• Ağustos 19, 2022

    Yönetmen: Akira Hiramoto
    Stüdyo: J.C. Staff
    Tür: Komedi, Okul, Ecchi
    Yapım Yılı: 2015
    Bölüm Sayısı: 12 + 1
    Anime Puanı: 10/6

     
    Aslında ecchi türü dediğimiz bol frikikli ve dekolteli animeleri pek izlemem. Zaten sitede incelemediğim bu tarz örnekler de bir elin beş parmağını geçmez. Peki, Prison School nereden çıktı o zaman diye sorabilirsiniz. Cevap vereyim; sosyal medyadan:) Özellikle Instagram’da birden fazla karşıma çıkınca ilgimi cezbetti diyebilirim. Yani izlediğim sahneler gerçekten komikti ve bir ara belki izlerim diye not almıştım. Eh, o bir ara gelmiş ve izlemiş bulundum. Öncelikle komik sahnelerinin de olduğunu kabul ediyorum ama belki yaşın da getirisi, çok da ahım şahım değildi:)
     

    Olaylar Hachimitsu Akademisi’nde geçmekte. Burası prestijli bir lisedir ve sadece kız öğrencileri kabul etmektedir. Gelgelelim yeni dönemde radikal bir karar ile erkek öğrenci de kabul edeceğini açıklar. Serinin ana karakteri Kiyoshi de bu liseye yazılır. Kendisi ile beraber koca okulda sadece beş erkektirler. Elbette diğer kız öğrenciler tarafından ilk başta yadırganırlar. Erkekler efendi gibi davranmaya çalışmakta, özellikle “gizli” öğrenci konseyi başta olmak üzere birçok kız onlara tepeden bakmaktadır. Çok geçmeden Kiyoshi ve tayfası kızları haklı çıkarır çünkü kızların banyosunu gözetlemeye çalışırken yakalanırlar. İşler de buradan sonra ilginçleşip garipleşmeye başlar. Oğlanlar okulun bahçesinde bulunan hapishaneye bir ay mahkum edilir. Öğrenci üniformaları yerine klasik çizgili mahkum elbisesi giyerler ve gizli öğrenci konseyinin yardımcı başkanı Meiko (daha çok fukukaiço/başkan yardımcısı duyacaksınız) da baş gardiyanları olur. Yalnız başkan yardımcısı hem orantısız hatlara hem de orantısız bir güce sahiptir:) Animede de anlayacağınız üzere Kiyoshi ve arkadaşlarının bol sapıklık içerikli maceraları konu alınmakta. 

    Prison School bir nevi çerezlik bir anime tadındaydı. Aslında biraz daha düşük puan vermeye niyetliydim ama kurgusu sayesinde izlettirdiği ve kimi yerde iyi kahkaha attığı için altı puanı layık gördüm. Türü severseniz o başka, belki sizin favori animelerinizden bile olabilir. Fakat diğer türlere olduğu gibi ecchi türüne fazla objektif bakamadığım için biraz daha kişisel bir not oldu bu. Benim gözümde komik olduğu kadar gereksiz sahnelerde mevcuttu. Şimdi burada yazmak istemiyorum ama bazen işin ucu ecchi’den kaçtı gibi hissettim. Kaçmadıysa bile kaçacak gibi oldu diyelim. 
     

    Animenin çizimleri üzerinde emek harcanmış, orası belli. Sanırım çizer arkadaşlar bir hayli motive şekilde çizimleri gerçekleştirdi:) Aslımda başkan yardımcısı dışında öyle abartı bir karakter yok. Zaten birçok sahnede de başkan yardımcısı üzerinden yürüyorlar. İlerleyen bölümlerde de kendisi sürekli terlemeye başlıyor ve oluşturulan “vıcık vıcık” efekti bilmiyorum kimlerin hoşuna gidiyor. Şahsen ben itici buldum. Favori seyyularımdan Hanazawa Kana’nın da Hana adlı bir karakteri seslendirmesi benim için ayrı bir şaşkınlık oldu. Bu kadının ses tonu genelde masum yahut saftirik karakterlerde duyabilirsiniz. Böyle bir anime de, ağzını gerektiğinde boyan Hana’yı seslendirmesi dediğim gibi bende şaşkınlık yarattı:) Onun dışında çizimler güzel, komiklik efektleri başarılı ve müzikler de yerli yerinde. Açılış ve kapanış parçasını yarısına kadar bir kere dinledim ama kötü diye lanse edemem. Türüne uygunlar işte.

    Prison School benim için ilginç bir deneyim oldu. İzlediğime pişman değilim. Yani neler gördük ama iyi ki de izlemişim deyip de önerebileceğim bir anime de değil. Türe merakınız varsa dediğim gibi bakabilirsiniz ama ecchi fazla izlemiyorsanız benim gibi iyi düşünün derim. Ha, bir de devamı niteliğinde bir ova'sı var ama içerik olarak pek bir şey katmıyor. 
     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan