• Eylül 20, 2014

    Yönetmen: Chiaki Kon
    Stüdyo: J.C. Staff
    Tür: Dram, Romantizm, Günlük Hayat
    Yapım Yılı: 2013
    Bölüm Sayısı: 24
    Anime Puanı: 10/4.5


    Golden Time, aynı adı taşıyan ve yazarı Yuyuko Takemiya olan romanlardan (light novel) önce mangaya, sonrasında ise animeye uyarlanmıştır. Mart 2014’te PS Vita için piyasaya sürülen oyunu da bulunan Golden Time’da hikaye özel bir hukuk eğitimi veren üniversiteye giden bir grup arkadaşı konu alıyor. Konumuz, liseye bitirdikten sonra yaşadığı trajik bir kaza sonucu hafızasını yitiren Tada Banri’nin Tokyo’ya gelerek üniversiteye başlaması ile start alıyor. Kaybolduğu için açılış seremonisinin ancak sonuna yetişen Banri, derslerinin verildiği binayı ararken Mitsuo ile tanışır ve arkadaş olurlar. Mitsuo, Banri’ye hayat hikayesini anlatırken gittikleri üniversiteyi seçmesinin nedeninin eski kız arkadaşı Koko Kaga’nın olduğunu söyler. Mitsuo’ya göre eski kız arkadaşıdır ama Kaga’ya göre durum hiç de öyle değildir. Mitsuo’nun deyimiyle kendisini bunaltan, onun dediği olacak olan Kaga’dan adeta kaçmıştır. Fakat Kaga, Mitsuo’nun izini burada da bulur ve aynı üniversiteye gittiklerini öğrendiklerinde Mitsuo şok olur. Kısacası Banri, Kaga ve Mitsuo aynı üniversiteye başlayacak ve burada tanıştıkları yeni arkadaşları ile romantik bir serüvene yelken açacaklar. Bu arada, Banri’nin unuttuğu geçmişi de oldukça yakınlardadır. 


    Öncelikle belirteyim, birçok anime sitesinde tür olarak komedi de lanse edilmiş ama benim gibi Golden Time’a komedi – okul (bu animede elbette üniversite) tadında bir şey beklerseniz hata yapmış olursunuz. Anime tamamen romantik odaklı ilerliyor. Yani o onu seviyor, onun gönlü onda misali. Bu romantik gelişmeler de genellikle Banri ve Kaga üzerinden gidiyor. Hem günlük hayatlarına tanıklık ederken hem de yaşadıkları ilişkiler göz önüne seriliyor. Aslında zaman zaman dikkatimi çeken ilginç olaylar yaşansa da Golden Time’ı genellikle boş gözlerle izledim. Demek istediğim karakterlerle bir bağ kuramadım, bana sempatik gelmediler ve romantizm ile harmanlanmış günlük hayat kurgusunda dediğim gibi birkaç sahne dışında izlemeye değer pek fazla şey yok. Bir sözüm de Kaga’ya olacaktı. Bundan sonrası biraz spoiler olacak ama Kaga ilk olarak kafayı aşırı derecede Mitsuo ile bozmuş olarak lanse ediliyor. Biraz daha ileri gidip kene gibi Mitsuo’ya yapıştığını ve psikologluk olduğunu söyleyebileceğim Kaga, birkaç bölüm sonra bir bakmışız Banri ile takılıyor. E, hani senin hayatın çocukluktan beri arkadaşın Mitsuo’ydu? Bu kadar mı çabuk değirmenin yönü döndü? Diğer taraftan bu değişim animeye olumlu yansımış çünkü Kaga’nın ilk hali açıkçası çok iticiydi. 

    Animenin çizimleri belki de en güzel yönü. Golden Time’da abartılı tipler yok, fazla olmasa da gerçekçi bir görünüme sahipler ama en önemlisi görünüş olarak itici değiller. Bunun dışında mekân çizimleri de gayet başarılı. Elbette komedi animede neredeyse hiç olmadığından şirinlik mimikleri gibi öğeler fazla karşımıza çıkmıyor. Son olarak müzikler için klasik aşk temalı sıradan parçalar olduğunu söyleyebilirim.

    Golden Time dediğim gibi komedi odaklı bir anime değil ve bu yüzden sizlere tavsiyem benim gibi komedi sanıyorsanız sakın başlamayın. Ha, romantizm içerikli kendi çapında sevimli bir anime arıyorsanız şans verebilirsiniz ama bana göre bu tarzda bile olsa çok daha fazla ilginç olay veya karakter barındırmalıydı.


    { 1 comments bulunmakta. Yorum ekleyin }

    1. Guzel inceleme olmuş kardeşim söylediklerinde haklısın komedi dedikleri kendi aralarında espri falan yapip gülmeleri yani anime içerisinde hiç memes fslan yoktu neyse o konuya girmicem. Burası SPOILER - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ((((((( TADA BANRININ LINDANIN OKADAR YAPTIKLARINA RAĞMEN FİLMİN SONUNDA KOUKOYU SEÇMESİ SAÇMA GELDI YARIDA KALDI GİBİ BİŞEY ABİ BÖYLE BITMEMELIYDI ÇOK SİNİRLENDİM REZİL FİNALİ VAR))))))) - - - - - - - - - - - -

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan