• Ağustos 20, 2020

    Yönetmen: Junji Nishimura
    Stüdyo: Seven Arcs Pictures
    Tür: Tarihi, Aksiyon, Fantastik
    Yapım Yılı: 2018
    Bölüm Sayısı: 24
    Anime Puanı: 10/2.5


    Nerden başlasam, ilk nereden giriş yapsam bilemiyorum çünkü şu an bir şeyler yazmaya çalıştığım Basilisk: Ouka Ninpou Chou’un hiçbir tutulur tarafı maalesef bulunmuyor. Anime serisinin tek iyi yanı, 2005 yapımı Basisilk serisinin devamı – daha sonrasını anlatan bir seri olması. 2005 yılında çıkan serinin incelemesine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

    Eskiden sinemada oynayan kaliteli filmlerin dizilerini yaparlardı, hatırlar mısınız bilmiyorum. Elbette daha düşük bütçeli olduğundan gişe rekortmeni aslının yanında durağan kalırdı ve genelde aynı evrende farklı karakterlerle farklı bir hikaye işlenirdi. Mesela bir ara hikaye gibi. Bundan sonra ikinci seri olarak adlandıracağım Basilisk: Ouka Ninpou Chou da aynen bu şekilde benim gözümde. Üstelik duvara fena toslamış hali. Gayet kaliteli bir yapım olan orijinal Basilisk’teki Kouga ve Iga klanının savaşı son bulmuş ve Gennosuke ile Oboro da hayata gözlerini yummuşlardır. Aradan on sene geçmiştir. İki klan hala varlığını sürdürmektedir ve nasıl ortaya çıktıklarını çözemediğim Kouga Hachiro, Gennosuke’nin; Iga Hibiki de Oboro’nun gücüne sahiptir. Zaten iki karakter de seleflerine benzemektedir. Aradan yaklaşık on sene geçmiştir ve önce çocukluk hallerine, sonra da yetişkinlik hallerine tanıklık edeceğimiz bu karakterleri ve klanlarını bambaşka bir tehdit beklemektedir. 


    İçerik aşağı yukarı, yukarıda anlattığım gibi. Serinin bir hayli düşük puan aldığının farkındaydım ama abartı sanıyordum. Tamam, 2005 yapımı seri kadar güzel olmasa da “sonuçta Basilisk” diye düşünüyordum. İlk serinin açılış parçasının uzun hali hala telefonumda mp3 olarak bile duruyor. Ne kadar kötü olabilir yani? Bayağı kötüymüş arkadaşlar. Senaryo anlamsız, karakterler vasıfsız ve çizimler kalitesiz. Geriye ne kaldı ki? Müzikler fena sayılmaz fakat koca bir seriyi kurtarmaya da yetmiyor. İlk bölümlerden sonra izleme seyrim giderek azaldı ve son bölümleri artık birkaç gün ara ile ve hızlı hızlı ilerleterek izledim. Özellikle hikaye bakımından komik bir seri olmuş. Amacı anladığım kadarı ile saf kötülük olan bir bey amca ve bir garip Iga ile Kouga topluluğu. Hem hikaye olarak ilk seriyi aratıyor hem de karakterler bakımından da. İlk bölümlerde Tenzen’in adını bile duymam heyecanlanmama yetmişti. Burada ise bir enkaz söz konusu.

    Lafı fazla uzatmak istemiyorum. Dolayısıyla çizimlerine de kaliteli sayılmaz diyerek geçeceğim. Tek bir cümle kurabilirim: Kadın karakterlerin hepsi birbirine benziyor. Bana soracak olursanız benim yaptığım hatayı yapmayın ve eski seriyi izlediyseniz bırakın Basilisk anılarınızda olduğu gibi kalsın. İkinci seri ile boşuna lekelemeyin. 
     

    { 1 comments bulunmakta. Yorum ekleyin }

    1. Inanılmaz büyük bir hayal kırıklığı bu anime. Bunu D.gray-man hallow içinde soyleyebilirim. Rezalet devam serileri.

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan