• Mart 12, 2018

    Yönetmen: Hirao Takayuki
    Stüdyo: Ufotable
    Tür: Aksiyon, Fantastik, Bilimkurgu
    Yapım Yılı: 2015
    Bölüm Sayısı: 13
    Anime Puanı: 10/8.5


    İncelemeye başlamadan önce şunu belirtmek isterim ki uzun zamandır izlediğim animeler beklentilerimin altında kalmıştı ama God Eater adeta bir kurtarıcı edasıyla yardımıma yetişti. Anime, aynı ismi taşıyan Bandai Namco’nun “God Eater” isimli PSP oyunundan uyarlanmıştır.

    Hikaye 2071 yılında geçiyor. İnsanlığı yok etme görevi bu animede 'aragami' adı verilen nereden geldiği belirsiz bir ırka verilmiş. İnsanlık nüfusu aragamiler ortaya çıktıktan sonra çok yüksek bir hızla düşmüş ve çok az insan hayatta kalabilmiş. İnsanlar hayatta kalabilmek için dünyanın her tarafına kale misali şehirler kurmuşlar ve bir örgüt altında toplanmışlar: Fenrir. Aragamilere şu ana kadar kullanılan hiçbir silah zarar veremediğinden dolayı 'Tanrı Arkı' adı verilen bir silah icat etmişler ancak her insan bunları kullanamıyor. Tanrı Arkı'nı kullanan insanlara God Eater adı verilmiş ve aragamilerle savaşma konusunda eğitilmeye başlanmış. Ana karakterimiz Fenrir'in Uzak Doğu Şubesinde henüz eğitimde olan Lenka Utsugi, eğitim sırasında şehrin duvarlarının yıkılması sonucu içeri giren aragamileri durdurmak için emirleri itaatsizlik edip aragamilerle savaşmaya gitmiştir ama eğitimsizliğinden dolayı zor durumda kaldığında yardımına 1.birim yetişir. Bu olaydan sonra 1.birime katılan Lenka'nın aklında tek bir şey vardır: Aragamilerin soyunu kurutmak.


    Benim birçok yönden Shingeki no Kyojin'e benzettim God Eater'ı. Örneğin insanlığı avlayan aragamiler, insanların bir kale gibi şehre sığınması, Lenka'nın aragamileri öldürme arzusu, atmosferi... Dolayısıyla anime daha ilk dakikadan beni içine çekti. Öyle ki, 13 bölümün tamamını bir akşamda bitirdim. Uzun zamandır bu kadar hevesle izlediğim bir anime hatırlamıyorum. Eksiklikleri yok mu? Var ama iyi yönleri kesinlikle ağır basmakta animenin.

    Öncelikle çizimlerinden bahsetmek istiyorum çünkü gerçek anlamda başarılı. Gerçekçi ve parlak,  biraz da kasvetli çizimleri atmosferi tamamlayıcı nitelikte. Mekan dizaynları pek önemsenmese de bu açığı karakterler kapatmış. Animenin müziklerine de ufaktan değinmek istiyorum.Önceki yazılarımda müziklere değinmedim çünkü benim için pek önemli değildi ama God Eater'ın müzikleri animeye gerçekten uymuş. Atmosferi tamamlayıcı rol üstlenmişler.

    Atmosfere gelecek olursak God Eater sizi ilk bölümden son bölüme kadar dünyasına hapsediyor. İnsanların çaresizliklerini adeta sizler de hissediyorsunuz bazı sahnelerde. Aragamilerle insanlar arasındaki güç farkını çok iyi göstermişler. 


    Konusu dediğim gibi Shingeki no Kyojin'e benziyor diyebiliriz. Anime içinde yapılan flashback sahneleriyle tatmin edici bir anlatım sunmuşlar. Animenin ilk bölümünden son bölümüne kadar aksiyon devam ediyor .Bazı takıldığım noktalar var tabi özellikle ilk bölümlerde olan olayların tüm sorumluluğunu bir çocuğun üzerine yıkmalarını anlamadım. Oysa bariz bir şekilde kendi hatalarıydı. Onun dışında animede karakter eksikliği göze çarpıyor. On binlerce aragamiye karşı bir avuç insan mücadele ediyor gibi hissettim açıkcası. Bir başka sıkıntı ise anime biraz kısa tutulmış. Olayları daha derinlemesine işleyip biraz daha uzun bir anime yapmaları sanki daha güzel olurmuş gibi ama yine de aşırı derecede rahatsızlık verecek bir durum olduğunu düşünmüyorum.

    Karakter konusunda dediğim gibi eksik var ama olan ana karakterler de iyi oluşturulmuş. Diğer birimler çok az gösteriliyor ve hiçbir işe yaramıyorlar gibi geldi bana. Onun dışında Lindow'un ilk bölümdeki hareketleri de beni biraz sinir etmedi değil. Bir düşünün, dünyadaki insan ırkının nerdeyse sonu gelmiş, onun haricinde tek güvenli noktaya aragamiler girmiş ve adam bir elinde sigarayla savaşıyor! Biraz ciddiyet lütfen. Alisa'nın da davranışlarındaki vurdum duymaz tavırlar beni hafif rahatsız etti. Kızın önünde ağır yaralı bir insan bayılıyor, kız sadece bakıyor ve bir süre düşündükten sonra harekete geçiyor. Animenin başındaki yok efendim en iyi God Eater benim tavrı ilerleyen bölümlerde yüz seksen derece dönüyor, dönmesi de yarım bölüm anca sürüyor. Lenka için de Shingeki no Kyojin'deki  Eren'in tam bir alt sürümü desem yeridir herhalde. Bunun dışında karakter konusunda gözüme çarpan iyi yada kötü bir durum yok.

    Özetle severek, sıkılmadan izlediğim bir animeydi God Eater. Karakter konusunda sıkıntıları ve olay örgüsünün hafif kısa olması dışında çizimler ve atmosfer gayet başarılı. İkinci sezonunu büyük beklentiyle beklediğim animeler arasında yerini almış durumda. Eğer henüz izlemediyseniz kesinlikle izlemenizi öneririm.

    { 1 comments bulunmakta. Yorum ekleyin }

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan