• Mayıs 21, 2017

    Yönetmen: Susumu Mitsunaka
    Stüdyo: Production I.G.
    Tür: Spor, Komedi
    Yapım Yılı: 2016
    Bölüm Sayısı: 10
    Anime Puanı: 10/9.5 


    Tam adıyla Haikyuu!! Karasuno Koukou vs Shiratorizawa Gakuen Koukou olan anime, Haikyuu sersinin üçüncü ve final sezonu olarak karşımıza çıkıyor. İlk serinin incelemesine buradan ve ikinci serinin incelemesine de buradan ulaşabilirsiniz.

    Her zamanki gibi tam bir devam sezonu olduğu için detaya girip orasından burasından bahsetmeyeceğim. İlk sezonun incelemesinden Haikyuu’nun nasıl bir anime olduğunu rahatça öğrenebilmeniz mümkün. İlk iki sezon 25’er bölüm olmasına karşın final sezonu sadece 10 bölümden oluşuyor ve Miyagi bölgesinden ulusal turnuvaya katılacak takımı belirleyecek son maç olan Karasuno Lisesi ile Shiratorizawa Akademisi’nin mücadelesini konu alıyor. 


    Haikyuu’nun iki sezonu da izlediğim en iyi spor animelerinden birisi olmuştur ve bu durum üçüncü sezon için de aynen geçerli durumda. Hızlı bir başlangıç yapan üçüncü sezon, birkaç flashback’lerle süslenerek iki takımın kıran kırana geçen mücadelesini aktarıyor ve bazı minik sahneler hariç her zamanki gibi daha gerçekçi bir çizgide ilerliyor. Dediğim gibi bu sefer tek maç söz konusu. Antrenmanlar, saha dışı aktiviteler vs. burada yok. Ve mücadele hakikatten heyecanlı geçiyor. Öyle ki, bölümleri peş peşe izleyiveriyorsunuz ve hangi ara yeni bölüme başladım, hangi ara bitti farkına bile varmıyorsunuz:) Mücadele heyecanlı, iki taraf da dişli. Kimin ne zaman üstünlük sağlayacağı da belli olmuyor. Animenin sonlarına yaklaşırken zaferle kimin ayrılacağını kestirebilmeniz çok zor. Elbette üçüncü sezonda da her animede olduğu gibi gözüme çarpan ve beğenmediğim bir yanı oldu. Mesela Karasuno taktiksel bir hamle ile rakibin “spike” denilen (hani zıplayıp sertçe abandıkları vuruş) vuruşunu engelliyor. Akabinde de genelde seyirciler konuşurken bir şablonun üzerinde tam olarak ne gerçekleştiği bizlere bilgiç bir şekilde aktarılıyor. Çok sıra dışı, bilinmeye bir şey olur anlarım da yani bu kadar detaya inmeye gerek yokmuş diye düşünüyorum. Rakip spike çekti, bizimkiler blokladı veya bloklayamadı işte, bu kadar. 


    Çizimlerinden de sanırsam fazla bahsetmeme gerek yok. Fazla abartıya kaçılmamış, renkleri keskin ve kaliteli çizimleri ile Haikyuu gene döktürüyor. Yine mimikler, korku filmi tarzı efektler animeye renk katıyor. Müzikler de her zamanki gibi gaza getirici (tüyleri diken diken eden) yalnız bir önceki sezonun açılış parçasının yerini tutamamış yeni açılış parçası. Kesinlikle kötü değil ama bir Fly High’da değil yani.

    Mini seri tadında harika bir sezonla Haikyuu ve Hinata’nın macerasını sonlandırmış olduk. Elbette bu bir daha asla Haikyuu görmeyeceğiz anlamına gelmiyor. Kim bilir, belki günün birinde ulusal turnuvayı konu alan seri de çıkagelir. Sonuçta manga serisi devam ediyor. O gün gelene kadar eğer Haikyuu’yu izlemediyseniz muhakkak izleyin derim. 



    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan