• Kasım 12, 2021

    Yönetmen: Masahiko Murata
    Stüdyo: Brain's Base
    Tür: Dram, Fantastik
    Yapım Yılı: 2021
    Bölüm Sayısı: 20
    Anime Puanı: 10/10

     
    Büyük bir beklentiyle başlamadığım ama belki de son yıllarda izlediğim en iyi anime olan Fumetsu no Anata e, ya da İngilizce adı ile To Your Eternity beni ters köşe yaptıran ve birçok duyguyu bir arada yaşamamı sağlayan bir yapım. Olaylar bilinmeyen bir diyarda, bilinmeyen bir zamanda gerçekleşmekte. Siyah cübbesiyle gizemli bir varlık, soluk bir küreyi dünyaya salıverir. Bu küre döner dolaşır ve bir taş parçasının yanına konarak kendisi de tıpatıp aynı bir taşa dönüşür. Derken aradan zaman geçer ve yaralı bir kurt çıkagelip taşın üzerine doğru yığılarak son nefesini verir. Ve bir zamanlar bir küre olan bu taş, yanı başında ölen kurda dönüşür. Bir zamanlar küre, ardından taş ve şimdi ise bir kurt olan bu varlık, anlaşılacağı üzerine dokunduğu şeylerin suretine bürünebilmekte. Üstelik tüm özellikleri birebir kopyalayarak. Bacağından yaralı kurdun yarasını dahi kopyalamıştır ve varlık, görme, duyma ve koklama gibi eylemlerin yanında ilk defa acıyı da tatmıştır. Kurt, çok geçmeden bir insanla tanışır ve ilk defa başka bir canlı ile etkileşime girmiş olur. İlerleyen bölümlerde de bu gizemli varlığın dünya ile etkileşimi, yeni insanlarla tanışmasını ve değişik duyguları birebir tadarak öğrenmesine tanıklık ediyoruz.
     

    Fumetsu no Anata e, son bölümlere doğru biraz heyecanını azaltsa da inanılmaz bağlayıcı ilk bölümleri ile izleyenini adeta alıp götürüyor, bölüm üstüne bölüm izlettiriyor. Animede öyle belirli bir hikaye yok. Tamamen daha sonradan Fushi adını alacak olan varlığın hayatına ve tecrübelerine tanıklık ediyoruz. Düşünün, bir taş iken kurda dönüşüp hiç bilmediği sezgilere sahip oluyor ve daha sonradan insana da dönüşerek üzüntü yahut neşe gibi duyguları ilk defa tadıyor. Her şeyi sıfırdan öğreniyor, hatta yemek yemesini bile ve bizler de adeta onunla beraber keşfe çıkmış gibi bir hisse kapılıyoruz. Bu arada, Fushi ölümsüzdür de. Birçok kere ölümüne de tanıklık edeceğiz çünkü ölümü dahi bilmemekte! Düşünün; yemek yemeyi bilmediği için acıkıyor ve açlık nasıl giderilir bilmediği için ölüveriyor! Uzun lafın kısası; yirmi bölüm boyunca Fushi’nin hayatını tıpkı onu dünyaya salan siyah cübbeli varlık gibi gözlüyoruz. 
     

    Anime dediğim gibi yüksek ve “çekici” bir tempo ile başlıyor. Evet, son bölümler ilk bölümler kadar şahane değil ama bunun da sebebi kötü olmaları değil, ilk bölümler kadar birer başyapıt olmaması:) Lakin serinin gidişatı için bu normaldir çünkü ilk bölümdeki Fushi ile son bölümdeki Fushi de elbette aynı kişi değil. İlk bölümlerde konuşmasını dahi beceremediğini geçtim, konuşamayan bir Fushi varken, son bölümlerde daha aklı başında bir Fushi görüyoruz.

    Peki, anime gerçekten on puanı hak ediyor mu? Bana soracak olursanız kesinlikle evet çünkü son yıllarda gerçekten izlediğim en bağımlılık yapıcı seri oldu benim için. Bu son yıllara da Demon Slayer ve Attack on Titan gibi animeler dahil:) Bunun en büyük nedeni de size dediğim gibi her duyguyu izleyicisine de yansıtması. Fushi ile gülüyor, Fushi ile duygusallaşıyoruz. En azından ben öyleydim ve ben kolay kolay duygusallaşan bir insan da sayılmam:) Yani anime beni bile etkilediyse eminim birçok kişiyi kalbinden vuracaktır. 
     

    Animenin çok iyi bir açılış parçası ve izlediklerinizi düşünmeniz için dingin bir kapanış parçası mevcut. Açılış parçası “Pink Blood”u söyleyen de benim çok sevdiğim bir isim: Utada Hikaru. Kendisini Kingdom Hearts oyunlarında seslendirdiği çeşitli parçalardan tanırım. Sanctuary, Simple and Clean, Face my Fears, Don’t Think Twice gibi güzide parçaları seslendirmiştir kendisi. Tabi bunlara bir de şimdi Pink Blood eklendi:) Çizimleri içinse fazla bir şey diyemeyeceğim. Kaliteliler, yeri geldiğinde şiddet ve kan göstermekten de çekinmiyor seri.

    Fumetsu no Anata e, dediğim gibi benim çok hoşuma giden, ve çok severek izlediğim bir seri oldu. Peki, Fushi’nin macerası bitti mi? Elbette hayır. Yani günümüzde hangi anime zaten tek sezonda bitiyor, ya da sonu var ki? :) İkinci sezon 2022 yılında yayınlanacak ve seri biter bitmez izleyip incelemesi ile elbette karşınızda olacağım. 
     

    { 6 comments bulunmakta.Yorum yapın }

    1. Bencede verdiğiniz puanı hakkediyor. Her karakteri ayrı sevdim. Tonari’yi başlarda sevmemiştim ama ileri bölümlerde sevmeye başladım. Ada arc ını sevmiceğimi zannedip çok severek bitirdim. Ve ardındanda son bölümde Pioran’ın ölmesiyle çok güzel bir final oldu. İlk bölümde, gugu’da ve pioran da çok ağladım.

      YanıtlaSil
    2. Fumetsu filmlerden bir karakter olsaydı kesinlikle Gandalf olurdu. Çünkü ikiside tam bir Felaket Tellalı. Sürekli gittikleri yerlere bela götürüyorlar.

      YanıtlaSil
    3. Ilk 12 bolum icin bu puani ben de veririrdim sonrasi icin buyuk hayal kirikligi maalesef.

      YanıtlaSil
    4. Selam site çok güzel olmuş eline sağlık. Ancak bu anime kesinlikle bu puanı hak etmiyor. Çok iyi başlayıp git gide kalitesi düşen bir anime. Mesela Dororo gibi bir sanat eseriyle aynı puanda olmaması lazım. Puanım 7.

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Hocam puanlamaları kişisel mesela ben de bu animede size katılıyorum 7 puan ideal özellikle sondaki arena kısmı aşırı sıkıcıydı. Lakin Dororo'da size katılmıyorum onda da benim sıkıcı ve bayık gördüğüm yerler vardı ve 7 vermiştim ona da. Yani kısacası puanlar kişisel görüşlere dayalıdır. Katılıp katılmamak ve kendi görüşlerinizi güzel dille bildirmek ise çok güzel bir ortam oluşturur.

        Sil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan