• Ekim 28, 2018

    Yönetmen: Mizusaki Junpei
    Stüdyo: Kamikaze Douga
    Tür: Aksiyon
    Yapım Yılı: 2018
    Bölüm Sayısı: Film
    Anime Puanı: 10/4


    Beni yakından tanıyanlar bilir; en sevdiğim süper kahraman Batman’dir. En sevdiğim süper kahraman Batman’in Feodal Japonya’da geçecek olan anime filmini duyduğumda bayağı bir heyecanlanmıştım. Samuraylar, Ninjalar ve Batman! Lakin heyecanla başladığım anime filmini aynı heyecanla bitiremediğimi şimdiden söyleyebilirim.

    Yaklaşık seksen beş dakika süren Batman Ninja hızlı bir başlangıç gerçekleştiriyor. Her zamanki gibi Arkham Asylum’da bir curcuna söz konusudur. Batman ve ekibi Goril Grodd ile mücadele ederken Grodd’un icat ettiği “Quake Motoru” adlı zaman makinesi devreye girer ve yakında kim var kim yoksa Feodal Japonya’ya postalar. En uzakta olduğu için en son gelen Batman’dir ve bir saniye önce Gotham’dayken bir saniye sonra kendisini Japonya’da bulur. Batman, şaşkın şaşkın etrafına bakarken Joker maskeli samuraylar üzerine doğru gelir. Tabi samuray da olsa Batman’e vız gelir ve kaçışı sırasında Catwoman ile karşılaşır. Catwoman ona, Batman hariç herkesin iki sene önce geldiğini ve kötülerin Japonya’da kendi derebeyliklerini kurduğunu anlatır. Kim midir bu kötüler? Başta Joker olmak üzere, Penguen, Poison Ivy, Deathstroke ve Two-Face. Anlayacağınız üzere Batman ve ekibinin savaşı Feodal Japonya’da devam edecektir. 


    Aslında filmin başında her şey mükemmel ilerliyordu. Birazdan değineceğim harika çizimler, samuraylar, Feodal Japonya derken bir süre sonra olaylar saçmalaşıyor. En azından ben böyle düşünüyorum çünkü yürüyen devasa mekanik kaleler, Power Rangers misali kalelerin birleşip dev robot oluşturması, milyonarca maymunun bir araya gelmesi ve dev maymuncuk oluşturması, yetmiyormuş gibi yarasalarla birleşip dev Batman oluşturması ise absürt ve ne alaka Batman ile dediğim olaylarla karşılaştım. Ve açıkçası fark ettim ki benim sevdiğim Batman bu değil. Çünkü benim bildiğim – tanıdığım Batman’in her ne kadar yardıma hazır yoldaşları olsa da o daima zekası ve hünerleri ile her işin içinden çıkabilecek birisi ve Batman Ninja’da sevgili Bruce birazcık “muhtaç” bir görüntü çiziyor. Kısacası; eğer eskiden yayınlanan Power Rangers’ları biliyorsunuz içerik tam olarak böyle bir şey. 


    Batman Ninja’nın en beğendiğim yanı ise çizimleri oldu. Karakterlerde biraz CGI söz konusu olsa da sanki pastel boya ile çizilmiş gibi duran çevre göze şahane geliyor. Belirli bir sahnede çizimler garipleşip “bu ne?” desem de kısa süre sonra eski haline dönünce yine göz ziyafeti kaldığı yerden devam ediyor. Karakterler de aynı şekilde kıyafetleri ile Feodal Japonya havasını hissettiriyor. Müzikler standart, onlar için söyleyecek bir sözüm yok. Seslendirmeleri ise ilk başta Japonca konuşan bir Batman gördüğümde yadırgasam da, kısa sürede alıştım. Özellikle Joker’i seslendiren Wataru Takagi çok başarılı bir performans sergilemiş. Seslendirmesi için Mark Hamill’in Japon versiyonu diyebilirim.

    Batman Ninja benim için bir hayal kırıklığı oldu. Dev robotlar, absürt dövüşler, Batman’ın arka planda olması derken bitti de zaten. Benim gibi Batman hayranı iseniz izleyin ama fazla da bir şey ümit etmeyin. Batman’le zaten arası olmayanlar benim açımdan pas geçebilir. 

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan