• Ağustos 11, 2014

    Yönetmen: Kotaru Tamura
    Stüdyo: Bones
    Tür: Doğaüstü güçler, Aksiyon
    Yapım Yılı: 2014
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı: 10/6.5


















    Noragami adındaki on iki bölümlük animede Yato, günümüzde pek tanınmayan bir tanrıdır. 5 Yen karşılığında (Tapınaklarda dua ederken insanlar genelde 5 Yen atar) çeşitli işlerde uğraşan Yato’nun hayali para biriktirip kendi tapınağına kavuşmaktır. Günün birinde regalisa’sı (bir nevi silaha dönüşebilen ölmüş bir insan) Mayu ile bir fantomu daha alt ettikten sonra Mayu artık Yato’nun regalisa’sı olmak istemediğini açıklar. Sebebi ise Yato’nun disiplinsiz, başına buyruk, tapınağı bile olmayan ve elleri sürekli terli bir tanrı olmasıdır. Yato da ona yol verir. Yine günün birinde Iki Hiyori adındaki ortaokul öğrencisi kızımız yolda yürürken caddenin ortasında bir kediyi kurtarmaya çalışan Yato’yu görür ki tanrılar kendilerini belli etmedikleri sürece görünmezdirler. Yato’nun gelen bir otobüsün altında kalacağını düşünen Hiyori yola atlar. Yato’yu kenara itmeye başarır ama otobüs bu sefer kendisine çarpar. Hiyori gözlerini açtığında ise yolda yatan kendisini görür ve tekrar kendine geldiğinde bir hastane odasındadır. Hiyori’nin hayati tehlikesi yoktur ama yaşamı da artık eskisi gibi değildir çünkü Hiyori’nin ruhu vücudunu terk edebilmekte, bir nevi fantoma dönüşebilmektedir. Ve böylece Hiyori, Yato’dan kendisini eski haline getirmesine diler ve kısa ama aksiyon dolu bir macera başlamış olur. 


    Noragami ilk bakışta belli etmese de içerik olarak karşımıza çıkan şeyler aslında diğer animelerde bizlere sunulandan pek farklı değil. Parmakla gösteremiyorsun ama olanları ve olabilecekleri rahatlıkla sezebiliyorsun. En basit örneği ana karakter Yato. Etrafta hoplayıp zıplayan, yeri geldiğinde komiklik yapan yeri geldiğinde ciddileşen bu karakter tipi birçok animede karşımıza çıkmış durumda. Yato’yu gördükten sonra şıp diye bu adamın geçmişi karanlıktır, aslında çok güçlüdür, böyledir şöyledir diyebiliyoruz. Anlatmak istediğim, klişe olaylar yaşanıyor ve anime kendini izlettiriyor ama kötü olmasa da izleyenini pek heyecanlandırmıyor da. 


    Animenin çizimleri gayet güzel ve klasik anime havasını (renkli saçlar vs.) başarılı bir şekilde yansıtıyor. Hareketli sahneler kendisini izlettiriyor ve komedi unsurları kullanılırken de cıvıtılmamış. Yani her şey yerli yerinde ve olması gerektiği kadar. Animenin en iyi yanı ise bence müzikleri. Kapanış parçasını buna dahil edemesem de açılış parçası ile beraber özellikle bölümler esnasında çalan müzikler bir hayli iyi. Hatta yapsaydım Noragami müzikleri bakımından en iyiler listeme bile rahatlıkla girebilir.

    Açıkçası Noragami hakkında daha fazla ne yazabilirim diye düşünüyorum ama pek bir şey de bulamıyorum. Anime kesinlikle kötü değil ama şahsen ben izlerken o sinerjiyi yakalayamadım ve Noragami’yi Noragami yapan işte şu dur diye gösterebileceğim bir yanı da yok. Sonuç olarak elimizde güzel vakit geçirebileceğimiz klasikleşmiş temalar barındıran kendi halinde bir anime var. 


    { 3 comments bulunmakta.Yorum yapın }

    1. müzikleri gerçekten güzel .... özellikle "yato theme"
      müzik animenin önüne geçmiş diyebilirim şahsen...

      YanıtlaSil
    2. Ben en çok 1. sezonun opening'ini sevdim. Sanırım ismi ''Hello sleepwalkers'' dı. İkinci sezon da bayaa iyiydi. 3. sezonu dört gözle bekliyorum... :)

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. aynen 3.sezonu dört gözle bekliyorum ben de...
        aslında kurgu gayet güzel hiç bitmese yeridir yani :)))

        Sil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan