• Ekim 02, 2020

    Yönetmen: Hiraike Yoshimasa
    Stüdyo: A-1 Pictures
    Tür: Aksiyon, Romantizm, Komedi
    Yapım Yılı: 2018
    Bölüm Sayısı: 11
    Anime Puanı: 10/8.5


    Merhabalar. Nasıl geçiyor evde ki günleriniz? Ben evden çalışmaya modunda devam ediyorum hayatın bir kenarından tutmaya. Anime sever tarafım ile buluşup geldik bugün, yine. Son zamanlarda dizilerden ziyade anime izlemeyi tercih ediyorum. Bu aralar böyle devam edeceğiz sanırım. Listede ki animelerimi gün yüzüne çıkardım. Özlemişim.. Bölüm sürelerinin kısa olması ve farklı türlerde bir sürü seçenek olması sebebiyle iyi gidiyor. Wotaku ni koi wa muzukashi animesi de uyumadan önce bana eşlik ederek günü güzel kapatmamı sağladı. Her akşam biraz biraz izleyerek 3 - 4 günde bitti. Ama doyamadım, doyamadım.. Konuya giriş yapıp yorumumda deşelim bu konuyu.

    Narumi, anime ve manga hayranı 26 yaşında genç bir kadındır. Gönül ilişkileri bu hayranlığı sebebiyle hep mutsuz sonuçlanmıştır. İşinden ayrılır ve yeni bir işe başlar. Tesadüf eseri yeni başladığı iş yerinde çocukluk arkadaşı Hirotaka Nifuji ile karşılaşır. Nifuji ise Narumi'den farksız değildir. O da 26 yaşında video oyunların hayranı genç bir adamdır. Bu ikilinin tekrar karşılaşması güzel şeylerin başlangıcı olacaktır. 


    Ben karakterlerden hayran olarak bahsettim ama konuda biraz detaya inersek Narumi ve Nifuji birer otaku aslında. Otaku ise, aşırı bağımlı, fanatik sever anlamında bir kelime. Anime otaku'su da var oyun otaku'su manga otaku'su da. Otaku dendiğinde akla ilk gelen anime otaku'ları tabi. Ne var bunda diyecekseniz eğer, Japonya da otaku'luk pek de iyi karşılanmıyor. Aşırı bir hayranlık çünkü. Dolayısıyla Narumi de bu durumu herkesten gizlemeye çalışıyor ama iş yerinde ortaya çıkınca işten ayrılıp yeni bir işe başlıyor. Orada da otaku arkadaşı ile karşılaşınca..

    Bir de şöyle bir detay var. Aynı iş yerinde iki otaku arkadaşımız daha var. Tarou Kabakura, 28 yaşında onlar kadar büyük bir hayranlık duymasa da o da bir otaku. Dışarıdan sert bir görüntüsü var. Bu sayede otaku kimliğini gizleyebileceğine inanıyor çünkü. Hanako Koyanagi ise 27 yaşında genç bir kadın. Sürekli Kabakura ile savaş halinde. Didişebilecek bir sürü konu bulabiliyorlar. Bu dörtlünün bir araya geldiğini düşünsenize? Sonrası komedi, sonrası cümbüş. 


    Çiftler o kadar tatlı ki. Özenle yapılmış karakter analizleri ve verilmiş replikler cuk oturmuş. Mesela sevgililik teklifini görmeniz lazım. Sanki iş anlaşması yapıyorlar. Çocuk, çok detay vermeyeceğim içeriği ile ilgili ama "sana 2 hafta sonra yapılacak etkinlikte masa ayırırım" deyince hatun "anlaştık" dedi ve el sıkıştılar. Çünkü söz konusu otaku olma meseleleri ile alakalı. Hiç aşkı falan gözü görmüyor o anda. Kurbanlık koyuna mı giriyorsunuz demek istedim. Ama romantik duyguları gerçek anlamda yaşamamış ki. Böyle bocalaması çok normaldi.

    Animenin opening'ine bayıldım. Hepsinin oynadığı, hareketler yaptığı güzel sahneleri var. Ending'e gelince ise hemen kapatmayın. Bittikten sonra minik sahneler eklemişler bazı bölüm sonlarına. Anime içerisinde sevdiğiniz bir çok anime ve mangadan bahsettiklerini görebilirsiniz. Bakınız yukarıda ki kolaj. Baya kalpler çıktı gözümden. Ürün yerleştirme bir nevi. Wotaku ni koi wa muzukashi'nin otaku için aşk zor gibi bir anlamı var. Animede de bu zorluklara değinmişler. İçine romantik ve komediyi de ekleyince tadından yenmez bir seri olmuş. Romantizm kısmı biraz daha fazla olsaydı işte o zaman 10/10 olurdu. Bir de 7 şubatta live action filmi yayınlanmış Japonya da. Pek ısınamadım oyunculara ama bakalım. Çevirisi bir gelsin, filmi izledikten sonra bir yorumda bulunacağım. 


    Aşırı komik ve eğlenceli sahneleri var. Gülerken boğulmak üzere olduğum çok fazla durum yaşadım. Gecenin bir yarısı kıkır kıkır gülüp kendimi durdurmaya çalıştım çoğunlukla. Kolajlarda göreceğiniz gibi. Anaaa diye bir tepki var mesela. Ama surat efsane. Çok eğlenceliydi çok. Replik çıkarmak istediğim o kadar sahne oldu ki.. Bu kadar geç izlediğim için bir miktar üzgünüm. Ama ne demişler? Geç olsun güç olmasın. :)

    Son sözüme gelecek olursak benim severlerine mutlaka önermek istediğim bir anime oldu. Zaten kısacık. 11 bölüm ama bölüm süresi 22-23 dakika filan sürüyor. Çerezlik sizi güldürecek bir şeyler ararsanız bir şans verebilirsiniz. Umarım animeler ilgi alanınız değilse bile okurken sıkılmamışsınızdır. Haftaya bir yeni anime daha gelebilir, bakalım. En kısa zamanda tekrar görüşmek üzere.
     

     
    Mangalar, Diziler, Filmler ve daha fazlası için Şemsiyenin Altındaki Kızın blogunu ziyaret etmeyi unutmayın :-)

    http://semsiyeninaltindakikiz.blogspot.com/

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan