• Mayıs 19, 2019

    Yönetmen: Kyohei Ishigura
    Stüdyo: J.C. Staff
    Tür: Fantastik, Dram
    Yapım Yılı: 2017
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı: 10/8.5


    Balinaların Çocukları adı altında Netflix’te Türkçe Altyazılı olarak da izleyebileceğiniz Children of the Whales, Çamur Balina adı verilen ve kum denizinde başıboş sürüklenen ada/gemi üzerinde yaşananları ele alıyor. Önce kısaca geçtiği dünya hakkında bahsedeyim; yıl olarak Sürgün Yılı 93 yılında geçiyor anime ve uçsuz bucaksız kum denizleri üzerinde sürünen adalar mevcuttur. Bu adalardan birisi de bahsettiğim Çamur Balina’dır. Bu adada seçilmişler ve seçilmemişler olmak üzere iki çeşit insan yaşamaktadır. Seçilmişler özel güçleri olan gençlerdir. Bir nevi telepatik güçleri vardır fakat otuz yaşlarına geldiklerinde ne yazık ki ölmektedirler. Seçilmemiş olanlar ise normal insanlardır. Yönetim ise yaşlılardan oluşan seçilmemiş insanlardadır. 


    Ana karakterimizin adı Chakuro. Kendisi seçilmişlerdendir ve adadaki görevi olan biteni yazı ile kayda dökmektir. Adadaki her genç gibi dış dünyayı merak etmektedir. Günün birinde Çamur Balina’nın yakınında bir ada belirir ve Chakuro da kaynak bulma ekibine katılarak adaya gider. Lakin Chakuro, kaynaktan ziyade adada perişan halde ve kanlar içinde bir kız bulur. Kız, Chakuro’ya saldırır ama çok yorgun olduğu için anında kendinden geçer. Chakuro, kızı yanında alarak diğer arkadaşlarının yanına gider ve hemen Çamur Balina’ya geri dönerler. Sonuçta dış dünyadan bir insan bulunmuştur. Bu, adeta sansasyonel bir olaydır. Çok geçmeden ise asıl bomba patlayacaktır çünkü birileri Çamur Balina’ya doğru yaklaşmaktadır.

    Animenin en büyük kozu merak ettirmesi ve müthiş çizimleri. Çamur Balina nedir, neden seçilmişlerin gücü var ve erken yaşta ölüyorlar? Dış dünyada hayat var mı derken ilk bölümler su gibi akıp gidiyor. Tabi gizem çözülene kadar. Elbette bahsetmeyeceğim şimdi ama sonlara doğru bazı soru işaretleri cevaplandığında ilk bölümlerdeki o heyecan kalmıyor. Tabi bu anime kötüye gidiyor demek değil. Farklı bir tarafa yöneliyor ve anlatılan dünya giderek büyüyor. 


    Müthiş çizimler demiştim. Karakterler standart anime karakteri olsalar da arka plan çizimleri son zamanlarda izlediğim en iyi anime. Tek tek elle çizilmiş gibi, detaylı, yumuşak ve narin. Anlatması biraz zor, görsellerde de pek belli olmasa da özellikle yeşilin tonları ve kum rengi müthiş bir hava katıyor. Müziklere gelecek olursak; açılış parçası benim çok hoşuma gitti. “Sona Saki e” adlı parçaya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Kapanış parçası içinse standart diyelim. Bölümler esnasında çalan parçalarda veya seslendirmelerde dikkatimi çeken bir unsur olmadı.

    Balinaların Çocukları, biraz dram yönü ağır basan, gerektiğinde şiddet sergilemekten çekinmeyen, merak ettiren ve çizimleri ile büyüleyen bir anime. Animeyi izlerkenki büyü bölümler ilerledikçe biraz soluyor ama buna karşın anime için sağlam ve izlenmesi gereken sevimli bir seri diyebilirim. Bu arada, ikinci sezonu da merakla bekliyoruz. 

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan