• Nisan 02, 2018

    Yönetmen: Mamoru Hosada
    Stüdyo Studio Chizu
    Tür: Romantizm, Dram, Komedi
    Yapım Yılı: 2012
    Bölüm Sayısı: Film
    Anime Puanı: 10/8


    Ookami Kodomo no Ame to Yuki, İngilizce adı ile Wolf Children veya Türkçesiyle Kurt Çocuklar; Mamoru Hosoda tarafından yönetilen bir dram animesi. Film, üniversite öğrencisi olan Hana ‘nın aynı sınıfta bulundukları gizemli gence aşık olmasını anlatıyor. Hana, gençle yavaş yavaş kaynaşıyor ve sevgili oluyorlar. Ama Hana’nın bilmediği bir şey vardır: Aşık olduğu kişi yüz yıl önce soyu tükenildiği sanılan, Japon Kurt’larının son üyesi, kurt ve insan kanını taşıyan tek kişidir. Hana bunu öğrenmesiyle elbette ki çok şaşırıyor ancak aşık olduğu kişiden uzaklaşmıyor, aksine onu tamamen kabulleniyor ve birlikte yaşamaya başlıyorlar. Güzel günler böyle devam ederken bir süre sonra Hana hamile olduğunu öğreniyor ancak ne hastaneye ne de herhangi bir doktora danışabiliyor çünkü çocuğunun kurt gibi gözükmesinden korkuyor. Hiç kimsenin yardımı olmadan ilk çocukları dünyaya geliyor:Yuki. 


    Yuki’nin doğmasından bir yıl sonra bir de oğlanları oluyor: Ame. İki çocuklarıyla mutlu bir yaşamları varken bir gün Hana eşinin gelmemesiyle endişeleniyor. Kapısının önünde alışveriş poşetleriyle cüzdanını buluyor, ancak eşi ortada yoktur. Hana onu aramaya çıkıyor. Arıyor, arıyor… Köprüde durduğu zaman eşini görüyor, kurt halinde ve nehrin içinde süzülüyor. Hana elbette yıkılıyor ama elinden bir şey gelmiyor. Acısından güç alarak çocuklarına gözü gibi bakacağına ölmüş eşine söz veriyor. Zamanla Ame ve Yuki büyüyor ve film Yuki ve Ame’ nin kurt mu yoksa insan hayatını mı benimseyeceklerini anlatmasıyla devam ediyor. 

    Anime gerçekten çok duygusal ve insanın kalbine işleyecek türden. Bir annenin çocukları için neler yapabileceğini gerçekten görüyoruz. Ama aynı zamanda Ame ve Yuki’ninü büyüme sürecinde yaşadıkları bir o kadar komik. 


    Filmin çizimlerine gelirsek ortalama bir güzellikte olduğunu düşünüyorum. Ancak konusu ve verdiği hava herhangi bir eksiklik hissettirmiyor. İzlenmesi gereken anime filmlerinin başında geldiğini düşünmekte olup izlenmesini şiddetle tavsiye ediyorum.

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan