• Mart 09, 2024

     
     
    Evet, bugün farklı bir konseptle sizlerin karşısındayım. Anime severler olarak, animelerden uyarlanmış güzel oyunlar oynamak hepimizin hakkı. Bu yüzden En iyi anime oyunları adlı bir yazıyı sizlerle paylaşmak istedim. Animeden uyarlanan oyunlardan oluşan bu listeye direkt ulaşmak isteyenler, yazının en aşağısına bakabilir. Fakat çok güzel ve detaylı bir yazıyı kaçırmış olursunuz. Bu arada oyunlarımız Bilgisayara ve Konsol odaklıdır, yani mobil cihazları bu listenin dışında tuttuk. Çünkü mobil kısma her gün fanları memnun etmek için oyunlar çıkıyor, takip etmesi çok güç. Biz Pc/Konsol odaklı gidelim dedik. Zaten animelerden uyarlanan iyi oyunlar pek yok. Nedense çoğunlukla tutan animelerin, kötü dövüş oyunlarını görüyoruz. Hadi yazımıza kötülerle başlayalım ki iyilere şükür etmiş gibi oluruz.

    Yeni çıkan Jujutsu Kaisen Cursed Clash ‘le beraber tekrardan görmüş olduk ki, artık tutmuş animenin dövüş oyunu hemen yapıldıysa oradan koşarak uzaklaşın. Çünkü hepsi birbirinin kopyası şeklinde, geniş alanda bol bol efekt basılan ama kendisi boş oyunlar olarak karşımıza çıkıyor. Her ne kadar Demon Slayer, Naruto ve My Hero One's gibi iyi örnekler olsa da bu türün oyunları; Jump Force, One Punch Man Ahnk- JJk gibi tonla kötü oyuna da sahiplik ediyor. Geniş bir 3D dövüş alanında, pamuk yastık suratlı, ruhsuz yüz çizimlerine sahip karakterlerle birbirimize dalıyoruz. Ama çoğunun ortak noktası vasatı dahi geçemeyen fanların cebindeki parayı almaya çalışan oyunlar olması. Çoğunun dağıtıcısı da Bandai Namco. Popüler anime neyse ya ona dövüş oyunu yaptırıyor ya da My Hero Ultra Rumble gibi trend türe neyse karakterleri o dünyaya uyarlayın diyor. Bu yüzden gerçekten iyi anime oyunu görmek zor. Hele mobil tarafa hiç girmiyorum bile çoğu cebimizdeki parayı tırtıklamaya çalışıyor. Bu yüzden iyi ve kendine özgü bir yapıya sahip olan anime oyunlarına ekstra saygı duyuyorum. 
     

    Evet kendine özgü derken Hououin Kyouma’ ile listeye başlamak istedim. Steins;Gate görsel roman türündeki oyunu, gerçekten çok kaliteli ve kendine özgündü. Oynayanların deli gibi sevdiği bu oyuna bir bakın derim. Fakat Görsel Roman türünü sevmiyorsanız oyun size göre olmayacaktır. Bir başka kutuplaştırıcı tür olan Musou’dan da bahsetmemiz gerekiyor. Hack And Slash gibi olan bu türde üstünüze 500 düşman geliyor, ve sizde güç fantezisiyle onları kesiyorsunuz. Bu türde bol bol iyi anime oyunları var. Özellikle Berserk ve One Piece çok fazla bu türe sahip çıktılar. Fakat One Piece Odyssey farklı bir şey deneyerek Sıra tabanlı savaşı kullandı ve bu türün de altından kalkmayı başardı. Yukarda dövüş oyunlarını çok fazla gömsek te Dragon Ball ve JoJo's Bizarre 2,5D dövüş oyunlarını burada saymazsak olmaz. Gerçekten türü için sağlam dövüş oyunlarını bizlere sunuyordu. Örneğin Dragon Ball FighterZ keyifle deneyimlemiştim. Marvel Vs Capcom tadını bana çok güzel vermeyi başarmıştı. Başarmak demişken çocukluğumdan beri tüm jenerasyonlara öyle ya da böyle Yugioh dijital kart oyunlarını sektörde tutan kimse, hepsine ayrı ayrı teşekkür etmek isterim. Keşke Captain Tsubasa da bu başarıyı sağlayabilseydi. Fakat ilk zamanki oyunlarının başarısına asla tekrardan yakalayamadı. Ama saydığım bu oyunları türü, hep niş kitlelere hitap eden seçimler yaptı. Ana akım Aksiyon oyunlarına en iyi örnek herhalde Attack on Titan oyunlarıdır. Klavye ile oynamanızın imkansız olduğu bu oyunlar, gamepad ile gayet akıcı şekilde devleri kesip biçeceğiniz evrende keyifli vakitler geçirtiyor. Keza Anime’de oyunun içine girdiğimiz Swort Art Online oyunları da MMO türünde ortalama üstü işler yaptı. Fate/Samurai Remnant bir anime uyarlaması olmasa da manga uyarlaması ve tanıdık evreniyle burada olmayı hak etti. Ama fark ettiyseniz 10/10 diyebileceğimiz oyun çok az gibi hatta yok gibi. Fakat bu, anime severleri üzmesin. 
     

    Evet, yazımızın başında listeyi sadece Anime’den uyarlanan oyunlar için yazacağımı belirtmiştik. Çünkü önce oyunu çıkıp sonrası anime çıkan çok yapım var. Pokemon, Persona, Tales Serisi , Granblue, Dragon Quest, God Eater Benim de Wii’de keyif alarak oynadığım Inazuma Eleven gibi seçimleri listeye dahil etmedik. Çünkü bunların, önce oyunu çıktı sonra animesi. Yani oyundan animeye uyarlanan yapımlardır. (Eğer bunları asıl listeye alsaydık Dmc veya Cyberpunk oyununu bilmeyip animesini izleyen biri, “onlar niye listede yok” diyebilirdi.) Lakin bu oyunlar, aslında anime severlerin asıl bakması gereken işler. Özellikle Pokemon ve Persona Dünya markası oldu.  Güncelde ise Pokemon kan kaybetse de Persona ve Yakuza animecilerin bakması gereken oyunlar olarak orada duruyor. Bu oyunlar sizlere çok keyif verecektir. (Genshin İmpact ve Honkai Stars’ da unutmamak lazım) Sitenin Sahibi Rafet hocamın konuk olduğu videoyu izlemenizi de öneririm. Böylelikle Hem animeler hem de Japon kültürü odaklı oyunları bu podcast’te keyifle dinlemiş olursunuz. Ve belki de Türkçe dil destekli çıkışını gerçekleştiren Persona 3 Reload ile Persona serisine giriş yaparsınız. Listemiz bu kadardı, elbet unuttuğumuz veya hiç bilmediğimiz yapımlar da vardır. Bu yüzden yorumlarda buluşalım tartışalım. Az ve öz gelen kaliteli animeli oyunlarla kalın. 
     
    Podcast Videosu için buraya tıklayın.
     
     

    En İyi Anime Oyunları Listesi

    v  Demon Slayer -Kimetsu no Yaiba- The Hinokami Chronicles

    v  My Hero One's Justıce 2

    v  Naruto Shippuden: Ultimate Ninja STORM 4

    v  Steins;Gate

    v  Berserk and the Band of the Hawk

    v  One Piece Pirate Warriors 4

    v  One Piece Odyssey

    v  Dragon Ball FighterZ

    v  JoJo's Bizarre Adventure: All-Star Battle R

    v  Yugioh (Nerdeyse Tüm Oyunları)

    v  Captain Tsubasa (Eski Gameboy Advence Oyunları)

    v  A.O.T. Wings of Freedom

    v  Sword Art Online: Fatal Bullet

    v  Fate/Samurai Remnant

    v  Çoğu Oyundan Uyarlanan Ama Anime havasını Yansıtan Diğer Oyunlar: Persona – Pokemon – Grandblue-Yakuza- Inazuma Eleven- Diseage - Dragon Quest - God Eater – Tales Serisi - Genshin İmpact - Honkai Stars

     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan