• Ağustos 06, 2009

    Yönetmen: Kisaki Fumitomo
    Tür: Gerilim, Tarihi, Doğa Üstü, Dram
    Yapım Yılı: 2005
    Bölüm Sayısı: 24
    Anime Puanı: 10/8



    Basilisk, Azuchi-Momoyama periyodunda (1500’lü yıllar) geçiyor ve Kouga ile Iga klanları arasındaki amansız savaşı ele alıyor. Kouga ve Iga, seçkin Ninja klanlarıdır ve savaşçılarının doğaüstü yetenekleri vardır. Bu iki klan yaklaşık 400 yıldır birbirlerini yok etmeye çalışmaktadırlar. Fakat bu savaş birinci Hattori Hanzo tarafından durdurulmuş ve barış antlaşması imzalanmıştır. Her iki taraftan da savaş yanlısı olmasına karşın antlaşma yürürlüğe girmiş ve barış sağlanmıştır. Ayrıca Kouga klanından Gennosuke ile Iga klanından Oboro birbirleri ile aşk yaşamaktadırlar ve barış sayesinde evlenmenin arifesindedirler. Lakin bu mutluluk tablosu uzun sürmeyecektir. Japonya’nın emekli Shogun’u Tokugawa Ieyasu, kendisinden sonraki Shogun’u belirlemek için Kouga ve Iga klanlarının yeniden savaşmasını ister ve barış antlaşması fes edilir. Her iki taraftan da seçilen on seçkin Ninja birbirlerini alt etmek için amansız bir savaşa girerler. Üstelik hem Gennosuke hem de Oboro istemeselerde bu savaşın birer parçası olmuş durumdadırlar ve bu savaş klanlardan biri yok oluncaya kadar durmayacaktır.

    Kouga Klanı
    Kouga Danjo: Kendisi Kouga klanının lideridir ve o da tıpkı torunu Gennosuke gibi zamanında sevdiği Iga’lı Ogen’e savaş yüzünden kavuşamamıştır. Kendisinin Ninja yeteneği zehirli dikenlerdir.

    Kouga Gennosuke: Gennosuke Danjo’nun torunu ve Kouga’nın varisidir. Kendisi karşı taraftan Oboro’yu sevmektedir ama savaş elini kolunu bağlamaktadır. Özel Ninja gücü ise gözleri ile karşısındakine istediğini yaptırabilmesidir.

    Muroga Hyouma: Hyouma, Danjo ve Gennosuke’nin yokluğunda Kouga’yı idare eden kişidir ve aynı zamanda kördür. Gennosuke’yi o yetiştirmiştir ve onunda tıpkı Gennosuke gibi (hatta daha güçlü) gözleri ile karşısındakini etkileme gücü vardır.

    Kagerou: Kagerou, Kouga’nın en güzel kızlarındandır ve Gennosuke’ye âşıktır. Özel gücü ise bir nevi bahtını da kapamıştır. Çünkü cazibesi ile etkilediği erkekleri nefesi ile zehirleyerek anında öldürebilmektedir. Lakin bu yetenek kadınlar üzerinde etki etmemektedir.

    Kisagari Saemon: Okoi’nin erkek kardeşi olan Saemon istediği kişinin yüzünü kullanabiliyor ve sesini taklit etme yeteneğine sahiptir. Kısacası casus olmak için ideal adamdır.

    Kasumi Gyoubu: Uzun boyu ve fiziki ilse Gyoubu, Kouga’nın en kılıç savaşçısıdır. Iga’dan babasını öldürdükleri için diğer Kouga’lılardan kat ve kat daha fazla nefret etmektedir. Özel gücüde bir hayli ilginçtir. Kendisi duvarların içinden geçebiliyor, hatta içinde saklanabiliyordur.

    Okoi: Saemon’un kız kardeşi olan Okoi, fiziksel hatları ile anime serisinin en dikkat çeken karakteridir. Özel gücü ise dokunduğu kişinin kanını emebilmedir.
    Udono Jousuke: Jousuke, Kouga’nın en sevimli, mizahçı, neşeli ve şişman karakteridir. Kadın düşkünü olan Jousuke’nin özel gücü vücudunu balon gibi kullanabilmesidir. Yani top gibi zıplayabiliyor, dar demir parmaklıkların arasından geçebiliyordur.

    Jimushi Jubei: Jubei’nin kolları ve bacakları yoktur. Buna karşın hız konusunda ona yetişecek kimse yoktur. Özel yeteneği geleceğe dair kehanetlerde bulunabilmesidir. Ayrıca boğazında sakladığı kılıca dikkat etmek lazım.
    Kazamichi Shogen: Shogen, Kouga’nın görünüş bakımından en ürkünç karakteridir. Özel yeteneği ise vücudunu örümcek gibi kullanabiliyor ve dilinden çıkardığı zamktan güçlü madde ile düşmanını alt edebiliyordur

    Iga Klanı
    Oboro: Ogen’nin torunu olan Oboro, Iga klanının varisidir. Kendisi Gennosuke’yi çok sevmektedir ama tıpkı Gennosuke’yi olduğu gibi onunda savaş elini kolunu bağlamaktadır. Oboro, diğer Ninjaların aksine dövüş sanatlarına hâkim değildir. Oboro’nun özel gücü ki bu güç aslında Ninja gücü sayılmazmış, gözleri ile karşısındaki ninjanın özel yeteneğini etkisiz hale getirebiliyor.

    Ogen: Iga klanının lideri olan Ogen, zamanında Kouga Danjo ile aşk yaşamış, fakat kavuşamamıştır. Kendisinin Ninja yeteneği ise kartalını öldürücü bir şekilde kullanabilmesidir.

    Yakushiji Tenzen: Tenzen’i serinin belki de en acımasız ve savaş yanlısı karakteri olarak nitelendirebiliriz. Iga’lı Ogen bile ona karşı önyargılı yaklaşmaktadır. Özel Ninja gücü ölümsüzlük olduğu için kafası vücudundan ayrılmadığı sürece ölmemektedir ve genç görünüşüne rağmen Ogen’den bile daha yaşlıdır.

    Akeginu: Oboro’nun en iyi arkadaşı ve bir nevi koruması olan Akeginu, Tenzen’in öğrencisi Koshirou’yu tek taraflı sevmektedir. Özel yeteneği ise etrafı deyim yerindeyse kan gölüne çevirebilmesidir.

    Chikuma Koshirou: Kendisi Tenzen’in öğrencisidir. Kılıç dövüşünde çok iyidir ve muhtemelen Iga’daki en güçlü yetenek ondadır. Çünkü nefesi ile yarattığı hava girdabı ile sert kayalara dahi büyük delikler açabilmektedir. Bir insana yapabileceklerini artık siz düşünün.

    Amayo Jingoro: Jingoro, belki de Iga’nın en talihsiz savaşçısı. Çünkü özel Ninja gücünün dezavantajı çok büyüktür. Özel Ninja gücü sayesinde vücudunu eritebilip dar yerlere sığabilen Jingoro için tuz ölüm demektir.

    Mino Nenki: Serinin en kıllı kahramanı diyebiliriz. Özel Ninja yeteneği sayesinde vücudundaki her kıl parçasını kontrol edebiliyor, onlarla adam bile öldürebiliyordur.
    Hotarubi: Iga’lı Yashamaru ile aşk yaşayan Hotrarubi, özel Ninja yeteneği olan kelebek etkisi ile düşmanının aklını karıştırabilmektedir. Ayrıca kolunda sakladığı yılana da dikkat etmek lazım.

    Yashamaru: Iga’lı Hotarubi ile aşk yaşayan Yasahamru, özel Ninja gücü olan ve vücuduna bağlı olan ipler sayesinde bir kayayı bile rahatça ikiye bölebilmektedir.
    Azuki Rousai: Belki de Kouga’dan en çok nefret eden karakter olan Rousai, Ninja gücü sayesinde kollarını ve bacaklarını dilediği kadar uzatabilmektedir.

    Görsellik açısından oldukça zengin olan Basilisk’in tek sorunu izleyicinin ilk bölümlerden sonra hangi taraftan kimin öleceğini aşağı yukarı tahmin edebilmesidir. Sevenlerin kavuşmadığı, Kouga ve Iga’nın birbirlerini alt etmeye çalıştığı bu eşsiz macerayı izlemenizi tavsiye ederim.

    Bilinmesi Gerekenler;
    • Basilisk’in şu sıralar müzik kanalı MTV Türkiye’de Türkçe dublajlı ve dublajsız olarak tekrar bölümleri yayınlanmaktadır.
    • Basilisk’in Shinobi adını taşıyon 2005 yapımı bir filmi de bulunmaktadır


    { 1 comments bulunmakta. Yorum ekleyin }

    1. Ben pek begenmedim anime-planet'da yazdigim review su linkte

      http://www.anime-planet.com/users/Flameking1/reviews/3077

      ----------
      Flameking1

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan