• Ağustos 18, 2017

    Yönetmen: Yutaka Yamamoto
    Stüdyo: Ordet, LIDENFILMS
    Tür: Aksiyon, Komedi, Fantastik
    Yapım Yılı : 2013
    Bölüm Sayısı : 13+13
    Anime Puanı : 10/7.5


    2013 yılının kış sezonunda çıkan ve (neredeyse) her bölümü ile izleyicileri kahkaya boğan bir seri, Senyuu. Henüz seriyi izleme fikrini bilincimde netleştirmemişken farklı olacağını ve tipik bir shounen anime muamelesi yapmamam gerektiğini biliyordum ancak beklediğim farklılık bu değildi...

    Vakti zamanında, iblis kralı Rchimedes, Dünya'ya baştan sona terör estirir iken, efsanevi kahraman Creasion'un onu mühürlemesi ve etkisiz hale getirmesiyle azap son bulmuştur. Bu efsanevi olayın ardından gelen bin yıllık barış, gizemli bir deliğin açılmış olması sonucunda şeytan ve insanlar arasındaki sınırın kalkması ile her şey değişecek, sayısız iblis tekrardan insanlığın üstüne yürüyecektir. Rchimedes'in geri dönmesi ile olayların daha da beter olacağını öngören insanların kralı, efsanevi kahramanın olası torunlarını huzurunda toplar. Ne yazıktır ki hakiki torunun belirlenmesi ve ortaya çıkarılması düşünülenden çok daha fazla zaman almaktadır. 


    Aslan yürekli yiğitlerin arasındaki gönüllülerden biri de amatör maceraperest Alba Frühling'dir. Fazla marifete sahip olmasa bile, başı derde girdiği zaman bu genç maceracuya yardım edecek olan yetenekli savaşçı Ross, onunla birlikte seyahat etmektedir. Ayrıca söz konusu güçlü eskort, alaycı ve sadist bir kişiliğe sahiptir. Bundan mütevellit, Alba'yı geç bir zamanda kurtarsa bile bunu mümkün olduğunca acı çektirerek gerçekleştirmektedir.

    Senyuu, bütün bölümlerinde geyiğe vurulmuş çerezlik bir anime hissiyatı veriyor, vermek istiyor. Bir web manga uyarlaması olan iki sezonluk televizyon serisi çizgisini hiç bozmayarak saçma, acayip ve en önemlisi komik olma niteliğini sürdürmüş. İlk sezonun yarısına geldiğimde (seriye başladıktan yarım saat sonra) anladım ki Senyuu'nun amacı, herhangi bir beklenti yaratmak olmadığı gibi çeşitli göndermeler aracılığı ile günümüz shounen türü animelerinin klişeleriyle dalga geçmek aynı zamanda. Seri, izleyiciye kusursuz düşünülmüş bir evren, ince detaylara sahip bir öykü veya toplumsal mesaj verme çabasında değil. Birincil hedefi eğlendirmek ve güldürmek olan, bunu da başarı ile aktaran bir animeden nasıl puan kırabiliriz ki? Mizah anlayışıma kısmen uyan şakalara sahip 4.30 dakikalık kısa bölümlerin birinde bile gülmediğimi hatırlamıyorum. Görev alan seslendirme sanatçıları da eğlenmiş olmalı ki; Seriyi benimsemelerini ve gereken duyguları iletmekte başarıya ulaştıklarını hissettiriyorlar. 


    Temaya uygun bir halde hazırlanmış çizimlerin ise kullanılan canlı ve sıcak renkler aracılığıyla desteklenmesini çok hoş buldum. Çoğu seride kullanılagelmiş arkaplanlardan bağımsız özgün çalışmalar, ara sıra kullanılan uyarlanmamış renksiz manga çizimleri ve gerçekçi görüntüler de beğenimi arttıran unsurlar oldu. Senyuu'nun müzikleri de en az çizimler kadar başarılı olsa da açılış müziğine sahip olmaması hayal kırıklığına uğramama sebep oldu. Bir nedenin ise bölümün içeriğinin, açılış ve kapanış şarkılarının süresinden daha kısa olması düşünmediğim fikirlerden değil. Harika fon müziklerinin oldukça yerinde kullanılması ile birlikte, iki sezonun da kapanış müzikleri muazzamdı. İkinci sezon kapsamındaki bölümlerin sonunda kullanılan 'Questers!' adlı şarkı çok eğlendiğim bir eser oldu.

    Harika müzik ve çizimlere sahip olmasının yanı sıra, şaşılacak derecede kaliteli bir içeriğe sahip olan Senyuu animesini, gülmeye, mutlu olmaya ve eğlenceli vakit geçirmeye ihtiyacı olanlara tavsiye ediyorum. 



    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan