• Haziran 15, 2023

    Yönetmen: Yuuki Watanabe
    Stüdyo: Yostar Pictures
    Tür: Aksiyon,Fantastik
    Yapım Yılı: 2022
    Bölüm Sayısı: 8
    Anime Puanı: 10/4

     
    Evet geçen seneden beri listemde olan lakin bazı çekincelerimden dolayı 8 bölüm olmasına rağmen sürekli ertelediğim bir animenin incelemesiyle karşınızdayım. Öncelikle bu animeyle aslında farklı bir geçmişim olduğunu söylemeliyim. Bir gün Youtube’da gezerken mükemmel ötesi grafiklere sahip bir oyun fragmanı gördüm, evet tıpkı bu animedeki görseller kullanılarak müthiş bir sanat yapılmıştı. Fragman resmen beni dumura uğratmıştı. Seriyi bilmediğimden dolayı dibim baya bir düşmüştü. Evet, altında Gameplay değildir yazısı vardı, lakin böyle bir fragmanı olan oyunun kendisi ne kadar kötü olabilirdi ki? Çok evet çok kötü. Aşağıda görselini görüyorsunuz. Aslında bir mobil oyunmuş ve anlaşılan o ki tüm parayı görsel fragmana harcamışlar. Sonradan görünce sağlam sövmüştüm. Lan öyle oyuna böyle fragman mı yapılır. Neyse konumuz o değil, Oyunu seven eden olabilir lakin ayıptır kardeşim, kandırdınız bizi. Fakat şimdi biz daha kötüsüne geçelim, çünkü anime de çok kötü. 
     

    Bu arada benim hafızamda sıkıntı olabilir, lakin ben bu animenin fragmanında da baya sonra izleyip oha atmosfere bak, müthiş ötesi demiştim. Konusu da baya güzel, Salgın hastalık ve etrafında dönecek vahşice, ve canice duygusal işler ben bunu izlerim diye listeye attım.(Fragman izlerken tek dediğim bu, Bunny girl’ler niye var? Dünyaya hiç uymuyor fan için konulmuş gibi) Neyse sonra anime bitti izleyecektim. Fakat aklıma geldi, bu animenin oyunu beni kandırmıştı ya anime de beni kandırırsa? Evet, bu anime oyundan uyarlama lakin görseller ve konu müthiş. Tek sıkıntı onunla yaşadığım geçmişim ve puanlarıydı. Neyse gel zaman git zaman izledik ve pişman oldum. Gerçekten büyük hayal kırıklığı benim için. Oyunu kenara bırakıyorum hiç oynamamış biri olarak anime çok kötü. Müthiş bir görsel tarzı var tek kelime etmem. Seslendirmeler de iyi. Prodüksiyon, hatta dünyası da içine çekiyor ama bu kadar kötü nasıl işlediniz diye insana sorarlar abi. Salgına’a yakalananlar var, bir yandan tedaviye uğraşanlar diğer yandan onları ötekileştirip indirmeye çalışanlar ve başka gruplar da vardı. Neyse derdim konu değil zaten. Derdim animenin işleyişinde. 
     

    Abicim animeyi yapmışsın da, kimseye nasıl anime yapılır diye sormadınız mı? Stüdyo çaylak, ortalamanın üstünde işi yok. Bu adamlara neden yaptırıyorsunuz? En basitinden animede karakterler sadece konuşuyor evet aksiyon ve taktiksel kısımlar var, ama 8 bölümde bir elin parmaklarını geçmez yahu. Dünyada ne varsa sadece anlatılıyor, gösterilme yok. Bir silah var nasıl çalıştığını anlat, bir grup var ne yaptığını anlat, bir parça var ne işe yaradığını anlat vb. Yahu susun gösterin kardeşim bunları. İki kişi karşılık oturuyor ve bunları bir birine anlatıyor. Bari ekrana getirin olayları, boş boş karakterlerin yüzüne bakıyoruz. Görsel roman oyunu mu oynuyoruz biz? O dünyayı bana göstereceksin, sadece bir grup kendi içinde anlatınca ben o evrene ısınmıyorum, sövüyorum. Çok kötü bir tercih, belki de paradan kaçmışlar bilmiyorum. Ama bir bölümün yarısı, oturup dünya üzerine konuşmaktan ibaret. Yahu bana göster, anlatma. Güze taktiksel aksiyonu var ama 3-4 kere 1-2 dakikadan, bu kadar. Yani işleniş berbat ötesi. Bu yüzden de bol bol sıkılıp içine giremediğiniz dünyadaki, saçma sözde duygusallıklara kanmamız bekleniyor. Bir evren tasarlamışsın, Salgın, onları öldürmek veya tedavi etmek isteyenler, birazcık canilik-vahşet göster be kardeşim. Ancak uzaktan koklatıyorsun. “Bu kıza bu canilik yapılır mı diyor?” Fakat ekrana bile getirmiyorlar ne olduğunu. Canilik ve vahşet sıfır, animenin atmosferini bunlar arttıracakken bunları yerine siz ancak birbirinizle konuşun.

    Neyse sözün özü bence izleyip zaman kaybetmeyin. Ben kısa diye bitirdim 8 bölüm. Yolculuk teması hoşuma gider onun da artısı oldu, öyle bitirdim. Bu arada bitirdim diyorum ama bitmiyor bildiğiniz yarım kalıyor, utanmadan 2.part gibi yapmışlar. Birinci sezonda ne anlattın ki, part 2 yapıyorsun? İnanın son bölümde bile aksiyon yok yalan yani. Sağlam çizimlere ve yokluğun dibindeyseniz bir bakın derim onun dışında gerek yok abi, şahsen yapım olarak sağlam potansiyeli çok kötü işlenmiş, vakit ayırmayın. İlerletme tuşu icat edilmemiş olsa, yarım bırakırdım zaten. Bir şekilde bitirdik. Burada da sizlere yardımcı olmaya çalıştık, çünkü anime hakkında Türkçe olarak pek bir şey yok. Sadece fragmanı izleyip gaza gelmeyin diye inceleme yazmayı uygun gördüm. Şimdilik benden bu kadar kaliteli animelerle kalın. 
     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan