• Temmuz 18, 2018

    Yönetmen: Odahiro Watanabe
    Stüdyo: Pierrot
    Tür: Aksiyon, Gerilim, Fantastik
    Yapım Yılı: 2018
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı: 10/8.5


    Popüler Tokyo Ghoul serisinin üçüncü sezonu var karşımızda. Bir devam sezonu olduğu için yine her zamanki gibi hikayeye derinlemesine inmeyeceğim. Ne olup bitmiş ve ne var karşımızda, kısaca bahsetsem yeter diye düşünüyorum. Yazı ister istemez önceki sezonlarla ilgili biraz sopiler içereceği için şimdiden uyarayım. Tokyo Ghoul serisinin ilk sezonunun incelemesine buradan, ikinci sezonun incelemesine ise buradan ulaşabilirsiniz.

    Bir önceki sezon olan Tokyo Ghoul √A’dan bu yana iki sene geçmiştir. Bir önceki sezonda olaylar Anteiku, Aogiri Three ve CCG karakterleri üzerinde yoğunlaşıyordu. Bu sezonda ise daha çok CCG üzerinden ilerliyor seri. Öyle ki, ana karakterlerimiz Haise Sasaki ve “Quinx” ekibi. Bu ekip tıpkı Kaneki Ken gibi bir prosedürden geçerek Ghoul organları edinmiştir ve yarı insan yarı ghoul’durlar. CCG’nin kimi kısımlarınca bu yeni ekibe kötü gözlerle bakılsa da sonuçlar olumlu olduğundan Quinx ekibi CCG’nin önemli bir parçası olmuştur. Tokyo Ghoul:re serisi de Quinx ekibi ve başlarından geçenler üzerinde yoğunlaşıyor. 


    Animenin genel olarak ne üzerine kattığını ne de bir şey kaybetmediğini söyleyebilirim. En büyük artısı yine karakter bolluğu. İyi olsun, kötü olsun, eski – yeni birçok karakter mevcut. Fakat favori karakterim Juuzou ve merakla beklediğim Arima karakterinin (hani √A’nın sonunda Kaneki’yi taşıyarak gelen gözlüklü karizmatik eleman) daha çok yer kaplamasını dilerdim. Onun yerinde dediğim gibi Quinx ekibi ön planda ve karakterlerine pek ısınabildiğim söylenemez. Açık konuşayım; önce iki tanesi sonra da bir tanesi gerçekten işe yaramaz. Diğer yandan Arima sadece birkaç kez konuk oyuncu gibi takılıyor yine.

    Üçüncü sezon hızlı bir giriş yapıyor ve beşinci bölüme kadar yanlış hatırlamıyorsam kan gövdeyi götürüyor. Ardından biraz duraklama ve son bölümlere doğru yine bolca aksiyon. Dolayısıyla bölümler tempolu ilerliyor ve kimin ne zaman öleceğini kestirmek zor. Bir önceki sezona nazaran hem açılış parçasını hem kapanış parçasını bu sefer beğendim. Özellikle kapanış parçası Half çok hoşuma gitti. 


    Seslendirmelerde ise daha önce başka animelerde de bahsetmiştim; Sayın Seyyular! Lütfen olmuyorsa zorlamayın. Yani İngilizce veya Almanca yabancı kelimeler eklemeyin cümlelerinize. Kanae adındaki Alamancı geçmişe sahip karakterin cümlelerin sonunda Almanca sıfatlar koyması ve garabet telaffuzu beni benden aldı:) Buraya tıklayarak ne demek istediğime bakabilirsiniz. Yani böyle bir telaffuzum olacağına hiç konuşamayayım daha iyi :D Bir de bundan sonrası biraz spoiler. Dolayısıyla isterseniz izlemediyseniz sonraki paragrafa atlayın! Bu saç olayını anlamadım arkadaş. Bir beyaz oluyor son bölümde yeniden siyaha döndü pat diye. Kimden bahsettiğimi izleyenler anladı. Nedir bu olay? Biri aydınlatsın beni:) Hadi Juuzou boyamış olabilir, o da siyah saçlı idi bir şey demiyorum ama diğer olay nasıl oluyor? Spoiler burada bitiyor.

    Tokyo Ghoul:re, kafama takılan teknik konular dışında fena bir sezon değildi. Ayrıca yarım ve bir 12 bölüm daha Ekim 2018’de başlayacak. Yani aslında bu 12 bölüm daha büyük olaylara bir ön hazırlık da olabilir. Bekleyip göreceğiz artık. 


    { 4 comments bulunmakta.Yorum yapın }

    1. İncelemeni yazındaki "Half" parçası eşliğinde okudum ve kesinlikle katılıyorum. Bence de Arima ve hatta diğer karakterlere daha fazla yer verilebilirdi. Çünkü iyi tarafta olsun kötü tarafta olsun hepsinin birer amacı vardı ve bu kısımlar biraz aceleye gelmiş gibi geldi bana. Almanca kelimeler konusunda da katılıyorum. Şahsen "Gebot"u fln duyduğumda "Aman aman nereye geldik" dedim :D

      Bundan sonrası AĞIR SPOİLER

      Saç konusunda da siyahın Kaneki Ken, beyazın Haise Sasaki'yi temsil ediyor ve Haise'ye göre bunlar farklı kişiler ve o Kaneki'nin kötü olduğunu düşünüp ona dönüşmek istemiyor, kendisinden de güçlü olduğunu bilip onu kontrol edememekten korkuyor ve karşı koymaya çalışıyor ama Kaneki de "Biz aynı kişiyiz, bana yardım et, beni kurtar." diyerek kurtulmak istiyor. En sonunda içindeki Kaneki ile barışıp onu serbest bıraktı diye düşünüyorum :)


      YanıtlaSil
    2. Saç konusunda sana katılıyorum:)

      YanıtlaSil
    3. 2.sezonun incelemesi yok ama ben yazayım(final bölümünden spoiler var):
      2.sezon tam bir çöp. Resmen Tokyo Ghoul isminine hakaret. Durduk yerde upgrade çıkaran karakterler mi dersin, alakasız karakterleri çocukluk arkadaşı yapıp sonra dövüştürmek mi dersin, ölmüş karakterlerin zaten anlatılmış hikayelerini tekrar tekrar anlatarak bir bölüm çıkarıp sonra da o karakterleri geri canlandırmak çok saçma ve seriye hiç uymayan kararlardı. Hele ki sonda o Tokyo'nun içinden geçen dev yılanımsı şeyin ikinci çekirdeğinin Rize olduğunu görünce az daha monitöre zarar verecektim. Ayrıca şu yapımcıların tüm sezonları 12 bölüm yapma takıntılarını anlamıyorum ya azcık daha uzun yapsalardı belki böyle olmayacaktı.

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. İkinci sezonun incelemesine alttaki linkten ulaşabilirsini
        http://www.anime-inceleme.com/2015/05/tokyo-ghoul-a.html?m=1

        Sil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan