• Nisan 17, 2016

    Yönetmen: Susumu Mitsunaka
    Stüdyo: Production I.G.
    Tür: Spor, Komedi
    Yapım Yılı: 2015
    Bölüm Sayısı: 25
    Anime Puanı: 10/9

    Haikyuu!!’nun ikinci sezonu tahmin edeceğiniz üzere birinci sezonun bıraktığı yerden devam ediyor. Bu yüzden her zamanki gibi içeriğine girmeyeceğim. Konu olarak tek söyleyebileceğim hatırlayacağınız üzere (izlemediyseniz zaten ilk incelemeye geçiniz) Hinata, Kageyama ve Karasuno takımı zorlu Aoba Joshai maçından yenik ayrılmıştır. Durum böyle olunca da ilkbahar turnuvasından elenmişlerdir. Bunun moral bozukluğu ile üçüncü sınıflar son kez Sonbahar Turnuvası’nda da boy göstermeye karar vermişlerdir. Bu anlattığım ilk sezonun son bölümüydü ve ikinci sezonda Karasuno takımının doludizgin antrenmanları ile başlar. Kapsamlı hikâye anlatımına ve ilk sezonun incelemesine buradan ulaşabilirsiniz. 


    İlk sezonun incelemesinde bahsettiğim gibi Haikyuu tam olarak spor temalı bir anime ve komedi unsurları ile çok güzel harmanlanmış. Ne fazla ciddi ne fazla cıvık ve bu durum ikinci sezonda da aynen devam ettirilmiş. İkinci sezonda karşımıza bir – iki yeni karakter de çıkıyor (elbette rakip takımlarda, bizim takımın kadrosu on numara) ve bunun dışında içerik olarak herhangi bir yenilik yok, gerekmiyor da. İlk bakışta tek sıkıntı ikinci sezonun yarısı antrenman maçları ile geçiyor, orası gösterilebilir ama animenin eğlenceli oluşu sıkılmanızın önüne geçiyor. Demek istediğim, anime kendisini gerçekten zevkle izlettiriyor ve gerek karakterler gerekse yaşanan olaylar antrenman olsun resmi maç olsun zevkli. 


    Haikyuu’nun çizimleri yine her zamanki gibi. Fazla abartılı olmamakla beraber zaman zaman karşımıza çıkan sarı saçlar, gümüş saçlar yine bizlerle. Dikkatimi çeken unsur ise bazen karakterler korku filminden fırlama gibi bakıyorlar. Bu kötü bir şey değil, aksine sevimlilik katıyor. Bunu belirtmemin sebebi, nerede okuduğumu hatırlamıyorum ama Haikyuu’nun yaratıcısının büyük bir korku filmi fanı olması. Bu yüzden araya bu tarz mimikler de sıkıştırmış. Animenin müzikleri de her zamanki gibi türüne uygun ve sırıtmıyor. Animenin iki açılış ve kapanış parçası mevcut ve şahsen ikinci açılış ile kapanış çok daha iyi. Özellikle ikinci kapanış parçası Fly High’ı ben çok başarılı buldum. Seslendirmeler de her zamanki gibi sağlam. İlk sezonun incelemesinde Hinata’yı seslendiren Murase Ayumu’yu tebrik etmişim, gene tebrik ediyorum :)

    Fazla yazıp çizecek bir şey yok. İlk sezondan sonra Karasuno’nun ikinci macerasına da büyük bir hevesle başladım ve aradığımı buldum diyebilirim. Haikyuu için rahatlıkla gördüğüm en iyi spor temalı, hatta genel olarak da en iyi animelerden olduğunu abartısızca söyleyebilirim. Bir aksilik çıkmaz ise Ekim 2016’da üçüncü sezon Haikyuu!! Karasuno Koukou vs Shiratorizawa Gakuen Koukou bizlerle buluşacak. 


    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan