• Kasım 19, 2023

    Yönetmen: Igarashi Takuya
    Stüdyo: Bones
    Tür: Aksiyon, Fantastik, Gizem
    Yapım Yılı: 2023
    Bölüm Sayısı: 11
    Anime Puanı: 10/6

     
    Bir başka devam sezonu incelemesiyle karşınızdayım. Bungo Stray Dogs, 5.sezonuyla beraber devam ediyor. Okumadıysanız önceki incelemelerimizi de sitemizde bulabilirsiniz. Biz sadece bu sezonu değerlendirelim diyeceğim de; bu sezon bana göre 5. Sezon değil, daha çok Sezon 4 part 2 gibi. Çünkü 4. Sezon hikaye yarım kalacak diye şak diye bitmişti. Kaldı ki bu seri bunu hiç yapmazdı. İlk defa yaptı. Ve ilk defa 5.sezon da, geçmişi anlatan güzel bir hikayeyle başlamadı. Direkt günümüz hikayesiyle devam etti. Puana bakıp bu sezona da düşük verdiğimi göreceksiniz çünkü maalesef ben artık iyiden iyiye animeden sıkılmaya başladım. Bir iki ufak sebebi yok, bu yüzden incelemenin devamında neden sıkıldığımı sizler de anlayacaksınız.

    Animemizin bazı sezonlarını çok sevsem de artık baymaya başladı. Yahu bu sezon öyle başlıyor ve devam ediyor ki 4. Sezonun hiçbir anlamı kalmıyor. 4.sezonda, dedik sıkıntılar büyük. Fakat ilk bölümden sorunları çözmeye çalışıp karşılarında daha büyük sorunlarla karşılaştılar. Yani 4.sezon bana göre komple çöplük oldu iyice. (Ranpo’nun olduğu geçmişi anlatan ilk bölümler hariç).Bu sezon neyi anlatıyor; Karşımızda daha büyük bir düşman var. O düşman da dünyanın sonunu getirecek, spoiler olur detay vermiyeyim. (Arkadaş her sezon aynı muhabbet; düşmanları öldürmeyip veya etkisiz hale getirmiyorsunuz sonra ısıtıp ısıtıp önümüze koyuyorsunuz) Ve sonunda da bence çok klişe ve duygusallığı bana gram geçmeyen, baş düşman motivasyonuyla beraber ağlayan karakterler beni yordu. (Her düşman da kesin bir iyilik peşindedir SIKILDIM BU KONSEPTTEN DE) 
     

    Animenin hiç mi iyi yanı yok? Tabii ki var baya tempolu ve akıcı şekilde hikaye devam ediyor ve sadece 11 bölümde son buluyor. (Yine sonuna, devam sezonuna heyecan uyandıracak ama benim gram umurumda olmayan 5-6 saniyelik sekans koymuşlar bu arada) Yeni eklenen Bram Karakterini çok sevdim. Kendisi Bram Stoker, Drakula kitabının yazarı. Tahmin edeceğiniz üzere burada da Vampir Lord’u müthiş oynamış. Seslendiren abi zaten favorimiz Kenjiro Tsuda. Eğlenceli diyaloglarla beraber onu çok sevdim. Fakat…. Büyük bir FAKAT’ımız var. Yahu bu animede, her sezon 1-2 kişi daha çok sevilsin diye o karakterin OVERPOWER güçleri ortaya çıkıyor. Bir tane normal karakter yok. Hepsi aşırı güçlü öyle böyle değil ha, manyak güçlü yetenekleri var. Kardeşim karakteri sevdireceksin diye animedeki karakteri güçlü göstermene gerek yok. Madem herkes deli güçlü niye dümdüz ve hikayeye katkısı olmayıp daha çok sinir eden küçük bir kız ekleyip, tüm işi ona yaptırıyorsunuz? Hani herkesin deli güçleri vardı bu animede. Ve ben o kıza da gıcık oldum, aşırı irite etti beni. Bram’ı ne kadar sevdiysem, bu kızdan da o kadar nefret ettim.(Duygusallığı, komedisi falan da hiç geçmedi bana). Hikaye konusunda detay veremiyorum çünkü sözde sürpriz şaşırtıcı müthiş şeyler eklemişler(!), Dazai ve Fyodor kavgası da beklediğimi vermedi onu da ekliyeyim. Jouno senin de müthiş planı yapan zekana hayran kaldım(!)

    Neyse sezonun kısa ve akıcı olması sebebiyle animeyi bitirdim. 6 Puanı da Bram ve akıcılığa verdim. Opening ve Ending’de gayet iyiydi(opening bağırmaları olmasa daha iyi olurdu) Ama daha fazla bu animeye devam edeceğimi düşünmüyorum. Artık iyiden iyiye baymış durumda, izleyici sayıları da ortada zaten animenin. Her sezon geriye doğru gidiyor. Ben asıl acizliklerini, son bölüme koydukları sahneden anladım. Yani öyle aciz duruma düşmüşler ki; sezon bitmiş sonraki sezon “bizi izlemeniz için bunu yapıyoruz” gibisinden mesaj yolluyorlar. Kardeşim büyük bir sürpriz olmazsa ben yokum size iyi seyirler dilerim. Umarım baya iyi bir sezon yaparsınız yorumlarını okur da belki izlerim ama hiç umudum yok artık. Neyse Sizler iyi ve kaliteli animelerle kalın. 
     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan