• Ekim 23, 2018

    Yönetmen: Igarashi, Takuya
    Stüdyo: Bones
    Tür: Doğaüstü, Komedi
    Yapım Yılı: 2016
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı: 10/8
     
     
    Birçok güzel seriye stüdyoluk yapmış olan Bones tarafından geliştirilen anime açlıktan ölmek üzere olan 18 yaşlarında bir genç ile başlıyor. Ana karakterimiz Atsushi Nakajima. İşe yaramadığı ve uğursuzluk getirdiği bahanesiyle yaşadığı yetimhanesinden atılan Atsushi nehir kenarında intihar etmek isteyen birini kurtarır. Adı Dazai olan bu adam özel güçleri olan gizli bir kurumun üyesidir. Atsushi bu gizli kurumla tanışır ve hayatı değişmeye başlar.
     
    Animenin en çok beğendiğim tarafı her türden karekter bulundurması. Animede sevebiliceğiniz, nefret edebiliceğiniz ve hatta kendinize benzetebiliceğiniz karekterler bile mevcut olabilir. Animede neredeyse tüm karekterlerin geçmişinden en az bir dakkika bahsedilmiştir. Bu da animenin yan karekterlere de önem verdiğini gösteriyor ki bence bu çok iyi bir detay. Animenin bir diğer güzel tarafı komedi ve gizem türünü çok güzel bir şekilde bir arada tutabilmeleri, savaşlarda anime heyecanlı, karanlık atmosfer alabilirken aniden değişebiliyor. Anime aynı zaman da “hadi ana karekter güçlensinde şunları yensin.” cümlesini de dedirtebiliyor. Bungou Stray Dogs'un akıcılığı gerçekten küçümsenemeyecek derecede, her ne kadar  “Bu son bölüm.” deseniz bile çabuk çabuk bırakamıyıcağınız türden. Buna sebep olan şey ise her seferinde yeni gelen tehlikeli görevler veya Liman Mafyası denilen örgüt olabilir, Liman Mafyası gerçekten korkutucu ve güçlü özel güçleri olan  bir örgüt olsada Özel Dedektif Kurumununda aşağı kalır bir tarafı yok.


    Dövüş sahnelerinden bahsetmek gerekirse; animede fazla abartılıcak dövüş sahneleri olmasa da güzel ve heyecanlı dövüş sahneleri var. Özellikle dövüş sahnelerindeki özel güç efektleri gerçekten güzel ve hoş bir görüntü sağlıyor. Çizimlere gelirsek; çizimler animesine tam oturmuş gibi duruyor. Gölgelendirmeler gayet güzel, sahnelerdeki arka planların boş olmaması kişiyi animenin içindeymiş gibi hissetiriyor. Müziklerinin pek abartılıcak bir tarafı yok, açıkçası ben izlerken müzikleri hissetmedim bile hâlbuki animeleri izlerken müziklerine dikkat ederim.
     
    Ana karekterden bahsedelim biraz, ana karekter kendini küçük gören ve kendisinden güçsüzleri veya değer verdiklerini korumak isteyen, ölüm tehlikesi olsa bile arkadaşlarını koruyacak bir tip. Neredeyse her dövüşte kendi sınırlarını aşıyor ve daha önce dövüşlerinde görmediğimiz hareketler uygulayabiliyor. Animenin açılış müziği gerçekten çok hoş ve kişiye merak ve heyecan duygusunu hissettiren bir açılış müziği onun aksine ise kapanış müziği gayet hoş ve sakin bir müzik bir kapanış müziğine göre gayet hoş olmuş anime bittiğinde kapanış müziğini mutlaka en az 10 saniye dinlemenizi tavsiye ederim.
     

    { 1 comments bulunmakta. Yorum ekleyin }

    1. Japon edebiyatçılarına tekrar hayat vermiş gibi olması bence çok güzel. Yazarlardan küçük alıntılar da çok değerli.

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan