• Şubat 12, 2020

    Yönetmen: Haruo Sotozaki
    Stüdyo: Ufotable
    Tür: Aksiyon, Macera, Fantastik
    Yapım Yılı: 2019
    Bölüm Sayısı: 26
    Anime Puanı: 10/9


    2019 yılının en çok konuşulan animelerinden birisi var karşımızda. İngilizce adıyla Demon Slayer olarak da bilinen Kimetsu no Yaiba, Shingeki no Kyojin ile karşılaştırılan bir seri oldu. Bana göre bir Titan olmasa da oldukça kaliteli bir yapım ama çok ufak da olsa pürüzleri yok değil.

    Kimetsu no Yaiba’nın geçtiği evrende, büyük şehirlerde yaşayan insanlar inanmasa da kırsal kesimin hala sıkı sıkıya bağlı olduğu bir gerçek vardır: İblisler. Rivayete göre iblisler geceleri insan avına çıkmaktadır. Bu yüzden kırsal kesimde geceleyin dolanan insana pek rastlayamazsanız. Aynı rivayete göre geceleri bu iblisleri avlayan, avlamaya çalışırken can veren avcılar da vardır. Hükümet bu avcıların varlığını asla kabul etmese de, asırlar boyunca varlıklarını sürdürmüşlerdir. 


    Yukarıda anlattığım gibi bir dünyada, babasını kaybetmiş olan Tanjiro Kamado, küçük kardeşleri ve annesiyle dağlarda zorlu ama huzurlu bir hayat sürmektedir. Taa ki bu mutluluk bozulana kadar. Günün birinde Tanjiro kömür satmak için kasabaya indiğinde geç olduğu için dağın başındaki bir komşuda kalır. Ertesi gün evine vardığında ise onu bir trajedi beklemektedir. Annesi, erkek kardeşleri, kız kardeşi ve kız kardeşinin çocuğu acımasızca katledilmiştir. Bunu yapan bir iblistir ve Tanjiro’nun dünyası adeta başına yıkılır. Derken kız kardeşi Nezuko’nun kıpırdadığını görür. Fakat Nezuko, eski Nezuko değildir. Nezuko artık bir iblise dönüşmüştür. Bir şekilde Tanjiro, Nezuko’yu zapt etmeyi başarır ve kendisine bir söz verir: Nezuko’yu yeniden insana döndürmenin bir yolunu bulacaktır. Bunun için de ilk adımı iblis avcılarına katılarak gerçekleştirir.

    Kimetsu no Yaiba ilk bakışta sade bir hikayeye sahip gibi gözükse de, içeriği oldukça etkileyici ve genç Tanjiro’nun çektiği zorluklar çok iyi yansıtılıyor. Tanjiro’nun birbirinden zorlu eğitimlerini ve iblislerle mücadelesini soluksuz izliyoruz diyebilirim. Kılıçla kullanılan sanatlar anime gereği biraz abartı olsa da gerçekçi bir çizgide ilerliyor seri. Yani Tanjiro iki gün zorlu eğitim geçiriyor, üçüncü gün on kaplan gücünde falan değil. Eğitimi her daim devam ediyor ve her bölümde Tanjiro’nun daha da gelişmesine ve işinin kolaylaşmak yerine zorlandığına tanıklık ediyoruz. Zorlandığına dedim çünkü Tanjiro gün geçtikçe hem diğer iblis avcılarının hem de iblislerin radarına girmektedir. İblisleri anlarım da iblis avcıları ne alaka dediğinizi duyar gibiyim. Tanjiro her yere kız kardeşi Nezuko ile seyahat ediyor ve unutmayın ki Nezuko insani duygularını korumaya başarsa da bir iblis. Yani bir iblis ile insanın beraber seyahat ettiği nereden görülmüş? Kısacası Tanjiro’nun karşısında mücadele edeceği koskocaman bir dünya vardır. 


    Peki, ilk paragrafta bahsettiğim gözüme batan küçük pürüzler neler? İlki Zenitsu adındaki sarışın arkadaş. Bu çocuk sürekli salya sümük ağlıyor, bağırıyor, çığırıyor ve ben animeyi kulaklık ile izlediğim için Zenitsu bende baş ağrısı yapıyor! Yahu bir karakter bu kadar mı itici ve iğrenç ergen sesiyle hep bağırır? Burada lafım seslendirmeye değil. Tam tersine seslendirme cuk oturmuş ve bir ergen çığırsa işte tam böyle olur ama bu kadar doz bana fazla geldi. Ölse de kurtulsak diye az dua etmedim. Diğer olay ise (biraz spoiler olacak, bu yüzden izlemediyseniz sonraki paragrafa geçim!) Nezuko’nun karakter gelişimi. Şimdi Nezuko diğer iblislerden farklı onu anladık. Hiç insan yemiyor, kan içmiyor. Fakat neden konuşamıyor veya düşünüp davranamıyor? Ben yirmi altı bölüm boyunca hiç konuşamayan ve tamamen içgüdüleriyle hareket eden bir iblis görmedim. Bunun nedeni belki insan yememiş olmasına bağlanabilir ama böyle bir bilgi de verilmiyor bize. Kimse Nezuko’nun neden hiç konuşmadığını ve zekası minik çocuk zekasındaymış gibi davranmasını açıklamıyor. Hatta birçok sahnede Tanjiro’nun evcil hayvanı gibi. İlgincime gitti anlayacağınız. 


    Çizimleri ve müzikleri bakımından Kimetsu no Yaiba ortalamanın çok üzerinde. Öncelikle 3D katılmamış çizimler göze çok hoş geliyor. Kan kullanılmaktan çekinilmemesi, estetik dövüş sahneleri ve Tanjiro’nun bize sunduğu kılıç şovları dört dörtlük. Açılış ve kapanış parçaları için muhteşem diyemem ama seriye yakışan parçalar. Bunun haricinde seri içindeki müzikler çok daha çarpıcı ve etkileyici. Seslendirmelere de zaten diyecek bir lafım yok. İğrenç Zenitsu’yu seslendiren kırk yaşındaki Hiro Shimono’yu bir kez daha tebrik ediyorum.

    Kimetsu no Yaiba izlenilmesi gereken bir anime, orada herkes gibi ben de hemfikirim. Bölümler peş peşe gidiyor ve ufak pürüzleri göz ardı edersek geçtiğimiz senenin en iyilerinden bir tanesi. Bu saatten sonra yapabileceğiniz iki şey var: Birincisi izlemediyseniz Tanjiro ve Nezuko’nun macerasını izlemek. İkincisi ise izlediyseniz Gekijouban Kimetsu no Yaiba: Mugen Ressha Hen adındaki devam filmini beklemeye koyulmak. 

    { 3 comments bulunmakta.Yorum yapın }

    1. Merhaba , mugen train ne zaman internete düşecek acaba bilginiz varmı

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Ekim ayında vizyona girmiş. Tahminimce 2021 yılının başlarında :)

        Sil
    2. d garay man istisnası hariç sömürülmüş olan iblis temesına yeni bi soluk getirdi.Sırf herkes övüyor biz farklı olup beyenmeyenlim tayfası balon diyip kötülemeye çalışıyor ama kanmayın.Anime çizimiyle ve çıktığından itibaren cidden opining evrenini kasıp kavuran açılış parçasıyla izlenmesi gereken bir anime. Ayrıca benim en sevdiğim karakter zenitsu evet çok ağlayıp bağırıyor ama bi aması var bu karakterin ve bunu görünce ne demek istediğimi anlicaksınız .

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan