• Nisan 26, 2020

    Yönetmen: Naoyoshi Shiotani
    Stüdyo: Production I.G.
    Tür: Bilimkurgu, Aksiyon
    Yapım Yılı: 2019
    Bölüm Sayısı: 8
    Anime Puanı: 10/5.5


    Uzun soluklu Psycho-Pass serisinin üçüncü sezonu var karşımızda. Elbette bu sezondan herhangi bir şey anlayabilmek için sırasıyla Psycho-Pass, Psycho-Pass 2, Psycho-Pass: The Movie ve Psycho-Pass: Sinners of the System serilerini izlemiş olmanız gerek. Eğer bu serileri izlemediyseniz veya izlemekteyseniz bu incelemeden çıkmanızı öneririm çünkü spoiler yeme oranı yüksek.

    Animeye verdiğim puan belki dikkatinizi çekmiştir. En düşük 7.5, en yüksek 9 puan verdiğim bu seriye neden aniden bu kadar düşük puan verdiğimi merak etmiş olabilirsiniz. Bu açıklamaya geçmeden önce kısaca üçüncü sezonun hikayesinden bahsedeyim. Kamu Güvenliğine bağlı meşhur Kriminal Soruşturma Bölüm 1’e iki yeni müfettiş atanmıştır. Arata Shindo ve Kei Mikhail Ignatov birbirlerini uzun süredir tanımaktadırlar ve köklü bir geçmişleri vardır. İlk davaları basit bir kaza gibi gözükse de bir dizi gizemli cinayetlerin ve komploların başlangıcıdır. 


    Hikaye hakkında fazla ipucu vermemeye çalıştım ve zaten vermek istesem de başarılı olamazdım çünkü aşırı iç içe bir senaryo ve durağan olaylar bizleri bekliyor. Yukarıda verdiğim puan tamamen hikayesinin vasatlığından kaynaklanıyor ve kırk beş dakikalık olan sekiz bölümün çoğu sahnesini hızlıca geçtiğimi itiraf etmeliyim. Açık konuşmak gerekirse hikaye, diğer sezonlardakinden basit değil. Tam tersine bir olaylar zinciri oluşturulmaya çalışılmış ama benim için bir yerde ipin ucu kaçtı ve tüm hikaye gerek gizemliliğini gerekse çekiciliğini kaybetti. Bir etken de Shindo karakteri oldu. Kendisi A sınıfı bir Mentalist (ne olduğu biraz uzun, bu yüzden merak edenler Google’a sorabilir) ve seriye katılmak istenen bu zihinselcilik etmenini ben bir hayli gereksiz buldum. Olay yerinde güçlerini kullanarak neler olduğunu anlamaya çalışması, yok fazla kullanırsa komaya girebilecek olması, denemelerinde ortaya çıkan canavar başlıklı karakter falan derken Psycho-Pass gibi teknoloji ve bilim üzerine kurulmuş bir seriye böyle bir yetenek yakıştırtamadım. 


    Görsel olarak üçüncü sezona diyecek bir sözüm katiyen yok. Yine her zamanki gibi kalite akıyor ve boğucu modern şehir havasını hissettiriyor. Tek değinmek istediğim nokta müzikleri. Hemen her Psycho-Pass serisinde mutlaka çok hoşuma giden pir parça olmuştur. Mesela Abormalize veya Enigmatic Feeling. Üçüncü sezon da ise maalesef çok etkileyici bir parça bulunmamakta. Açılış ve kapanış parçaları kötü değiller ama bir kere dinledikten sonra bir daha dinleme hissiyatı duymadım.

    Psycho-Pass 3, benim için biraz hayal kırıklığı oldu. Tek sevdiğim noktaları eski karakterlerin çıktığı o birkaç sahne oldu. Bunun dışında ne yazık ki sarmadı. Bu arada, Psyco-Pass 3’ün Psycho-Pass 3: First Inspector adında ve devamı olan üç filmi bulunmakta. Bir müddet Psycho-Pass evrenine ara vermek istediğimden bu serinin incelemesi sonraki bir dönemde karşınıza çıkacak. 

    { 1 comments bulunmakta. Yorum ekleyin }

    1. cidden böyle psycho-pass 3.sezonu tam bir hayal kırıklığıydı diyebilirim evet değişik kurgu vardı ama kurgu gram etkilemedi hatta bir yerden sonra "yeter abi bi salın" oldum. Cidden tek heyecan verici sahnenin eski üyelerin gözüktüğü yerler olması beni üzdü. Ayrıca bu sezon birçok olay vardı doğrusunu söylemek gerekirse birçoğu beni meraklandırmasada insanın cidden burada ne olmuş diye sorduğu sorulara olan merakını bile kaybettiriyor. ben Akane'ye ne olduğunu açıkçası merak ediyordum ama en son 3.sezon bitsinde kime ne olmuşsa olsun oldum. Hayır, zaten yeni gelen müfettişlerinde olaya heyecan kattığını düşünmedim hiç. Arata, gereksiz özellik yüklenmiş hayır çocuğun güçleri beni etkilemedi bir tık rahatsız etti sebebi de bu gücün alakasız gelmesiydi. Kei'nin 13.müfettğş olması beni oha yapmadı. Bilmiyorum bir olay yumağı oluşturmuşlar ve bu yumak açıldıkça beni etkileyen bir şey olmadı ve pyscho-pass genelde böyle değildir. Bu sezona o kadar doldum ki saatlerce anlatabilirim. Az önce bitirdim ve bitsin diye izlediğim tek pycho-pass filmiydi. Sinirden ağlayacağım şimdi ahahah gereksiz doldum neyse ya bok gibi sezondu kısacası. Hayır, yayoi kaza yaptı ya kimin yptırdığı ilgimi bile çekmedi. Sevdiğim diziydi bok ettiler. Neyse sinirlerimi yatıştırmaya gidiyorum cesaret bulabilirsen 3.filmi izlerim Akane hatrına.

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan