• Ağustos 25, 2021

    Yönetmen: Kazuya İchikawa
    Stüdyo: TMS Entertainment
    Tür: Spor, Komedi, Okul
    Yapım Yılı: 2021
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı: 10/9

     
    Herkese merhabalar, Shakunetsu Kabaddi adlı spor animesinin incelemesi ile karşınızdayım. Öncelikle hakkında bilgi vermem gerekiyor. Şu örneği verirsem herhalde daha iyi anlaşılır. Belki ilkokul, ortaokul veya lise çağınızda denk geldiyseniz "simit" adlı bir oyun vardı. Bu oyunda ebe olan kişi (hücumcu) kendi bölgesinden "simiiiiiiiiit" diyerek çıkıp koşmaya ve başlar ve diğer arkadaşlarını (savunmacılar) yakalamaya çalışırdı. Eğer nefesi bitmeden önce birini yakalayabilirse ne güzel ancak yakalayamazsa kendisi diğerlerine yakalanmadan bölgesine dönmek zorundaydı, dönemeden yakalanırsa tabiri caizse meydan dayağı yerdi. Bu kabaddi sporu da simit oyunu ile benzerlikler gösteriyor. Burada da hücumcuysanız kendi bölgenizden nefesiniz boyunca kabaddi... kabaddi... diyerek çıkıyorsunuz ve nefesiniz bitmeden savunmacılardan birine değip yakalanmadan kendi bölgenize dönmeye çalışıyorsunuz. Bir oyuncuya değip dönerseniz bir, iki oyuncu için iki, üç oyuncu için üç puan alabilirsiniz. Birine dokunamaz veya dokunduktan sonra yakalanmadan dönemezseniz bir puan kaybediyorsunuz. Savunmacı iseniz de ya kendinize hücumcunun nefesi bitmeden dokundurtmamaya çalışıyor ya da dokunsa bile görev yerine dönemeden yakalayıp dönemeyecek hale getirmeniz gerekiyor. Bu spor kolay gibi gözükse de hız, güç, refleks, ulaşma boyu, koordinasyon, strateji gibi birçok unsuru da gerektiren bir spordur. Oyunu anlattıktan sonra bunun işlenişine gelelim. Merak edenler için animenin ilk bölümünde de anlatılıyor.
     

    Ana karakterimiz lise 1. sınıfta Yoigoshi adında bir genç ortaokulda "futbol dahisi, durdurulamaz Yoigoshi" olarak bilinirken daha sonra takım arkadaşları onun hızına, oyununa, isteklerine cevap veremeyişinden dolayı yalnızlaşır çünkü Yoigoshi hızıyla, refleksleriyle, zekasıyla ortalamanın üzerindedir ve takım oyunlarından, spordan nefret eder hale gelir. Lise boyunca spordan uzak bir yaşam ister. Ancak Yoigoshi'nin bu özelliklerini bilen ve kabaddide de hız, refleks gibi özelliklere fazlaca ihtiyaç olduğu için kabaddi kulübü yardımcı kaptanı İura, Yoigoshi'ye takıma katılması için davet gönderir. Yoigoshi, tabii ki katılmak istemez ancak ısrardan kurtulabilmek için izlemeye gider. İura onu oyunu denemeye ikna eder ve bir deneme maçı yaparlar. Deneme sonrasında Yoigoshi takıma takılır. Yoighoshi'nin takım arkadaşları ise 1. sınıf Azemichi; boyunun uzun olmamasına rağmen çok iyi bir dayanıklılığa sahiptir ve kabaddiyi çok sever. 2. sınıf Misumi, savunmacıdır ve havalı şeyleri sever. Yine 2. sınıf Date, fazla hızlı değil ama çok güçlüdür. Sevdiği şeyler ise kas:) ve 3. sınıf İura altı yıldır kabaddi oynamaktadır, zekâsıyla Yoigoshi ile baş edebilir, Yoigoshi'nin yapmak istediğini, amacını hemen anlayabilir. Bir de son olarak kaptanımız var. Zayıf görüntüsüne rağmen inanılmaz yetenekli bir hücumcudur ve on yıldır kabaddi oynamaktadır, yeteneği de Kuroko no Basket'teki ana karakterimizin yeteneğine benziyor. Moda girdiğinde ise tip olarak da Tokyo Ghoul Kaneki'ye benzetebiliriz. Bakalım bu takım ile spordan nefret eden Yoigoshi kabaddiyi sevebilecek midir, takımı ile maçlarda neler yapabileceklerdir? 
     

    Aslında anime sadece Yoigoshi ve arkadaşlarının antrenmanlarından oluşsa bile izleyebilirdim ancak başka liselerle maçlar da işin içine girince zaten sürükleyici ve güzel olan bir anime daha da ileriki boyutlara taşınıyor ve diğer okullarda da inanılmaz yetenekli karakterler olunca anime çok daha sürükleyici oluyor, heyecan ve hatta gerilimi de artıyor. Zaten on iki bölüm olması nedeniyle de hemencecik bitiveriyor.

    Animenin çizimlerini ise çok beğendim yalnız neden Date'ye bir göz bebeği çizilmedi ya? Bir de karakterler sinirlendiğinde falan göz kısımlarının kahverengi olmasına gerek var mıydı? Ama bunların da kendine has bir hava kattığını söyleyebilirim. Bu arada Yoigoshi'nin takımının formalarını da çok beğendim. Zaten Shakunetsu, İngilizcede burning demekmiş ve buna uyan güzel bir kırmızılıkta forma olmuş. Müzikler de çok çok iyiydi. Açılış ve kapanış şarkıları, sahne arası müzikler vs. çok başarılıydı. Açılış parçası "fire bird"i ayrıca çok beğendim.

    Ve tabii ki asıl heyecan turnuva maçlarında olacak çünkü turnuvada kaptanın seviyesinde birçok oyuncu göreceğiz ve normalde her seferinde sonuncu olan Noukin Lisesi bakalım bu sefer ne yapabilecek? Ancak bu önümüzdeki sezona kaldı. Umarım bu animeyi devam ettirirler. Animeyi eğlenceli, heyecanlı zaman geçirmek isteyenler için kesinlikle öneriyorum. 12 bölüm olması ile ve sürükleyiciliği ile birlikte de en fazla 2 günde bitireceğinizi düşünüyorum. İyi seyirler. Animeyle kalın :) 
     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan