• Mayıs 14, 2021

    Yönetmen: Park Seong-Hu
    Stüdyo: Mappa
    Tür: Macera, Aksiyon, Fantastik
    Yapım Yılı: 2020
    Bölüm Sayısı: 24
    Anime Puanı: 10/8.5

     
     
    2020 Eylül ayından 2021 yılının Mart ayı arasında yayınlanan ve bir hayli popüler olan Jujutsu Kaisen animesini nihayet ben de izleme fırsatına eriştim. Her yerde resimleri karşıma çıkan, gerek karakterleri gerekse içeriği ile dikkatleri üzerine çeken anime serisini ben de es geçmemeyi tercih ettim ve izledim. İzlediğim en iyi anime değildi belki ve hikayesi biraz çalkantılı olsa da izlediğim en iyi karakterlere sahip serilerden birisi rahatça diyebilirim.

    Jujutsu Kaisen, lanetler üzerine kurulu bir temaya sahip. Yaşayan her canlı “lanetli enerji” denilen bir enerji yaymaktadır. Elbette bu istem dışı bir harekettir ve negatif duygulardan gelmektedir bu enerji. Sonuçta bu lanetli enerjiden de “lanetler” adı veren ve insanlara zarar veren doğaüstü canlılar doğmaktadır. Vücutların yaydığı lanetli enerjiyi kontrol eden insanlara ise Jujutsu Büyücüleri denmektedir. Özellikle yüksek rütbeli büyücüler ile özel seviyeli olarak adlandırılan lanetler farklı ve tehlikeli yöntemlerle lanetli enerjilerini kontrol edebilmektedir. Yani gerek büyücülerin gerekse lanetlerin yetenekleri farklılık göstermektedir. 


    Jujutsu büyücülerinin ve lanetlerinin olduğu bu dünyada, hemen her animeden alışacağımız üzere Yuji Itadori sıradan bir lise öğrencisidir. Rahmetli büyükbabasının deyimiyle felsefesi “her daim insanlara yardım et ve öldüğünde de etrafında insanlar olsun”dur. Bu arada, Itadori okulun okült araştırma kulübüne de üyedir ve yine her animede olduğu gibi günün birinde ellerine çok güçlü bir lanetli nesne geçer. Ellerindeki lanetli nesne belki de en güçlü lanet kabul edilen Ryomen Sukuna’nın parmaklarından birisidir ve nesne, çok güçlü bir lanetli nesne olduğundan başka lanetleri de kendine çeker. Itadori’nin arkadaşları hayati tehlikeye girer ve tabii ki Itadori ne yapar? Onları kurtarmaya çalışıyor. Bu arada da Fushiguro adındaki genç arkadaşımız da lanetli nesneyi almak üzere görevlendirilmiştir. Şimdi kısa kesiyorum; olaylar gelişir ve Itadori, biraz da mecburiyetten Sukuna’nın parmağını yer. Evet, bildiğiniz ağızına atar ve mideye indirir:) Akabinde Itadori’nin içinde Sukuna hayat bulur ama beklenen kötülük olmaz ve Sukuna, Itadori’nin bedenini ele geçiremez. Olaya Jujutsu Lisesi öğretmenlerinden ve ne denli güçlü olduğunu hala kestiremediğim Gojou Satoru da dahil olur. Itadori’yi bir hayli ilginç bulan Satoru, onu Jujutsu Lisesi’ne götürmek ister. Ne var ki yüksek rütbeli büyücüler içindeki Sukuna ile Itadori’yi büyük bir tehdit olarak gördüğünden idam edilmesini ister. Derken olaylar gelişir ve yirmi dört bölümlük animenin içinde buluruz kendimizi. 
     

    Öncelikle hikaye benim açımdan standart iyi güçlüler kötü güçlülere karşı bir hikayeden çok da fazla ötesine geçemiyor. Jujutsu Kaisen’de de iyiler büyücüler ve kötüler de lanetler. Tabi arada karanlık ve nereye ait olduğu kestirilemeyen tipler çıksa da senaryo aslında bilindik. Bilindik olmasına karşın kendisini izlettiriyor, sadece biraz ortalara doğru şu okul olayında sıkılmaya başladığımı fark ettim ki seri çabuk toparlandı. Bana göre animeyi izlenebilir kılan karakterleri ve yaydıkları hava. Animenin mizah yanı çok iyi, bunu hemen belirteyim. Bazı espriler, karakterlerin hal ve tavırları bayağı hoşuma gitti. Itadori fena bir ana karakter değil ama benim asıl beğendiğim karakterlerden ilki daha önce de bahsettiğim Gorou Satoru ve eğer ben de Jujutsu evreninde olsaydım bu adam gibi olurdum dediğim Nanami Kento:)

    Gorou Satoru animenin bilinmeyeni. Korkusuz, rahat, espri yeteneği yüksek, birazcık tembel ve göz bandını çıkardığında kızların en büyük sevgilisi:) Şaka bir yana, kendisi gelmiş geçmiş, belki de en güçlü büyücü ve ana karakterlerimizin zorlanacağı tipleri bir damla bile ter akıtmadan yenebilecek kapasiteye sahip birisi. Dolayısıyla bu adamın tüm potansiyelini kullanarak kapışacağı bir düşmanın çıkmasını dört gözle bekliyorum. Kim bilir, belki de Satoru vs. Sukuna izleriz ileride. Diğer sevdiğim tipleme ise bahsettiğim gibi, Itadori’nin deyişile Nanamin. Kendisi Satoru kadar güçlü değil belki ama asla hafife alınmaması gereken türde prensipli bir büyücü. Mesai saatleri dışında asla çalışmasını sevmez ve sırf düzensiz çalışma saatlerinden dolayı bir ara büyücülüğü bırakıp çalışma saatleri belli olan satış temsilciliği işine girmiştir:) Kendisi Satoru’nun ricasını kırmaz ve Itadori’ye yeteneklerini geliştirme konusunda rehberlik de eder. 


    Animenin çizimleri ve müzikleri genel olarak hoşuma gitti. Özellikle sanki çizgi-roman efektiymiş gibi görünen lanet animasyonlarını bir hayli sevdim. Bunun dışında gerek karakter tasarımları gerekse lanetlerin çizimleri gayet başarılı. Karakterler fazla abartılı çizilmiş tipler değil ve lanetlerin de yüzünden lanet akıyor:) Aynı şekilde müziklerin seriye kattığı hava ideal. İki açılış parçasına belki bayılmadım ama kötü olduklarını da asla demem.

    Jujutsu Kaisen hikaye olarak gördüğüm en iyi serilerden birisi değildi belki fakat dediğim gibi zengin karakter kadrosu ve Satoru ile Nanamin gibi karakterlere sahip olduğundan kendisini izlettiriyor. Tabi lanetleri de es geçmemek lazım. Tıpkı Jojo’s Bizzare Adventure animesinde nasıl farklı Stand kullanıcıları varsa burada da farklı yeteneklere sahip büyücüler ve lanetler var. Dolayısıyla bu tarza düşkünlüğünüz varsa Jujutsu Kaisen izlemeniz gereken animelerden bir tanesi. Yarım bittiğini belirtmeme var mı? Her anime gibi devamı için biraz bekleyeceğiz. Şimdilik 2022 yılında öncesini anlatan bir anime filminin geleceği bilinmekte ama serinin ne zaman devamı gelecek? Kısmet… 
     

    { 1 comments bulunmakta. Yorum ekleyin }

    1. Görünen diğer karakterlerden de bahsetseydin keşke. Megumi den hiç bahsetmemen üzdü. Benim favori karakterim çünkü.

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan