• Haziran 28, 2020

    Yönetmen: Naoyuki Ito
    Stüdyo: Madhouse
    Tür: Cyberpunk, Aksiyon
    Yapım Yılı: 2019
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı: 10/5


    Köklü anime stüdyolarından Madhouse’un yapımcılığını üstlendiği No Guns Life, yakın gelecekte ve cyberpunk temasının hakim olduğu bir dünyada geçiyor. Bu dünyada insanlar Extended adı verilen cyborglara dönüşmüşlerdir. Kimisi bir kolunu, kimisi bacaklarını kimisi de kafası dahil komple vücudunu metalleştirerek “over extended” olmuştur. Extended furyası, özellikle büyük savaş adı verilen savaştan sonra yerel halk arasında da yaygınlaşmıştır. Gelgelelim bu savaşta boy göstermiş olan extendedlerin bir çoğu artık hayatta kalmak için suça bulaşmak durumunda kalmıştır. Kocaman bir revolver kafasına sahip olan ve sona eren büyük savaşın en etkili silahlarından birisi olan Juzo Inui, animenin başkarakteridir ve extendetlerin sorunlarını çözmeye çalışıp bir nevi arabuluculuk yapmaktadır. Yani bir müşteri Juzo’ya başvuruyor ve bir başkasının sorun çıkardığını, parasını ödemediğini gibi sıkıntıları Juzo’nun çözmesini istiyorlar. Tek farklılık bunların extended oluşu.


    Günün birinde bir extended Juzo’nun ofisine zorla girer ve yanında taşıdığı Tetsuro adındaki çocuğu korumasını ister. Daha sonra öğreniyoruz ki bu çocuk Berühren adındaki adeta dünyaya hükmeden ve extended teknolojisinin bir numaralı ismi olan şirketin CEO’su Soichiro Arahabaki’nin oğludur ve üzerinde çeşitli deneyler yapılmıştır. Bu deneylerin en önemlisi de “Harmony” adındaki teknolojidir. Harmony ile başka bir extendedin ikincil beynini (metallerin çalışmasına işe yarayan ve beyni destekleyen ikincil yapay beyin) beynini kontrol altına alarak komple vücudunu ele geçirmektedir. Anime boyunca Juzo’nun başından geçenler, Tetsuro ile yaşadıkları bizlere sunulmaktadır.

    Tarz olarak No Guns Life’ta nostaljik bir hava yaratılmış. Yani her ne kadar cyberpunk olsa da özellikle çizimleri bakımından Trigun gibi eski animeleri andırıyor. Zaten açılış parçasından da kendisini belli ediyor. Sanki doksanlı yılların bilimkurgu temalı animelerine giriş yapıyoruz gibi. Bunun dışında ise No Guns Life için fazla övgü dolu sözler söyleyemeyeceğim. Öncelikle hikaye sarmıyor. Her bölüm genelde farklı bir hikaye işleniyor, genelde Juzo ön planda ama kimisinde de Testuro üzerine odaklanıyoruz. Lakin yaratılan dünya ve atmosfer hiç sarmıyor. Tiplemeler ilginç fakat dünya boş gibi. Hikayeye adapte olamıyorsunuz ve extended’ler ile ilgili birçok soru işareti birikiyor kafanızda. Mesela Juzo gerçekten insan mıydı? O koca silah kafası ile nasıl görüyor ve yemek yiyor gibi:) Dediğim gibi çizimler nostalji kokuyor ve en sevdiğim nokta oldular. Bu arada, bolca “fan servisliği” de ihmal edilmemiş. Müzikler ve seslendirmeler de genel olarak ortalamanın üzerinde.


    No Guns Life’ın ikinci sezonu Covid-19 yüzünden ertelenmişti ve 9 Temmuz 2020’de başlayacak. Fakat tahmin edeceğiniz üzere ben ikinci sezonu pas geçeceğim ve farklı kulvarlara yöneleceğim. Cyberpunk tarzını seviyorsanız ve göze hoş gelen has anime çizimlerinden hoşlanıyorsanız bir bakın derim ama hikaye olarak çok fazla bir şey beklemeyin.

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan