• Kasım 05, 2021

    Yönetmen: Chiaki Kon
    Stüdyo: J.C. Staff
    Tür: Komedi, Hayatın İçinden
    Yapım Yılı: 2021
    Bölüm Sayısı: 5
    Anime Puanı: 10/8.5
     
     
    Aslında bu yazıyı yazmamayı az da olsa düşündüm. İkinci sezon desen değil, yeni farklı bir sezon hiç değil. 2021’in Nisan ayında çıkan ilk beş bölümün devamı sadece. Şöyle düşünün; bir bölümü izlediniz de yeni bölümü altı ay sonra yayınlanmış gibi:) Dolayısıyla yazmaya karar verdim ama sadece bir değinip çıkacağım. Daha kapsamlı bir inceleme okumak isterseniz sizleri buradan ilk beş bölüm yayınlandıktan sonraki incelememe alabilirim.

    The Way of the Househusband veya orijinal adı ile Gokushufudou, altı ay arayla yayınlanmış (5+5 şeklinde) on bölümden oluşmakta ve her bölümü bir nevi skeç şeklinde, eski yakuza (hem de ölümsüz ejderha lakaplı!) yeni ev erkeği Tatsu’nun günlük hayatını konu alıyor. Odak noktası elbette bu korkunç görünümlü, tüm sırta dövmeyle kaplı adamın alış veriş için markete gitmesi, yemek yapması, evi temizlemesi, kadınlarla gün yapması gibi gün içerisinde gerçekleştirdiği aktiviteler. 
     
     
    Netflix’ten izlenebilir olan serinin ortalama bir bölümü on yedi dakika civarı sürmekte ve bölümlerin birbirleri ile bir bağlantısı yok. Hani biraz vakit öldürmeniz gerekir, ne yapmam lazım diye düşünürsünüz ya; The Way of the Househusband’ı izlemek işte böyle durumlar için ideal:) Öteki türlü de zaten bir oturuşta bile bitirebilirsiniz.

    Animenin çizimlerine yahut müziklerine girmeyeceğim. Zaten ilk beş bölümün birebir aynısı. Aynı tempo, aynı performans, aynı çerezlik eğlenceli oyunlar. Açıkçası bu artı beş bölüm hakkında yazacaklarım da bu kadar. Gördüğünüz üzere fazla bahsedilecek bir yanı yok aslında. Öbür türlü aynı animenin iki incelemesi olmuş gibi olacaktı. Sadece, eğer ilk beş bölümü izlediyseniz bir beş bölümün daha eklendiğini bilin, yeterli:) 
     
     

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan