• Aralık 28, 2018

    Yönetmen: Masashi Koizuka
    Stüdyo: Wit Studio
    Tür: Aksiyon, Fantastik, Dram
    Yapım Yılı: 2018
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı: 10/9.5


    Gelmiş geçmiş en popüler anime serilerinden birisi olarak kabul edilen ve benim de bu görüşü savunduğum Shingeki no Kyojin, namı diğer Attack on Titan, bir sene aradan sonra kaldığı yerden, üçüncü sezonu ile devam ediyor. Elbette ilk iki sezonu izlemediyseniz şimdiden çıkış yapmanızı tavsiye ederim:) İlk sezonun incelemesine buradan ve ikinci sezonun incelemesine ise buradan ulaşabilirsiniz.

    Öncelikle detayları her devam sezonunda olduğu gibi unuttuğum için ilk iki sezonu yeniden hızlıca gözden geçirdim ve gördüm ki, ilk sezon hakikatten mükemmel ama ikinci sezon “zaman dilimi” olayı ile biraz kafa karıştırıcıymış. Üçüncü sezonu ise bu iki sezonun arası olarak tanımlayabilirim. Ne ilk sezon gibi mükemmel ne de ikinci sezon gibi kafa karıştırıcı. 


    Buradan sonrası biraz spoiler arkadaşlar. En son bıraktığımızda Eren ve gizli kimliği öğrenilen Historia, Levi ve yeni kurulan Levi Kıtası’na emanet edilmişti. Diğer yandan hatırlarsanız duvarların içinde devler vardı ve Rahip Nick bunun hakkında bir şeyler biliyor, ser verip sır vermiyordu. Favori karakterlerimden Hanji de Rahip’ten bilgi almak niyetindeydi lakin rahip işkence edilip öldürülmüştür. Çok geçmeden anlaşılır ki, Askeri İnzibat (kimi çevirilerde Jandarma, kimi çevirilerde özel polis. Sırtında tek boynuzlu at olanlar diyeyim ben) işin içindedir ve bir şeyleri örtbas ederek Keşif Birliği’ne yıkmaya çalışmaktadır. Tüm bunlar yetmezmiş gibi kimsenin bilmediği elit bir birlik Eren ve Historia’yı yakalamak için görevlendirilmiştir. Bu birliğin başında da Levi’nin geçmişinden gelen bir hayalet, Kenny adındaki soğukkanlı katil vardır. Keşif Birliği lağvedilmek istenmekte, Eren ve Historia da ele geçirilmek istenmektedir. Dolayısıyla Keşif Birliği’nin kumandanı Erwin büyük bir kumar oynar. Ya gerçekleri açığa çıkarıp yönetimi devirmek, ya da hain olarak darağacına gidecektir. Anlayacağınız üçüncü sezonda duvarların dışından ziyade içerideyiz ve insanların da en az devler kadar tehlikeli olabileceğine tanıklık ediyoruz. 


    Üçüncü sezonu açıkçası bir önceki sezondan daha başarılı buldum. Çünkü hem insanların birbirleri ile olan çatışmaları, hem de birçok sorunun cevaplandığı ve her bölümde gerek devler gerekse duvarlar ardındaki sırlar hakkında daha fazla bilgi sahibi olduk. İkinci sezonun sürpriz konuğu maymun şeklindeki devi belki bu sezon aktif olarak göremedik ama Kenny Ackerman adında Levi’nin bile zor baş ettiği bir karakter ile tanıştık. Gerçi yıllar önce mangasının bu kısmını okuduğum için neler yaşanacağını biliyordum ama anime olarak izlemek de bir başka zevkli oluyor.

    Çizimlerine ve müziklerine yine değinmeme gerek yok. Tek fark ettiğim Eren’in çizimleri sanki biraz değişmiş. Yani flashback’lerde de görünce bana hak vereceksiniz, daha bir olgun tipli olmuş. Lakin ikinci sezonun bıraktığı yerden devam ettiği için bu ani değişimi neye borçluyuz bilemedim:) Bir de söylemeden edemeyeceğim; bu serinin kahramanı kesinlikle Eren değil. Eren sadece dev güçlerine sahip olmuş bir çocuk. Levi bir kahraman, Mikasa bir kahraman, Erwin bir kahraman, Hanji bir kahraman ve hatta Armin bir kahraman ama Eren sadece kas gücü. O da ağlamayı bırakıp deve dönüşmeye başarabilirse! 


    Animenin normal açılışlardan biraz daha uzun, yıllardır birçok animede karşıma çıkan Hyde adlı grubun Red Swan parçası bana göre dinlediğim en iyi Shingeki no Kyojin açılış müziği idi. Kısa bir not olarak bunu da burada belirteyim:)

    Yine on iki bölüm iki günde bitiverdi. Ve yine yetmedi. Yeni sezon (gerçi şu an birçok yerde üçüncü sezonun devamı olarak yazıyor) bir aksilik çıkmaz ise 2019 yılının Nisan ayında karşımıza çıkacak. Geçen sene yetkililere seslenmiştim 25 bölüm olsun diye ama duymamışlar sanırım. Bu sefer seslenmeyeceğim ama 25 olsa iyi olurdu:D Bu arada, 2018 sezonunun son incelemesi oldu Shingeki no Kyojin 3. Herkese bol animeli bir 2019 diliyorum! 

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan