• Mayıs 06, 2019

    Yönetmen: Osamu Dezaki
    Stüdyo: Madhouse
    Tür: Macera, Dram
    Yapım Yılı: 1978
    Bölüm Sayısı: 26
    Anime Puanı: 10/8



    Nostalji kuşağımızda bugün Treasure Island var. Orijinal Japonca adıyla Takarajima olan ve Louis Stevenson’un aynı adlı romanından uyarlanan bu 1978 yapımı anime nereden esti derseniz şöyle anlatayım; Kingdom Hearts 3 oynarken Karayıp Korsanları’nın gezegenini ziyaret ettiğimizde birden aklıma Long John Silver adlı hayali korsan karakter geldi. Akabinde Google’da kısa bir arama yaptıktan sonra doksanlı yıllarda izlediğim seriyi de buldum ve anime olduğunu görünce şaşırdım :) Doğal olarak kısaca değinmeden olmaz diye düşündüm. 


    Hikayenin kahramanı 13 yaşındaki Jim Hawkins. Enerjik, yerinde duramayan ve iyi kalpli olan Jim’in ilk bölümlerde en iyi arkadaşı tek bacaklı John Silver’dır. Hatta arkadaştan da öte baba figürüdür. İkili beraber efsane korsan kaptanı Flint’in hazinesini açığa çıkarmak için bir gemiye katılırlar. Hatta John geminin aşçısı olur. Adaya yaklaşıldığında ise John gemiyi ele geçirir ve aslında Kaptan Flint’in sağ kolu görevini üstlenmiş, acımasız Long John Silver olduğu açığa çıkar. Dolayısıyla Jim kendini ihanete uğramış gibi hisseder ve acı, hüzün, nefret duyguları ile karışık eski dostu, yeni düşmanı John Silver’ı alt etmeye çalışır.

    Treasure Island’dan aklımda kalanlar kesit kesit. En iyi hatırladığım karakter ise elbette ki Long John Silver. İlk bölümlerde Jim ile sıkı dosttular ve ihaneti karşısında çok şaşırıp üzüldüğümü çok iyi hatırlıyorum. Akabinde Jim ve arkadaşları bu adamdan çok eziyet gördü çünkü bir hayli acımasız davranıyordu. Ebette Jim’e karşı her zaman sanki hala dostmuşuz gibi tavırları da can yakıyordu. Uzun boyu, yapılı oluşu, tek bacağı ve koltuk değneği ile Long John Silver aklımın bir köşesine kazınmış efsane bir karakter. 


    Seriyi Almanya’da izlediğimden orijinal seslendirmeleri yahut müzikleri hakkında yorum yapamayacağım. Gerçi Almanca dublajı hakkında da diyeceğim fazla söz yok lakin Youtube’da bulduğum Almanca açılış parçası anıları geri getirdi diyebilirim. Merak edeniniz olursa buraya tıklayabilir:)Yani bayağı bayağı geçmişe gittim arkadaşlar.

    Kırk bir senelik bir anime olmasına karşın, belki de küçücük çocuk olduğum için çok etkilenmiştim bu animeden. Sonunu çok düşündüm ama hatırlayamadım. Belki bu vesileyle bir gün tüm bölümleri bulabilirsem yeniden izlemeyi düşünebilirim. 

    { 2 comments bulunmakta.Yorum yapın }

    1. Merhaba çoktan beri yakın arkadaşlarımla konuşup bir türlü benden başka kimsenin hatırlayamadığı bir animeyi burada böyel detaylı bir açıklamasını görünce çok mutlu oldum. Elinize sağlık. Tıpkı sizin gibi o ihanet sahnesi kafamdan hiç çıkmıyor. Sonunu bende hatırlaymıyorum sanırım o zamanda sonu gelmeden bitirilen animelerden bir tanesi de buydu. Biraz araştırdım lakin tamamını bir türlü bulamadım eğer siz bulabildiyseniz link atmanızı rica edeceğim. Teşekkürler. Sağlıcakla kalın.

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Merhaba,
        Site kuralları gereği link veremem ama bana mail veya sosyal medya üzerinden ulaşabilirsen yardımcı olmaya çalışırım :)

        Sil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan