• Ekim 30, 2021

    Yönetmen: Igarashi Takuya
    Stüdyo: Bones
    Tür: Aksiyon, Fantastik
    Yapım Yılı: 2016 + 2018
    Bölüm Sayısı: 12 + Film
    Anime Puanı: 10/9

     
    Merhabalar arkadaşlar bir başka incelemeyle karşınızdayım. Bugünkü incelememiz Bungou 2.sezonu olacak. Öncelikle ilk sezonunun incelemesini okumadıysanız sizi böyle alalım. ) Şunu söyleyerek başlıyayım, ikinci sezon birinci sezondan çok çok daha kaliteli. Bunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. İlk sezonun incelemesi bana ait değil. Şahsen ben ortalama bir çıtır çerez anime olarak görüp 7 puan vermiştim. Ama bu sezonuyla anime beni olumlu anlamda çok büyük şaşırttı. İlk sezonu izleyip ara vermiştim ama keşke vermeseymişim. Neyse gelin neyi bu kadar çok sevdiğimi biraz detaylandıralım.

    Biliyorsunuz ki animede tüm karakterler aslında gerçek hayatta yaşamış yazarlardan oluşuyor. İlk sezonda özellikle Japon ağırlıklı eski yazar olan karakterlerle karşılaşıyoruz. O kültüre uzak olan biri için bu yazarlar gerçek kimliği beni pek etkilememişti. Ama ikinci sezonda deniz aşırı bir grup geliyor. Abi sürekli okuduğumuz yazarları burada karakter olarak görmenin tadı çok ayrıymış. Hani diyorum ya ilk sezonda onun tadını alamadım çünkü elamanları tanımıyordum. Lakin ikinci sezondaki karakterlerin nerdeyse hepsinin en azından bir kitabını okumuşum. Yazarları burada karakter olarak görmek çok tatlı. Daha tatlı olanı ise yazarların, gerçek hayatta kaleme aldığı eserlerdeki kişilerin özellikleri bu animedeki karakterlerin süper güçlerini temsil edecek şekilde yapılmış. Yani sadece yazarı görmüyoruz, yazarın çıkardığı eserinde göndermelerini hissediyoruz. Gerçekten mükemmel olmuştu. 

    Tabi sadece karakterler için bu animeye 9 verilmez. Hikaye olarak ikinci sezon aslında 4 + 8 diye ayırabilir. İlk 4 bölümde Dazai’nin geçmişine giderek çok güzel bir hikayeye tanık oluyoruz. Yani yazar resmen “ben istesem duygusal hikaye de yazarım haberiniz olsun” demiş . Yani ilk sezondaki laylaylomdan sonra ikinci sezonu böyle güzel bir hikayeyle başlamak çok iyi oldu. Sonrasında da aksiyon hiç dinmedi çünkü ortada bir üçlü savaş var. Dedektif Dairesi, deniz aşırı gelen Lonca ve Liman Mafyası arasında karmakarışık bir savaş var. Herkesin kendi çıkarlarını düşündüğü tonla olayın döndüğü bir savaş. Lonca’daki karakterlerin zaten hayranı olduğumu dile getirmiştim bunun yanı sıra liman mafyasından da sevdiğim birkaç karakteri daha fazla görmek hoş oldu. Aksiyon hiç dinmiyor ama aksiyon sahneleri öyle mükemmel ötesi değil. Kesinlikle daha iyi olmalıydı. Zaten teknik olarak çok sevdiğim bir anime değil. Evet, karakter çizimleri güzel ama zaman geçtikçe çizim tarzının verdiği eksiklik yüzünden bazı karakterler, sanki peruk takıp yer değiştirmiş gibi duruyor. 
     

     Neyse animeyi yeterince övdük biraz eksilerinden devam edelim. Animeye 8 puanda verebilirdim. Lakin o tanıdık yazarların verdiği hazla beraber aksiyonun ve gerilimin hiç dinmediği bir yapım olduğu için 9 verdim. Ama yukarıda bahsettiğim çizim tarzı eksikliği halen devam ediyor. Keza benim hiç sevmediğim Atsushi ve Akutagawa’da yine fazlaca yer verilmiş. İyi ki ilk sezon gibi çok ağlayan karakterleri görmedik. Ranpo veya Chuuya reis var, onlara süre verin. Lakin gidip ağlayan karakterlere yer vermeyin arkadaş. Ama animenin bence en büyük eksikliği aksiyon sahnelerindeki vasatlık. Zaten düzgün aksiyon sahneleri yapılmıyor bari karakterler özel hareketler yaparken işi güzelleştirin. Kekkai Sensen veya Kimetsu No Yaiba gibi olsun. Orada karakterler özel hareketlerini yaparken bağırarak havaya girmesi sayesinde ister istemez siz de o anları seviyorsunuz. Neyse sözün özü beni 2.sezonuyla beraber bir hayli şaşırtan anime devam ediyor, bakalım 3.sezonda neler olacak. Bu arada 3.sezondan önce izlemeniz gereken bir film var. Onun da kısa değerlendirmesine aşağıdan ulaşabilirsiniz. Neyse İlk sezonu izleyip benim gibi hayal kırıklığını uğrayan tüm arkadaşlara sesleniyorum. Kesinlikle ikinci sezonu izleyin izlettirin.


    Bungou Stray Dogs: Dead Apple 
     
     
    2.Sezonun ardından izlemeniz gereken Dead Apple filmi beni yine çok tatmin etti. Fragmanı izleyince, bu film para kazanma amacıyla yapılan bir iş gibime gelmişti. Ama yanılmışım çünkü film de tıpkı ikinci sezon gibi çok kaliteli olmuş. Özellikle ilk iki sezonunun en büyük eksikliği olan aksiyon kısmının dibine vurmuşlar. Gerçekten çok iyi düşünülmüş fikir üzerine sağlam aksiyon sahneleri inşa etmişler. Bunun yanı sıra hikaye ve ana fikir de güzel olunca filme de 9 puanı uygun gördüm. Filmin detaylı bir incelemesini yapmayı düşünmüyorum, daha çok kısa bir değerlendirme tarzında yazıyı yazmak istedim.”Neden filmi izlemeniz gerekiyor?” adlı soruya cevap vermem lazım.

    Film bizi 3.sezonun baş kötüsüne hazırlıyor bunun yanı sıra filmdeki ana düşman Koleksiyoncu’nun tasarımı gayet güzel. Kendi yalnızlığında sıkılan bu arkadaşın amacı iyi işlenmiş. Spoiler vermeden hikayeye değinmek zor o yüzden hikayeye pek değinmeyeceğim lakin izlemeniz şart. Çünkü sezon hikayelerinin devamı niteliğinde bu film. Ve bazı karakterlerin arka plan hikayesi için izlemeniz de gerekiyor. Film kötü olsa mırın kırın edin izlemeyin derim lakin film gerçekten çok iyi. Özellikle Koleksiyoncunun özelliği sebebiyle ortaya çıkan durumdaki aksiyon süper olmuş. Özelliğini söylemeyeyim ama izlerken keyif alacağınız bir durum ortaya çıkıyor. Neyse fazla uzatmayalım çünkü çok heyecanlı bir 3.sezon bizi bekliyor olacak. Bir sonraki incelemede görüşmek üzere. Sağlıklı günler iyi seyirler dileri:)
     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan