• Ekim 11, 2021

    Yönetmen: Hirano Toshiki
    Stüdyo: TMS Entertainment
    Tür: Aksiyon, Dövüş
    Yapım Yılı: 2021
    Bölüm Sayısı: 12
    Anime Puanı: 10/5.5

     
    Herkese merhabalar, merakla beklediğimiz Baki'nin yeni sezonu çıktı ve onun incelemesi ile karşınızdayım. Yazıya geçmeden önce orijinal 2001 yapımı seriyi merak ediyorsanız buraya. Saidai Turnuvası için buraya, 2018'de çıkan seri için buraya ve onun devamı için de buraya tıklayabilirsiniz. Baki'nin hedefi bildiğimiz gibi dünyanın en güçlü varlığı olan babası Yujirou Hanma'yı yenmekti ve onun için çeşitli maceralara anlatılıyordu. Bu sezonda da Baki, önceki sezonlardan da tanıdığımız Amerika'nın en güçlü kişisi olan Biscuit Oliva, namıdeğer Zincirsiz'i yenmek için Arizona Eyalet Hapishanesi'ne girer. Hedefi babasının da saydığı biri olan belki de ondan sonra ikinci sırada gelen Oliva'yı yenip babasını yenmeye bir adım daha yaklaşmaktır. Tabi doğal olarak Baki'nin hapishaneye girmek için suç işlemesi gerekiyor ve Gora'daki gibi Amerikan başkanı dahil herkesi devreye sokuyor:) Başkan, Baki tarafından kaçırılıyor. Evet tarafından :). Böylece Baki'nin içerideki macerası başlıyor.
     

    Bu sezon da neden böyle bir tema düşündüler, Baki'nin bize daha da güçlenmesini gösteremediler bilmiyorum. Baki, Oliva'nın karşısına çıktığında,Oliva karizmasını koyup önce diğerleri ile dövüşmesini ister. Aklımıza tabi içeride bir turnuva olur sona kalan ile Oliva karşılaşır gibi bir düşünce gelmişti ama o da olmadı. Sadece oradaki 2 numarayı yenmesi yeterli olacakmış çünkü 2 numara Geuvaru'nun da Oliva kadar olmasa da içeride özgürlüğü var ve gücünü herkes biliyor. Bu adamı görünce de Baki'nin güçlenmesine katkısı olur sanmıştım ancak tabii ki bu da olmadı. Geuvaru'nun hikayesi anlatıldı, yazıldı, çizildi, yeri geldi ana karakter sandık ama Oliva ile karşılaşıp geri döndü. Bir de bu sezon Yujirou'nun bir Afrika filini alt etmesiyle başlamasın mı? Afrika fili ne alaka ya gözünüzü seveyim. Zaten Yujirou'nun gücünün farkındaydık da böyle mi gösterilir. Tabii bunu duyan Baki durur mu, yapıştırmış cevabı. O Afrika fili ile kapışıyorsa ben de peygamberdevesi ile kapışırım. Evet, yanlış okumadınız, peygamberdevesi. Peygamberdevesi ile gölge boksu nedir abi?

    Bu sezon neredeyse her bölümde kahkaha attım. Yukarıda tür kısmına komedi mi yazsaydım acaba? Her neyse. Bir de ilkokul öğrencisinin gelip Baki'ye bıçak çekip meydan okumasını görmem mi? Alın bir kahkaha daha. Bence sezondaki en mantıklı diyaloglar ve sahneler Baki'nin Guevaru'ya gidip karşılaşmak istediğini söylediğinde onun "Ölmek için güzel bir gün." demesi ve son bölümdeki Oliva-Baki dövüşüydü. Bir de saçma sapan üçüzler var tabii. Özellikleri ise inanamayacaksınız her biri sırayla bir iki hece söylüyor pürüzsüz bir takım çalışmasıyla tek kişi konuşuyormuş gibi oluyor. Süper değil mi! Takım çalışmalarının seviyesini göstermek için böyle bir şey düşünüldü herhalde. Ama onlarla da Baki değil gereksiz bir yan karakter ile 2 numara dövüşüyor. Sezondaki saçma detaylar da cabası. Konuşmada geçen pek önemi olmayan şeylerin hikayesi anlatılıyor. 
     

    Çizimleri ise bu sezon pek beğenemedim açıkçası, Baki'nin yüz ifadesi ve Oliva dışındaki karakterleri ciddiye alamadım. Yüz çizimlerinde burunlar abartılı, yüz çizgileri ve yüzde girinti çıkıntılar çok fazla. Müziklerde ise açılış parçası fena değildi yine de daha iyi olabilirdi. Kapanış parçasını beğenemedim ama sahnelerdeki müzikler güzeldi.Sezonun iyi yanlarına gelirsek elle tutulur bir yanı olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Sadece sondaki Oliva-Baki dövüşünü izleseniz yeterli olacağını düşünüyorum.

    Sonuç olarak da bu sezon benim için hayal kırıklığı oldu açıkçası. Dediğim gibi sadece son bölümdeki karşılaşmayı izleseniz bile yeterli olabilir ama merak ediyorsanız ve 12 bölüm oluşuyla da hemen izleyip bitirebilirsiniz biraz zaman kaybı olsa da. Bana sorarsanız bu komediyi pardon sezonu pek tavsiye etmiyorum ancak sezonun sonunu büyük bir heyecanda bırakarak bitirdiler ve bize çıkabilecek çok güçlü bir karakteri gösterip yeni sezonun güzel olabileceği ile ilgili umut vaat ettiler. Bakalım ne zaman çıkacak? Sağlıcakla ve animeyle kalın. 
      

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan