• Mart 06, 2018

    Yönetmen: Tensai Okamura
    Stüdyo A-1 Pictıres
    Tür: Aksiyon, Macera, Fantastik, Ecchi
    Yapım Yılı: 2014
    Bölüm Sayısı: 24
    Anime Puanı: 10/9


     Kutsal şövalyeler, krallığı korumakla yükümlüdür ve bu şövalyelerin en güçlüleri olarak gösterilen Nanatsu no Taizai (Yedi Ölümcül Günah) grubu 10 yıl önce krallığa darbe girişimi yapmakla suçlanmış ve bu olayda birçok kutsal şövalye ölmüştür. Bu olaydan sonra 10 yıl boyunca yedi ölümcül günah grubu kayıplara karışmış ve kimse onları bulamamıştır. Akabinde öldükleri, yakalandıkları gibi söylentiler yayılmaya başlamıştır. .Kutsal şövalyelerin krallığa ihanet etmesi üzerine kaçan Prenses Elizabeth, kutsal şövalyelere karşı krallığı korumak ve kral olan babasını kurtarmak için yedi ölümcül günahı aramaya çıkar. Hikayemiz bu şekilde başlamış olur.

    Öncelikle şunu belirtmek isterim ki bu animeye başlamadan önce ve animenin başında daha çok Overlord, One Punch Man tarzı tabiri caizse 'over-powered' karakterler bekliyordum. Animenin başında güçleriyle o kadar övülen karakterler anime ilerledikçe bende biraz üzüntü yarattı. Hatta ilerleyen zamanlarda yeter artık dedirtti.


    Animenin atmosferi orta çağı andırıyor ama çizimleri çok canlı ve bunu içindeki komedi faktörüyle birleştirdiğimizde gerçekten keyifli zaman geçirdim. Hatta başlarken biraz çekinmeme neden olan ecchi faktörü bu yapıtta konun önüne geçmemiş ve komedi dozunu arttırmak için yeterli dozda abartılmadan kullanılmış ki bence gayet başarılı olmuş. Konu akışı güzel, kafanızda fazla soru işareti bırakmayacak türden ve karakter bolluğuyla sizi fazla boğmuyor.
     
    Karakterlere gelecek olursak; karakterlerin üzerinde durdukları belli oluyor. Her karakterin kendi hikayesi, başarıyla yaratılmış kişilikleri var. Bu da size acaba hangisini daha çok sevdim diye düşünmek isterseniz zor anlar yaşatır. Özellikle Hawk, Ban ve Meliodas beni bayağı güldürdü ama Elizabeth'in animenin başlarında sürekli kendini acındırması biraz fazla kaçmış.
     
    Özetle konu, atmosfer ve karakter bazında başarılı bir anime ama karakterlerin arasında olmasını beklediğim gereken güç dengesi sağlanamamış. Kaç kez bu sefer olacak galiba dedim ama yine umutlarımı boşa çıkardı. Bu konuda animenin açık bir kapı bırakması bu sene başlayan ikinci sezon için umutlarımı yeşertti. Kim bilir belki iyi olan özelliklerini arttırır ve bu sorunu çözerlerse belki on puanı hak ederler. Eğer henüz bu animeyi izlemediyseniz bir göz atmanızı öneririm. Bu arada, Netflix animenin yayın haklarını da almış durumda. Yani Netlix üzerinden animeyi izleyebilmek mümkün.
     
     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan