• Mart 12, 2019

    Yönetmen: Shinji Takamatsu
    Stüdyo: Zero-G
    Tür: Komedi, Hayatın İçinden
    Yapım Yılı: 2018
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı: 10/9


    Kitahara İnori, üniversiteyi yeni kazanmış ve hayalindeki üniversite yaşantısını yaşamak için bir deniz kenarı şehri olan İzu'ya gelmektedir. Burada amcasının dalış dükkanında yaşayacak olan İnori, büyük beklentilerle açtığı kapının ardında hayal ettiğinin tam tersi bir manzarayla karşılaşır. Alkolik üst dönemlerine (senpai) başlarda karşı çıkmaya çalışsa da zamanla onlardan biri olur ve hikayemiz başlar.

    Animenin aslında belli bir konusu yok düşünecek olursak. Gündelik yaşamdaki olayları, abartılı durum komedisi olarak karşımıza çıkarmışlar ki bence gayet başarılı bir şekilde yapmışlar. Şimdiden belirtmek isterim ki animenin içinde bolca alkol ve erkek çıplaklığı var ama merak etmeyin bunların hepsi sadece komedi malzemesi olarak kullanılmış. Size fazla rahatsızlık vermiyorlar. Hatta baya gülüyorsunuz. 


    Çizimlere gelecek olursak, bir süredir gördüğüm en güzel çizimlere sahip anime. Deniz altı çizimler olsun, karakter çizimleri olsun veya çevre çizimleri olsun mükemmel bir iş başarmışlar. Ayrıca konuşma esnasında karakter çizimlerini başarılı bir şekilde değiştirerek komedi dozunu daha da arttırmışlar.

    Konu hakkında aslında söylenecek çok bir şey yok. Çünkü ortada ilerleyen belli bir konu yok. Zaten animenin eksik noktası da burada benim düşünceme göre. Bu durum biraz sürükleyiciliği azaltıyor. Yine de bu açığı komediyle doldurmayı başarmışlar. Olayların sürekli olarak alkol almaya dönmesi ve bunun sebep olduğu komik olayları abartarak karşımıza sunmuşlar. Uzun zamandır bu kadar güldüğüm bir seri hatırlamıyorum. Yine de dediğim gibi eğer art arda izlemek isteyenler için sonlara doğru biraz zorlaşabilir. 


    Karakterlerin nedense hepsinin sıkıntılı olması animeyi canlandıran nokta olmuş. Her ne kadar bir çoğu gayet normal insanlar gibi görünse de altından sürekli olarak sizi güldürecek ve animenin sonraki kısımları için malzeme çıkaracak konular çıkıyor. Karakterlerin abartılı tavırları ve birbirleriyle olan diyalogları animeye renk ve bol bol kahkaha katmış. Animenin en komik karakterleriyse İnori ve Kouhei benim için. Sürekli olarak kavga etmeleri ve bu kavgalarda baş vurdukları yöntemler sizi kırıp geçiriyor.

    Özetlemek gerekirse başarılı bir yapıt olmuş. Abartılı yetişkin mizahıyla sizi güldüreceğinden eminim. Karakterler ve çizimler tam puan almasına rağmen konu olarak aynı noktada sabit kalması bir çırpıda bitirmenizi engelliyor. Eğer eğlenmek isterseniz şiddetle öneririm.

    { 5 comments bulunmakta.Yorum yapın }

    1. 9 puan verdiğin seriye daha uzun bir inceleme yapsaydınya

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. 12 bölümlük animeyi ne kadar uzun inceleyebilirsin ki ?

        Sil
      2. Merhaba, haklısın biraz uzun bir inceleme yazılması daha doğru olurdu ama düşüncelerimin hepsini aktardığım kanısındayım.Kendimi tekrar edip uzatmak istemedim pek.Eleştirin için teşekkür ederim.Bundan sonraki yazılarda biraz daha uzun tutmaya çalışırım:)

        Sil
      3. gayet uzun anlatılabılırdi . bölüm sayıyısla ne alakası var o zaman movıe leri 1 satırla anlatalım

        Sil
    2. yazıcı bütün düşüncelerini çok güzel bir şekilde açıklamış ve yazmış teşekür edeceğinize kısa olduğu için kızıyorsunuz
      diğer sayfalar gibi birşeyleri tekrar etmediği için uzun gözükmüyor tabi

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan