• Temmuz 31, 2022

    Yönetmen: Matsushita Shuuhei
    Stüdyo: TMS Entertainment
    Tür: Macera, Bilim Kurgu
    Yapım Yılı: 2022
    Bölüm Sayısı: 1 (Özel Bölüm)
    Anime Puanı: 10/7

     
    Ortalama elli beş dakika süren Dr. Stone: Ryuusui, bir tv özel bölümü olduğundan kısaca değinip geçeceğimiz bir inceleme ile yeniden karşınızdayım. Öncelikle ilk sezonun incelemesine buraya tıklayarak, ikinci sezon incelemesine ise buraya tıklayarak ulaşabilmenizin mümkün olduğunu belirtmek isterim. Dediğim gibi Dr. Stone: Ryuusui, bir nevi ara bölüm. Yani kesinlikle üçüncü sezon gibi görmeyin. Şöyle ki, iki standart anime bölümünün birleştirilmiş hali gibi bir havası bulunmakta. Burada sadece Ryusui adındaki bir başka ilginç karakteri tanıyoruz.

    İzleyen arkadaşlar bilirler; bir önceki sezon olan Stone Wars’ın sonunda Senku, insanları taşlaştıran ışığın kaynağına doğru yola koyulabilmek için bir gemiye ihtiyaçlarının olduğunu söyler ve anime de aşağı yukarı burada bitiyordu. Gemi yapımı Senku için kolay lakin bir kaptana ihtiyaç vardır. Bu kaptan da yeni karakter Ryusui Nanami adındaki bir başka kendini beğenmiş karakterdir. Bu elli dakikada Ryusui’i tanıyor, gemiyi çalıştırmak için petrole ihtiyaç olduğunu öğreniyor ve yine Ryusui’in ne kadar para düşkünü birisi olduğunu öğreniyoruz. Ne parası diye sormayın. Ryusui bu özel bölümde parayı icat ediyor. Daha doğrusu tekrar kullanıma arz ediyor:) 
     

    Yeni karakter Ryusui’i bir kenara koyacak olursak anime Dr. Stone havasını ne az ne fazla devam ettirebiliyor. Özel bölüm olduğu için fazla üzerine gitmek istemiyorum ama herhangi bir yenilik, bir şaşırtmaca da vaat etmiyor. Senku amaca ulaşmak için bir şeyler icat ediyor, Chrome’un ağzı açık kalıyor, yan karakterler yancılık yapıyor falan. Bana soracak olursanız bu şekilde bir bölüm yayınlamak gereksiz olmuş. Ya düzgün bir film yapılsaymış ya da bu elli dakika üçüncü sezonun ilk iki bölümü olsaymış çok daha iyi olurmuş diye düşünüyorum.

    Dr. Stone: Ryusui, elbette her Stone izleyicisinin izlemesi gereken bir bölüm. Fakat içimde de şöyle bir his var; hafif kırpılmış hali sanki üçüncü sezon olacak olan Dr. Stone: New World’de karşımıza çıkacak gibi. Bunun cevabı içinse 2023 yılının nisan ayını beklememiz gerekecek. Ayrıca farklı şeylerin de olma zamanı geldi çünkü anime bu çizgide devam ederse seyir zevkinden fazla bir şey kaybetmez ama bayağı bir monotonlaşır gibi. 
     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan