• Temmuz 30, 2023

    Yönetmen: Makoto Yukimura
    Stüdyo: Mappa
    Tür: Aksiyon, Macera, Tarihi
    Yapım Yılı: 2023
    Bölüm Sayısı: 24
    Anime Puanı: 10/5

     
    2019 yılında çıkan Vinland Saga’nın ilk sezonunu bir hayli beğenmiştim. İncelemesine buraya tıklayarak ulaşabileceğiniz yazının sonunda “tez zamanda” yeni sezonun çıkmasını dilediğimden bahsetmiştim. Tam dört sene sonra, Netflix üzerinden yeni bölümler her hafta yayınlanmaya başladı ve ikinci sezon biter bitmez ben de soluğu Vinland Saga’nın ikinci sezonda aldım. Beklentilerim bayağı yüksekti, ilk sezonu çok sevmiştim, aksiyonuna ve hikaye gelişimine bayılmıştım. İkinci sezon ise maalesef son iki – üç bölüm hariç bende bir hayal kırıklığı oluşturdu.

    Serinin kahramanı Thors’un oğlu Thorfinn. İlk sezonda onunla tanıştığımızda küçücük bir çocuktu ve başından geçenleri, yaptıklarını soluksuz izlemiştik. Spoiler olmaması adına detay vermeyeceğim. Artık otuzlarına yaklaşmış olan Thorfinn, İngiltere’de Ketil adlı bir adamın çiftliğinde köle olarak çalışmaya başlamıştır. Yine bu sezonla beraber yeni bir karakter olan Einar’ın da köyü yağmalanmış, sevdikleri öldürülmüş ve Ketil tarafından satın alınarak çiftliğine götürülmüştür. Thorfinn ve Einar’a tarla sürmeleri ve ekinlerini satmaları karşılığında özgürlüklerini bile satın alabilecekleri vaat edilir. Durum böyle olunca Thorfinn ve Einar’ın Farmville macerası başlar ve ağaç kesmelerini, toprağı sürmelerini, buğday ekmelerini, geçmişin günahlarından – sevginin gücünden bahsettikleri durağan bölümler başlamış olur. 
     

    Açık konuşmak gerekirse; yukarıda anlattığım tarlayı sürme, köle olmanın dezavantajları vs. birkaç bölüm sürmeliydi. Bu bölümler esnasında zemin hazırlanmalı ve aksiyon başlamalıydı. Gelgelelim artık on beşinci bölüme doğru geldiğimizde bu umudumdan vazgeçtim. Tamam, elbette animede hikaye gereği arada tansiyon yükseliyor ama hep kısa süreli olaylar. Oysa ilk sezonda havada kan kokusu vardı, kılıçlar çarpışır ve Thorfinn’in bıçakları ile yaptığı estetik katliamları hayran hayran izlerdik. Bu sezonda ise Thorfinn’in eline aldığı tek şey saban. Burada karakterin olgunlaşması, amacı bittikten sonra kendinin farkına varması amaçlanmış, o belli. Hatta babasının meşhur bir sözü var: “gerçek bir savaşçı kılıcını kullanmayandır”. Tamam, eyvallah ama ben yirmi dört bölüm boyunca da Farming Simulation izlemek de istememiştim. Dediğim gibi son bölümlerde, Canute’nin boy göstermesi ile bir şeyler oluyor ama o da yeterli gelmiyor. 
     

    Vinland Saga 2’nin çizimlerine ve müziklerine diyecek bir sözüm yok. Yine serinin en güçlü yanı bunlar. Gerek iki açılış parçası, gerekse kapanış parçalarını bir hayli beğendim. Çizimleri ise gerçekten kaliteli. İlk sezondaki kalitesi, ikinci sezonda da aynen devam etmekte. Gerçi yapımcı stüdyolar değişmiş durumda. Wit Studio ilk sezonun yapımcısıyken ikinci sezonda dümeni Mappa almış. Bu arada, fark ettim de Wit Studio’nun tüm hitlerinin devamını Mappa yapmakta. Bakınız Atakan Titan!

    Vinland Saga 2 benim için bir hayal kırıklığı oldu. Daha iyi olmalıydı, daha aksiyonu bol olmalıydı. Belki ilk sezonu olmadan ele alınsa puanı daha yüksek olurdu ama ilk sezondaki o müthiş atmosferin üstüne çiftçilik beni hiç sarmadı. 
     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan