• Aralık 23, 2018

    Yönetmen: Takuya Sato
    Stüdyo: Geek Toyz
    Tür: Bilimkurgu, Dram
    Yapım Yılı: 2018
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı: 10/5


    Herhangi bir manga uyarlaması olmayıp özgün hikayesi ile karşımıza çıkan RErideD, gelecekte geçiyor. Karakterimiz Derrida Yvain bir bilim adamı olmakla beraber DZ Automata adı verilen robotların mucidi Jaques Yvain’in oğludur. Günün birinde Derrida ve arkadaşı Nathan DZ’lerde bir bug olduğunu keşfeder ve DZ’lerin toplu kullanımında çok büyük sıkıntılar çıkması kaçınılmazdır. DZ’lerin toplu kullanım yeri ise savaşlardır. Bu arada, Derrida gençken zaman sıçraması üzerine teoriler oluşturmuş fakat başarılması mümkün olmadığını düşünerek bundan vazgeçmiştir. Derrida ve Nathan patronları Andrei’in karşısına çıkar ama ret yerler. Akabinde Derrida ve Nathan’ın ölüm fermanları verilir. Derrida artık şans eseri mi desem, bilinçli desem bilemediğim bir şekilde Cryostasis (Dondurarak uyutma) kapsüllerinin olduğu bir odada bulur kendini. “Yine” anlamadığım bir şekilde Derrida bunlardan birisinin içine hapsolur ve on senesi dondurularak uykuda geçer. On sene sonra Nathan’ı kızı Mage tarafından uyandırılır ve dünyanın son halini görür: Kaos, yıkım ve her canlıya öldürmek için dalan DZ'ler. Fakat en kötüsü de bundan hala kar yapan insanlardır. 


    Rerided’i izlerken sanki B kalite bir film izliyormuş gibi hissettim kendimi. Klişe, terminatör-vari bir hikaye, ucuz aksiyon sahneleri ve “Maaage” Maaaageee” (Maaajıııı diyor Derrida) diye ortalıkla gezinen bir ana karakter. Derrida ve arkadaşları bir yandan olanları tersine çevirmeye, bir yandan Derrida zamanda geriye sıçrama deneyleri yapmaya çalışıyor bir yandan da her ismini duyduğumda 1 lira koysaydım kenara araba alabileceğim Mage’yi bulmakla geçiyor seri. Mage dediğimiz Nathan’ın kızı ve küçük bir kızken Derrida’ya bir hayli düşkündü. Şimdi ise ortalıkta gözükmemektedir ve Maage Maaaaaage diyerek onu aramaktayız. 


    Dediğim gibi ikinci sınıf bir film tadı var animede. Bunu anime çok da kötü olarak algılamayın. Daha çok birileri bir araya gelip çabalamış diyelim:) Az sayıdaki karakterler ve yaşadıklarını izlemek aslında sıkıcı değil. Sadece animenin bize sunuluşu biraz sıkıntılı. Hikaye zaten merak ettirmiyor ki sadece sonunu merak ediyorsunuz. Efendim Derrida zamanda geriye gidebilecek mi? Mage artık bulunacak mı diye. Bunun dışında gerektiğinde bolca kan da kullanılmış olsa da kovalamacalar ve hızlı sahneler pek etkileyici değil. Animede çok beğendiğim diyebileceğim tek bir şey var; o da açılış parçası. Onun dışında bildiğiniz düşük bütçeli bir dram yani:)

    Post-apocalyptic tarzı, robotlar falan diyerekten Rerided bende merak uyandırmıştı ama aradığımı bulduğumu söyleyemem. Kabul, çok büyük hayal kırıklığına uğramadım fakat animenin vasatı aşamadığını da rahatlıkla söyleyebilirim. 

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan