• Haziran 24, 2022

    Yönetmen: Kenji Kamiyama, Shinji Aramaki
    Stüdyo: Production I.G.
    Tür: Bilimkurgu, Aksiyon
    Yapım Yılı: 2022
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı: 10/7

     
    Tam olarak ilk sezonun bıraktığı yerden devam eden bir ikinci sezon incelemesi var karşımızda. Dolayısıyla her devam sezonu incelemesinde olduğu gibi lafı pek fazla uzatmayacağım. Serinin geçtiği evren ve hikayesi hakkında bilgi almak için buraya tıklayarak ilk sezonun incelemesine geçebilirsiniz.

    İlk sezon incelememde yeni Ghost in the Shell serisi için fazla ümitli olmadığımı söylemiştim ve ters köşe olmuş, bir hayli beğenmiştim. Doğal olarak ikinci sezon için bayağı bir heyecanlıydım. Kötü bir sezon çıkmadı karşıma ama pek de aradığımı bulamadım desem yeridir. Özellikle son bölümü bayağı bir kafamı karıştırdı ve pek bir şey anlamadım desem yeridir:) İlk sezondan hatırlanacağı üzere “insan ötesi” adı verilen düşmanlar türemiş ve Binbaşı Motoko önderliğindeki ekip onların peşindeydi. Tabi teoriler, komplolar, dış güçler, iç güçler falan da işin içinde olmadan olmaz. 
     
     
    Animenin genel olarak iyi bir temposu var. İzlemekten sıkılmıyorsunuz, size aksiyonu da hissettiriyor ve son bölümü hariç çok da kafa karıştırmıyor. Tabi ilk sezonda olanları unutmazsanız! Ama şöyle bir şey de var, bölüm üstüne bölüm izleyelim olayı da pek yaşanmıyor. Yani izlerken keyifle izliyorsunuz fakat izlemediğiniz zaman aramıyorsunuz.

    Ghost in the Shell: SAC_2045 animesinin ikinci sezonunun çizimleri de tıpkı ilk sezonu gibi hoşuma gitti. CGI fanı olmayan birisinden bu iltifatları pek duyamazsanız:) Ben genelde eskiyi seven, nostalji isteyen tamamen el emeği 2D çizimler seven birisiyim. Bu CGI’lar ilk türediği zaman şok olmuş, bir numaralı düşmanı olmuştum. Fakat CGI da olsa işini düzgün yaparsan gayet hoş ve estetik görüntüler ortaya çıkabiliyor. Müzikler içinse pek bir şey diyemeyeceğim. Hoşuma gitmediler ama kötü de demem. 
     
    Ghost in the Shell’i nahoş bir final ile uğurladım. Dediğim gibi son bölüm kafama yatmadı ve daha “tok” bir final yapılabilirdi. Bir genel olarak ele alındığında Ghost in the Shell hayranı iseniz (Stand Alone Complex için konuşuyorum) bu seriyi de sevebileceğinizi düşünüyorum. 
     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan