• Mart 05, 2018

    Yönetmen: Takeho Takayashi
    Stüdyo: Imagin
    Tür: Macera, Fantastik
    Yapım Yılı: 2008 - 2009
    Bölüm Sayısı: 13+12
    Anime Puanı: 10/9


    Batıda bilinen adıyla Spice and Wolf olan animede hikaye, orta çağı birçok yönden andıran bir dünyada geçmektedir. Kraft Lawrence bu fantastik dünyada bir tüccardır. Geçimini bir kasabadan aldıklarını diğerinde satarak sağlar. Lawrence bir gün eskiden ticaret yaptığı bir kasabaya gider ve burada bir festivale denk gelir. Festival, kasaba halkı tarafından iyi bir yıl getirmesi için hasatları koruduğuna inandıkları bereket tanrısı Horo adına düzenlenir. Lawrence ayılırken arabasında uyuyan bir kız bulur. Bu kız gayet normaldir, tabi kurt kulakları ve kuyruğu dışında. Kız kendisini Horo olarak tanıtır ve Lawrance'ın onu kuzeye, ana vatanına götürmesini ister ve böylece hikayemiz başlar. Bundan sonra Horo ve Lawrence hem ticari başarılar elde etme hem de Horo'nun kuzeye olan yolculuğunu tamamlama konusunda beraber güçlükleri aşmaları bizlere sunulur.

    Öncelikle animede güzel bir atmosfer oluşturmuşlar. Mekanlar ve binalar sizi bir orta çağ havasının içine sokuyor. Eğer siz de benim gibi modern ortamlardan sıkıldıysanız gerçekten ilgi çekici olabilir. Konusu ve hikayenin akışına gelecek olursak;  konun işlenişi bazında beni şaşırttı. Bir tanrıya göre çözümü basit sayılacak sorunlar çekiyorlar ama bunun dışında Lawrence'ın ticari zekası ve Horo'nun bilgeliğiyle yaptıkları ticari hamleler güzel düşünülmüş ama bazen biraz fazla uzatıldığını düşünmediğim anlar olmadı değil. Olayların akışı biraz hızlı ilerliyor, biraz daha doldurulabileceği görüşündeyim. Çizimlerini genel olarak beğendim. Sönük ve fazla renkli olmayan bir yapısı var ve bu atmosfere çok güzel uymuş.


    Karakterlere gelecek olursak; Lawrence zeki ve sürekli tüccar kafasıyla düşünen ciddi yapılı biri. Horo ise eğleneceği her fırsatı değerlendirmeye çalışan neşeli ve eğlenceli biri. Ana karakterlerin arasındaki ilişki günümüz klasik romantizm anime anlayışı gibi bayağı değil. Daha sade ve seviyeli ilerliyor. Bu iki zıt karakterin ilişkisi animeye artı puan kattığı görüşündeyim. Bunu dışında Horo'nun bir tanrıdan beklenenin aksine neşeli ve ciddi olmayan tavırlarının animenin katı havasını yumuşatması tam yerinde kullanılmış.

    Özetle, animeyi izlerken zevk aldım. Pek kolay tatmin olmayan birisi olmama rağmen, konu akışı, atmosfer ve karakter dizaynı konusunda ufak tefek eksiklikleri olsa da başarılı bulduğum bir anime ve eğer siz de izlemediyseniz izlemenizi öneririm.

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan