• Ağustos 26, 2021

    Yönetmen: Atsushi Takahashi
    Stüdyo: Bones, Orange
    Tür: Bilimkurgu
    Yapım Yılı: 2021
    Bölüm Sayısı: 13
    Anime Puanı: 10/8

     
    Yine mi bir Godzilla animesi? Benim de Godzilla Singular Point’u ilk gördüğümde verdiğim tepki bu olmuştu:) Biraz öteledikten sonra nihayet izlemek için bir şans verdim ve şu ana kadar izlediğim en “farklı” Godzilla animesi olduğunu rahatlıkla belirtebilirim. Öyle ahım şahım bir yanı yok, hatta bir hayli kafa karıştırıcı fakat son aka kadar da kendisini sıkmadan izlettiriyor.

    Anime, 2030 yılında geçmekte ve iki ana karakterimiz mevcut. Bunlardan ilki Yun Arikawa. Kendisi bir mühendistir (bir hayli de zeki) ve paranormal olayları da araştırmayı sevmektedir. Diğer karakterimiz ise Mei Kamino. Yüksek lisans öğrencisi olan Mei, hayali elementler üzerine doktorasını gerçekleştirmektedir. Her iki karakterimizi de gizemli radyo dalgaları eşliğinde yayılan bir şarkı bir araya getirecektir. Üstelik olaylar bununla da sınırlı kalmayacak; çok geçmeden kızıl tozlar eşliğinde ilk yaratıklar karaya ayak basacaktır. 
     

    Şimdi, yukarıda yazdığıma bakarsanız konusunun aslında basit olduğunu düşünebilirsiniz. Gelgelelim işin içine fizik ve kimya da eklenince bayağı bir kafanız karışıyor. Arketip’ler, geleceğe gönderilen mesajlar, radyo dalgaları, tekil makineler, kırılma noktaları, ortojenik bilmemneler derken yüzünüzde hafif bir tebessüm ile animeyi izlemeye devam ediyorsunuz. Tebessüm ne alaka veya neden izliyorsun ki diye sorabilirsiniz. Bunun cevabı basit: Anime kendisini bir şekilde izlettirmeyi başarıyor. Garip bir çekiciliği var ve bilimsel konuşmaları anlayamasanız bile (kim bilir, belki siz anlarsınız) gözünüzü kırpmadan izliyorsunuz. Serinin gizemli bir çekiciliği var diyelim:)

    Bilim yapılmadığı zaman, yani canavarlarla mücadele edilişini bayağı sevdim. Bayağı diyorum çünkü garip konuşmalardan sonra aksiyon görmek de ilaç gibi geliyor:) Aksiyon derken acayip dövüşler falan beklemeyin. Gayet ölçülü, sınırlar zorlanmadan ve ölçülü bir şekilde. Ayrıca animedeki karakterlerin her birinin sempatik bir yönünün olduğunu da belirteyim. Bu husus genelde nadir denk gelir çünkü her animede en az bir itici tip fardır ama Godzilla Singular Point’ta buna rastlamadım. Belki de o yüzden animenin hem bilimsel yönünü hem de canavarların ön plana çıktığı yönü büyük bir akıcılıkla izleyebilmişimdir. 
     

    Animenin çizimleri için diyebileceğim pek fazla bir şey yok. Animede bolca “kızıllık” hakim, onu söylemekte fayda var. Onun dışında karakterler öyle fantastik değil, çizimleri derli toplu ve abartısız. Keza canavar çizimleri de hiç fena sayılmaz. Biraz CGI koksalar da dizayn olarak oldukça başarılılar. Animenin açılış ve kapanış parçasını bir kere, bilemedin iki kere izlemişimdir. Kötü değiller ama ahım şahım bir tarafları da yok. Asıl hoşuma giden, melodisi kafamdan çıkmayan ve sürekli mırıldandığım Alapu Upala adlı Hint parçası oldu. Hint ne alaka diye soracak olursanız; gerçekten çok uzun hikaye, animeyi izlemeniz gerek:)

    Godzilla Singular Point’u izlerken çok büyük beklentilerim yoktu. Bir şaheser de çıkmadı karşıma ama severek izlediğim, sıra dışı içeriğe sahip bir anime çıktı karşıma. Dolayısıyla izlenmesi için önerebilirim lakin yine uyarayım; bir hayli karışık diyaloglar ve içeriği bulunmakta. Yani aslında herkese de hitap etmeyebilir. 
     
     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan