• Ağustos 06, 2009

    Yönetmen: Toshifumi Takizawa
    Tür: Tarihi, Bilimkurgu
    Yapım Yılı: 2004
    Bölüm Sayısı: 26
    Anime Puanı: 10/7.5



    Samurai 7, kaderin kişilikleri birbirinden farklı yedi samurayın bir araya gelip küçük bir köyü korumak için savaş vermesini konu alıyor. Birkaç yıl önce samuraylar ve tüccarlar ile amansız bir savaş gerçekleşmiştir. Kanbe’de bu savaşa katılan yetenekli bir samuraydır. Nitekim savaş tüccarların büyük üstünlüğü ile sona ermiş, samuraylar artık küçük görülmeye, ciddiye alınmamaya başlanmıştır. Ayrıca tüm şehirler imparatorluğa bağlı tüccarlar tarafından yönetilmeye başlamıştır. Samurayların çoğu ise para karşılığı korumalık yapmaya başlamış veya haydut olmuştur. Üstelik bu haydut olan samuraylar her sene ekin yapan köylülerin pirinçlerini tehdit karşılığında almaya başlamıştır. Kısacası tüccarlar dünyayı, haydutlar ise zavallı köylülerin hayatlarını kontrol etmeye başlamıştır.

    Kanna Köyü’de kendilerine samuray diyen bu haydutların zulmünden ve pirinçlerini almalarından bıkmıştır. Köyü koruması ve haydutları defetmesi için samuray tutsun diye genç Kirara, kardeşi Komachi ve karısı haydutlar tarafından kaçırılan Riki büyük şehre gider. Burada Kanbe Shimada ile tanışan ekip onu ikna etmeyi başarır ve Kanbe köyü korumayı kabul eder. Ama bunun için altı tane daha samuray gerekmektedir. İşte Samurai 7’nin adından da anlaşılacağı gibi diğer samurayları bulmak ve köyü korumak için büyük bir macera başlamış olur. Üstelik ufak bir köyü korumakla başlayacak olan hikaye bu yedi samurayın efsane olmasına kadar ilerler.

    Kanbe Shimada: Kanbe, büyük savaşta kaybeden tarafta yer almış, cesur, güçlü, üstün kılıç kabiliyetine ve zekâya, ayrıca soğukkanlı bir kalbe sahip olan bir samuraydır. İlk başta Kanna köyü için savaşmaya razı olmasa da ikna olur ve varını yoğunu ortaya koyar.

    Katsushiro Okamoto: Katsushiro, genç bir samuraydır ve savaş deneyimini bırakın tek bir adam bile öldürmemiştir. Tecrübesizliğine karşın cesareti ve “gerçek bir samuray” olmanın anlamını kavrayabildiği için Kanbe onu takımına alır.

    Gorobei Katayama: Oldukça usta bir samuray olan Gorobei, geçimini hokkabazlık yaparak sağlamaktadır. Üstün refleksleri Kanbe’nin dikkatini çeker ve böylelikle takıma girer.

    Shichiroji: Shichiroji ile Kanbe eski arkadaştır ve büyük savaşta beraber savaşmışlardır. Samuray yeteneklerini bildiği için Kanbe onu ekibine dâhil eder.
    Kikuchiyo: Üstün bir samuray olmak için vücudunu tamamı ile bir robota çeviren Kikuchiyo, serinin en iri samuray kahramanıdır. Vurduğunu kıran ve bayağı bir kuvvetli olan Kikuchiyo, diğer samuraylara nazaran biraz daha beceriksizdir. Lakin sonunda inatçılığı ve gösterdiği azim sayesinde takıma girmeyi başarır.

    Hayashida Heihachi: Heihachi’nin de tıpkı Katsushiro gibi savaş deneyimi yoktur ama kılıç kullanmaktaki yeteneğinden ziyade makine bilgisi ve becerisi bir hayli yüksektir. Bu yüzden Kanbe onu takıma alır.

    Kyuzo: Serinin en az konuşan samurayı olan sarışın Kyuzo, şehir sahibi zengin bir tüccarın koruması olarak çalışmaktadır. Kanbe ile tesadüfen tanışan Kyuzo, “hayatta kalmaya çalışmak” için Kanbe’nin ekibine katılır.
    Seri görsel yönden nedense diğer anime yapımlarından biraz geride ve geçmişte geçmesine rağmen son teknoloji ürünleri karşımıza çıkıyor. Gelin görün ki tam burada büyük bir tutarsızlık baş göstermekte. Mesela seride motorlu taşıtlar, son teknoloji silahlar, hatta uçan gemiler bulunmakta ama geceleri nedense mum ışığında oturuluyor ve televizyon, buzdolabı gibi lazım olan şeyler yok. Demek istediğim elektriği kullanıyorsunuz ama basiti atlayarak karmaşık gemiler yapabiliyorsunuz. Sonuçta anime yine de izlenmesi gereken güzel bir yapım.

    Bilinmesi Gerekenler
    •Samurai 7, Akira Kurosawa’nın 1954 yapımı aynı adlı filminden uyarlanmıştır.


    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan