• Mart 21, 2021

    Yönetmen: Takeru Nakajima
    Stüdyo: Studio Anima
    Tür: Bilimkurgu, Aksiyon
    Yapım Yılı: 2020
    Bölüm Sayısı: Film
    Anime Puanı: 10/4


    Richard K. Morgan’nın aynı adlı kitabından uyarlanan ve Netflix üzerinden iki sezon halinde dizi olarak karşımıza çıkan Altered Carbon’un anime filmi var karşımızda. Diziden bağımsız bir senaryoya sahip olduğu için diziyi izlemeden de anime filmi izlenebilir fakat eğer illa ki izleyecekseniz tavsiyem önce diziye yönelmeniz çünkü gerek geçtiği evren, gerekse ana karakteri Takeshi Kovacs hakkında bilgi sahibi olarak izlemeniz yönünde olur. 

    Resleeved adlı anime filminde karakterimiz Takeshi Kovacs, yeni bir bedende kendine gelir. Diziyi izlediyseniz bilirsiniz, Altered Carbon evreninde hafızalar “Sleeve” adlı verilen bir bellekte saklanabilir hale gelmiştir ve bu bellek insanların ense kökünde bulunmaktadır. Gördüğümüz ve yaptığımız her şey, kısacası hafızamız buraya kaydolur. Bellek çıkarılıp başka bir bedene aktarıldığında da yaşam o bende, aynı hafızalarla devam eder. Dolayısıyla zenginler sürekli beden değiştirdikleri için çok daha uzun yaşamakta, hatta ölümsüz lakabını almaktadırlar. Tabi belleğe herhangi bir şekilde zarar gelirse “gerçek ölüm” meydana gelmiş olur ve bu dünyadaki işiniz tamamen biter. Ken takma adı altında Takeshi Kovacs’a Tanaseda adlı bir adamdan yeni bir görev verilier; Holly adındaki kızı koru ve erkek kardeşimi kimin öldürdüğünü bul. Bay Kovacs, namı diğer Ken de kendisini yakuzaların olduğu bir dünyada, zorlu bir mücadelenin içinde bulur. 
     

    Hikaye olarak Altered Carbon Resleeved’in yine tıpkı dizisi gibi karışık, artı etki etmeyen – sıkıcı bir hikayeye sahip olduğunu söylemem lazım. Karışık çünkü “yeni beden” olgusundan dolayı kim hangi karakter, onun adı neydi yine birbirine giriyor. Bir karakter kendisini Ahmet diye tanıttıysa sonunda mutlaka Mehmet çıkıyor:) Sıkıcı yanı ise yaklaşık yetmiş dört dakikaya karışık bir hikayenin sığdırılmak istenmesi ve mümkün olduğunca çok şey olsun diye sığ işlenmesi. Animenin hikayesi dediğim gibi kızı koru ve kötü adamı bul, o kadar.

    Resleeved’i sıkıcı hikayesine rağmen bir nebze olsun izlenebilir kılan tek unsur hareketli ve başarılı aksiyon sahneleri. Kopan uzuvları, estetik hareketli izlemek keyifli. CGI çizimler gördüğüm en iyi çizimler olmasa da kötü de değiller ve görsel olarak serinin bir gideri var. Keza müzikler ve ortalamanın üzerinde. Bu arada, ben anime filmini Türkçe dublaj seçeneği ile izledim ve seslendirmenin başarılı olduğunu da rahatlıkla belirtebilirim. 


    Altered Carbon: Resleeved sadece serinin fanlarına hitap eden vasat bir ara hikaye. Diziyi sevebilirsiniz belki ama bu anime filmini de seveceğiniz anlamına gelmez. Dolayısıyla bu anime filmine bir şans vermek istiyor, merak ediyorsanız beklentilerinizi düşük tutun. Altered Carbon evreni ile hiç alakanız yoksa zaten es geçin derim. 
     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan