• Temmuz 02, 2019

    Yönetmen: Masaharu Watanabe
    Stüdyo: White Fox
    Tür: Dram, Fantezi, Psikoloji, Gerilim
    Yapım Yılı: 2016
    Bölüm Sayısı: 25
    Anime Puanı: 10/8.5


    Orijinal adı Re:Zero kara Hajimeru Isekai Seikatsu olan animede karakterimiz Natsuki Subaru, gittiği bir marketin çıkışında kendisini birden başka bir dünyada bulur. Bu dünyada yarı insanlar da yaşamaktadır ve Subaru kendisini oyun dünyası gibi bir paralel evrene çağırıldığını düşünür. Daha sonra burada saldırıya uğrar. Onu bu saldırıdan büyü kullanan gümüş saçlı bir kız ve onun kedisi kurtarır. Bu kız ise çalınan rozetini aramaktadır. Subaru da kendisini kurtarmasının karşılığı olarak kıza yardım etmek ister ve birlikte çalınan rozeti bulmak için araştırmaya başlarlar. Ancak araştırma sırasında saldırıya uğrayıp öldürülürler. Daha sonra ise Subaru gözünü tekrar o dünyada açar ve olaylar geliştikten sonra Subaru'nun öldüğü zaman o dünyada tekrar canlanabilme yeteneği kazanmıştır. 


    Animenin karakterlerine gelecek olursak ana karakterimiz Subaru diğer çoğu animelerin ana karakterlerinin aksine çok karizmatik, zeki, güçlü ya da sonranan güçlenen (power up, OP) bir karakter değil. O da sizin benim gibi bir insan :). Sadece çağırıldığı dünyada ölünce yeniden doğma özelliğine sahip. Canlanınca da tekrar ölmemeye çalışıyor :).Subaru'dan sonraki önemli karakterimiz de Emilia. Emilia bir gümüş saçlı yarı elf ve ruh tekniği kullanıcısı. Ruh olarak da kedisi Puck ile bir antlaşması var ve gayet sevimli bir ikililer. Ayrıca Subaru ile diyalogları komikti. Ram (kızıl saçlı) ve Rem (mavi saçlı) ise ikiz kardeşler ve Emilia'nın yaşadığı Roswaal Malikanesi'nde hizmetçidirler. Ram ablasına göre ev işlerinde daha yeteneklidir, Rem ise ablasına göre daha güçlüdür ve ikisi birbirini tamamlamaktadır. Zorlu geçmişleri ise onları birbirine daha sıkı bağlamaktadır. Diğer bir karakterimiz Beatrice bu malikanenin kütüphanesini korumakla görevlidir. Oldukça bilgili ve sivri dilli birisidir. Bununla birlikte büyü ve mana gücü de üst düzeydedir. Roswaalt ise bu malikanenin lordudur ve yüksek bir büyü gücüne sahiptir. Bunların dışında Felt, Reinhard ve ihtiyar Rom, Wilhelm gibi karakterler de var. Anime karakter açısından zenginliğe sahip ve hepsinin psikolojilerini bize yansıtabiliyor. Her karakterin ruh halini hissetmekle birlikte özellikle "Ana karakterin yerinde ben olsaydım ne yapardım?" gibi sorgulamaya da başlıyorsunuz. 


    Animenin müziklerini beğendim. Açılış ve kapanış müzikleri gayet hoştu özellikle ilk kapanış müziğini çok beğendim. Bölüm içerisindeki fonda çalan müzikler de iyiydi. Özellikle gerilim müziği bize sahnenin gerilimini daha çok hissettiriyordu. Çizimlerinde de herhangi bir tuhaflık, rahatsız eden, gözüme çarpan bir şey görmedim. Gayet güzel ve olması gerektiği gibiydi.

    Olumsuz denebilecek eleştirim ise animenin başlarında Subaru'nun başka bir dünyada gözünü açmasını, ölüp yeniden canlanmasını sorgulamaması biraz garip gelmişti ve birçok soru işareti oluşturmuştu . Ama bunları fazla sorgulamadan izlemeye devam ettiğimde seri güzel bir hal almaya başladı. Ayıca sürekli birinin kendine yapılan iyiliğe karşı kendini borçlu hissederek illa onun için bir şeyler yapması gerektiğini düşünmesi ve Subaru'nun çok zayıf bir karakter olması sinir bozucuydu. Ama anime ana karakterden yan karakterlere kadar hepsinin psikolojisini bize çok iyi yansıtmayı başarıyor. Bazı bölümlerde sıkılsam da bölüm sonlarını heyecanlı birşekilde bitirip bir sonraki bölümünü hemen izletmeyi başarmıştı (Zeigarnik etkisi) ve seri ilerledikçe animedeki heyecan inanılmaz artıyordu. 


    Son olarak animeyi izlemenizi tavsiye ederim. Dram, gizem, gerilim, psikoloji ve tadında mizahı bizlere çok iyi yansıtan bir anime olduğunu söyleyebilirim. Bunları yüzeysel olarak değil derinlemesine hissediyorsunuz. Animenin finalini ise daha açıklaması yapılmayan birçok şey olsa da tatlı buldum . Belki bu soru işaretlerini çıkacak ikinci sezon ile giderebiliriz. Animeyle kalın... 

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan