• Aralık 08, 2019

    Yönetmen: Takashi Naoya
    Stüdyo: Hodos Entertainment
    Tür: Komedi, Romantizm, Okul
    Yapım Yılı: 2018 - 2019
    Bölüm Sayısı: 12 + 12
    Anime Puanı: 10/6.5


    Merhabalar. Uzun zamandır inceleme yazısı yazmıyordum. Öncelikle bu seriyi anime sohbetinde önerdiler diye başladım ve bir oturuşta bitirdim. Aslında çok uzun yazıcak bir şey yok ama başlayalım bakalım.

    Ana karakterimiz Tsutsui, ağır otaku bir liselidir. Sosyal açıdan becereksiz ve etrafındaki insanların dalga geçtiği gözlüklü bir arkadaşımızdır. trafındakı insanları 2D, 2.5D ve 3D olarak nitelemektedir. 3D gerçek hayattaki insanlardır ve tek arkadaşı kendi gibi otaku olan kedi kulakları takan İtou'dur. Birgün okula geç geldiği için havuzu temizleme cezası alan (okul ve havuz kelimelerine o kadar uzağım ki cezası bile güzel geliyor:) Tsutsui kendisiyle aynı cezayı alan Igarashi ile tanışır. Igarashi güzel, havalı ve okulda popüler bir kızdır.Olaylar böyle başlar ve devam eder. 


    Yazının bundan sonraki kısmı spoiler içermektedir!

    Seriyi izlerken bayağı eğlendim. Tsutsu'nin verdiği tepkiler insanı bolca güldürüyor ama bazen gıcık ettiği de oluyor. Seri, iki ana ve dört yan karakterin etrafında dönüyor. Karakterlere gelecek olursak.

    Tsutsui: Ana karakterimiz. Animelerde sıklıkla bahsedilen ağır otaku tiplemesi bir kişiliğe sahip. Bir insan nasıl bu kadar sosyal açıdan yetersiz olabilir şahit oluyorsunuz seride.

    Igarashi: Gelelim favori kızımıza. Igarashi okulda klasik "sürtük" kız muamelesi gören, kızların sevgililerini elinden çalan bir tip olarak görülüyor. Açık pembe ve dalgalı saçları ve okulda giydiği etek-gömlek-fiyonk üçlüsü yeterince harika. Aşırı kıskanç ve arkadaşlarını savunan bir kişilik.

    Itou: Ufak tefek tatlı kibar bir çocuk olan Itou yeni insanlarla tanışmakta oldukça garip tavırlar sergiliyor.(seride en nefret ettiğim karakterdir kendileri). Aşırı utangaç ve sürekli mızmızlanan ağlayan bir kişilik.

    Ishino: Tsutsui'nin sınıf arkadaşı. Erkeklere düşkün ve sürekli sevgili peşinde koşan güzel bir kızımız. İlişkilerde genellikle kullanılıyor çünkü çok saf davranıyor. Seri boyunca Tsutsui'ye akıl hocalığı yaptı, emeğı bol üzerinde. Ayrıca Igarashi'nin ilk kız arkadaşıdır.

    Takanashi: Yakışıklı ve okulda popüler birisidir. Igarashi'den hoşlanır. Okulda klasik gömlek pantalon giymesine rağmen okul dışında fötr şapka takar delikanlımız. Seride aklı başında olan nadir insanlardan.(ne kadar aklı başında denirse artık)

    Ayado: Bir diğer otakumuz da bu kızcağız. Genellikle bahçeyle uğraşıp meyve sebze yetiştiren kızımız ilk görüşte Tsutsui'ye aşık oluyor. 


    Serinin çizimleri ve renkleri benim hoşuma gitti. Tek sorun çıkartan nokta Igarashi ve Ishino'nun birbirlerine benzemesiydi çünkü Ishona toplu saçlarını salarsa hangisi Igarashi hangisi Ishino anlamak çok zor. Müzikler ortalama düzeyde. Açılış parçası "Daiji na Koto" tatlı bir opening. Kapanış parçamız "Hide the Blue" açılışa göre çok daha güzel hatta açılışı atlayıp kapanışı defalarca izledim. Seslendirmelerden sadece Igarashi'nin seslendirmesi ortalamanın üzerindeydi benim için, Noragami'de Fumiha'yı da seslendirmişti.

    Seride hayatında ilk defa bu duyguları (aşk) yaşayan bir gencin davranışları, ne yapacağını bilememesi güzel işlenmiş. Birçok kez oturup ağlayıp nerede hata yaptığını düşünmeye çalışması, hatta duvarlarını aşıp insanlardan yardım istemesi beni etkiledi. Serinin gerçek kahramanı Igarashi kendinin kötü ününe rağmen Tsutsui'ye gerçekten aşık ve onun kabuğunu kırıp gerçek dünyayı öğretmeye niyetli. Konu ağır bir otaku ile popüler ama kırılmış bir kız arasında alışılmadık bi romantizm, kalbinizdeki uyuyan hisleri uyandırabilir.

    Ayrıca bu kadar güzel şeyler söyleyip neden bu kadar az puan vermeme gelecek olursak, hiç Shoujo izleyen birisi değilim. Yılda bu kategoriden en fazla iki seri izlerim. O yüzden bana çok tatlı, saf ve güzel geldi. Fakat izlediğim ve izlemediğim ortalıkta bayağı kaliteli Shoujo serileri var. Diğer izlediğim bu tarz animeleri düşündüm, kıyasladım ve puanı hak ettiğini düşündüm. İzleyecekseniz şimdiden iyi seyirler. 

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan