• Haziran 27, 2021

    Yönetmen: Park Seong-Hu
    Stüdyo: Mappa
    Tür: Aksiyon, Fantastik, Dövüş
    Yapım Yılı: 2020
    Bölüm Sayısı: 13
    Anime Puanı: 10/4.5

     
    Bir Manwha uyarlaması olan, yani Kore çıkışlı olan The God of High School adlı animede, olaylar dövüşen liseliler ve ödünç alabilecekleri tanrıların güçleri üzerine kurulmuş bir seri. Kısaca anlatacak olursam; zamanın başlangıcında insanlar, tanrılar ve iblisler dünya üzerinde beraber yaşarlarmış. Lakin iblisler sürekli zayıf insanlara saldırdığı için tanrılar onlara güçlerini ödünç vermeye karar vermiş. Korece “charyeok” adı verilen bu gücü ödünç alma ile insanlar kendilerini iblislerden korumuştur. Ardından tanrılar ve iblisler, dünyadan çekilerek kendi alemlerini oluşturmuş ama charyeok sistemi baki kalmıştır. Tek kısıtlama, insanlar bu gücü tanrılara karşı kullanmayacaktır.

    Animede ise olaylar günümüzde, Seul’da geçmekte. 17 yaşındaki Mori Jin, kısa adı GOH olan God of High School dövüş turnuvasına katılmak için davet edilmiştir. Gizemli ve karanlık bir şirket tarafından sponsor edilen bu turnuvanın amacı Kore’nin en iyi dövüşçülerini bulmak ve dünya turnuvasına hazırlamak. Kazanan kişinin ise ne olursa olsun bir dileği yerine getirilecektir. Gelgelelim turnuvanın yapılış amacı bu kadar basit değildir. Bahsi geçen charyeok’lar ve çok daha büyük güçler de işin içine dahil olmaktadır. 
     

    Animenin konsepti ilk bakışta kulağa hoş ve ilgi çekici gelse de, öncelikle “liselilerin katıldığı turnuva” olayına ben bir güzel takıldım:) Okul üniformalı gençler ölümüne ve doğaüstü güçlerle dövüşüyor ama dünya kupası izlermişçesine de bir seyirci kitleleri var. Stadyum tıklım tıklım dolu. Yasal boyutunu geçtim de neden illa liseliler? Tüm bunlara tamam desem de içeriğin ilerleyişi ve karakterleri de maalesef zayıf buldum. Birkaç estetik hareket görüyoruz ama onun dışında biri birinin üzerine atlıyor, “zıbam” diye ortalık adeta yıkılıyor, ortam toz duman ve seyirciler dumura uğramış şekilde bize de sonuç takdim ediliyor. Dövüş dışı sahneler zaten animeyi ilerletmeye yetmiyor ve odak noktası üniversite sınavına hazırlanmak yerine dövüşen gençler. E, bu dövüşler de tatmin edici olmayınca geriye ne kalıyor? Açıkçası pek fazla bir şey değil.

    Bahsettiğim ikinci husus da karakterler. Mujin Park dışında beni etkileyen, dişe dokunur bir karakter göremedim. Han Daewi arkadaşımız biraz potansiyel sergiliyordu fakat ana karakter olan Mori Jin’e odaklanacağız diye her bölüm giderek daha fazla arka planda kalıyor. Bu arada, Mori Jin (veya Jin Mori?) nasıl bir karakter? Hani şapşal ama güçlü karakterler olur animede, bir karizmaları vardır. İşte Mori Jin’den de böyle bir karakter yaratılmak istenmiş, peki olmuş mu? Hayır. Sadece salak yanı kalmış. 
     

    Animenin çizimleri ve müzikleri genel olarak iyi düzeyde. Açılış parçası iş görmekte ve karakter tasarımlarını da bir noktası hariç beğendim: Burunlardaki kırmızılık. Arkadaş, her karakterin burnu nezle olmuş gibi kıpkırmızı? Yani ne alaka? Dikkat dağıtıyor, komik duruyor, saçma duruyor. Bir karaktere eklersin anlarım ama animede düzinelerce karakter var hepsi nezle olmuş… 
     
    The God of High School animesine, birkaç kere karşıma çıktığı için başlamıştım. Aldığı yorumlar da fena sayılmazdı fakat gelin görün ki, son zamanlarda izlediğim en tatsız animelerden birisi oldu. Devam sezonu muhakkak gelecek ama ben izler miyim? Hayır. Peki, tavsiye eder miyim? Hayır. 
     

    { 1 comments bulunmakta. Yorum ekleyin }

    1. İncelemeyi görünce dedim ki : "6'dan yüksek puan vermişse burayı terk ederim" :D iyi benden de düşük vermişsin sevindim. Gereksiz reklamı basılmış ve hikaye anlatmamış bir anime. başlarda güzel tatlı bir hikaye diyorsunuz sonra biz nereye geldik oluyorsunuz. Altyapısı olmadan her sıkıştıklarından bir yerlerinden uydurma kısımlarla yapılmış kötü bir anime. müzikleri güzel ve ilk bir kaç bölümü idare eder ama alacağı max puan 6'dır. Ama üstüne düşündükçe alması gereken puan düşüyor :D hele o düğünün olduğu bölüm üfff :D

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan