• Mart 14, 2018

    Yönetmen: Kazuyoshi Yaginuma
    Stüdyo: Signal MD
    Tür: Hayatın İçinden, Komedi, Romantizm
    Yapım Yılı: 2017
    Bölüm Sayısı: 10
    Anime Puanı: 10/5


    Animeye başlamadan önce izleyecek pek bir şey bulamamam ve birkaç sitede gördüğüm iyi yorumlar beni bu animeyi izlemeye itti. Pek bir beklenti içinde değildim ama anime bunu bile karşılayamadı. Hikaye, Moriko Morioka adlı otuz yaşındaki bir kadın etrafında dönüyor. Dışardaki hayatı pek sevmeyen ve mmorpg oyunlarında kendini bulan Moriko bir NEET (not in education, employment or training) olmaya karar verir ve işinden istifa eder .Daha önce oynadığı oyun kapandığı için kendine yeni bir oyun aramaya başlar ve karşısına Fruits de Mer adında yeni bir MMO çıkar. İlgisini çeken oyunu indirir ve kendine Hayashi adlı erkek bir karakter oluşturur. Oyunun başlarında çok zorlanan Moriko'nun karşına Lily adlı bir karakter çıkar. Ona, oyunda yardım eden Lily ile görevleri beraber yapmaya başlamalarıyla yakın bir arkadaşlık doğmaya başlamar. Bu arada gerçek hayatta dışarı çıktığı ender anlardan birinde Sakurai ile çarpışmaları sonucu ondan çok etkilenir ve olaylar gelişir.

    Öncelikle animede kafama yatmayan çok şey var. Bunlardan ilki oynadıkları mmorpg oyununda bulundukları lonca dışında oyuncu yok. Ne zindanlarda ne de şehirlerde bir oyuncu göremedim. Bu da animenin havasını etkilemiş ve kendimi kaptırmamı az da olsa engelledi. İkincisi, oyun başladığında daha ilk seviyelerde defalarca ölen bir oyun delisi bir neet olması beni şaşırttı. Çizimleri ise animede beğendiğim az sayıda şeyden biri. Karakterlerin çizimleri, özellikle oyun içindeki karakter dizaynlarını çok beğendim. Canlı renkler kullanılmakla birlikte çizimlerdeki kalite kesinlikle iyi bir seviyede.


    Konusu itibariyle nasıl işleyeceklerini merak ediyordum. Sonuçta SAO gibi onları zorlayacak ve izleyiciyi heyecanlandıracak bir durum bulunmamakta ve açıkçası korktuğum olmuş. Oyundaki karakterlerin diğer oyun animelerin aksine bu sefer cansız olması ve buna rağmen onların üzerinden ilerletme çalışmaları (gerçi bunu karakterlerin oyundaki karakterlerine kendilerini fazla kaptırdıklarını belli ederek engellemeye çalışmış olsalar da) animenin bütün havasını bozmuş. Bundan başka animenin ortalarına kadar belli bir heyecanlandıracak durum olmadı. Demek istediğim bir merak duygusu uyandırmaya başaramıyor sonraki bölümler için. Komedi konusunda bazı zaman güldürebiliyor, bazı zaman sinir edebiliyor ama çoğu zaman ortalama bir seviyede kalmış bir anime. Dediğim gibi bazı zaman espriler sizi bayabilir. Özellikle başlardaki bir yemek sahnesinde, hani bir arkadaşınız kötü espri yapıp bunu devam ettirdiğinde lütfen susar mısın tepkisi vermek istersiniz ya, işte o hissiyatı yaşadım. Animenin son bölümlerinde biraz heyecan dozu artıyor ama bu da final bölümleri için çok fazla hazırlık yapmaları sonucu yine düşüyor. Anlayacağınız finalden önceki hazırlıklar finalde ne olacağını net bir şekilde belli ediyor.


    Karakterlere gelecek olursak ilk olarak Koiwai'den nefret ettim. Gerçek anlamda sinir bozucu, espri anlayışı zayıf, herkesin işine karışan, hafif sapık bir insan. Diğer karakterlere değinecek olursak; Moriko karakteri hal ve tavırlarıyla animeye az da olsa renk katmış ama bu tavırların biraz abartı olduğunu düşünüyorum. Sonuçta sen 30 yaşına gelmiş, kaç sene okul okumuş, 11 senenin üzerinde bir şirkette çalmış bir insansın. 30 yaşındaki bir kadın arkadaşıyla buluşmak için ne giymesi gerektiğini nasıl bilmez? Hadi daha önce hiç çıkmadın etrafına da mı hiç bakmadın? Adeta 8-9 yaşındaki bir çocukla aynı sosyal zeka seviyesine sahip. Bu kadar toplum arasına çıkamamalar, insanlarla konuşamamalar nedir yani. Animede en sevdiğim karakterler herhalde lonca üyeleri çünkü anime boyunca komedi seviyesini arttırdıkları düşüncesindeyim. Onlardan başka Sakurai'yi de sevdim  denilebilir ama ona Koiwai gibi biriyle çalışmak zorunda olduğundan dolayı üzüldüm. Zaten başka karakter de yoktu. Animede karakter kıtlığı söz konusu.

    Özetle olmamış ya. Animeyi izlerken konudan daha çok ilgimi çeken şeyler hatalardı. Bu da heyecan dozunun azlığını anlatır umarım. Dediğim gibi Moriko'nun hareketleri abartı ama yine de komik. İzlemenizi pek önermem ama seçim sizin.

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan