• Ağustos 06, 2009

    Yönetmen: Kenji Kamiyama
    Tür: Bilimkurgu, Uzay
    Stüdyo: Bandai, Sunrise
    Yapım Yılı: 2003
    Bölüm Sayısı: 26
    Anime Puanı: 10/9.5



    Planetes serisi bizleri geleceğe 2075 yılına götürüyor. Animeye göre bu zamanda insanlık uzay teknolojisi bakımından oldukça gelişmiştir. Öyle ki Ay’a yerleşim yerleri bile kurulmuş, uçağa biner gibi uzay gemileri ile seyahat edilebilir olmuştur. Nitekim ortada küçümsenmeyecek bir sorun vardır; o da uzayda Dünya’nın yörüngesinde gezen başıboş çöplerdir. Uzay kapsüllerinden düşen parçalar olsun, kullanılmayan uydular olsun en ufak bir vida parçası bile uzayda bir uzay gemisine çarparsa büyük tehlike oluşturmaktadır. İşte böyle bir ortamda bu çöpleri toplamak enkaz toplayıcılarının işidir.

    Planetes’de de Technora adlı uzay firması için çalışan enkaz toplayıcılarının günlük yaşamlarını, karşılaştıkları sorunları, ilişkilerini kısacası hayatlarını yakından görme şansı elde ediyoruz. Az önce söylediğim gibi Technora adlı firma için çalışıyorlar ve personel sayıları normalin yarımı olduğu için onlara “yarım porsiyon” deniliyor ve çoğu üst çalışan tarafından enkaz toplayıcısı oldukları için ikinci sınıf muamelesi görüyorlar. Ama kahramanlarımız tüm aksiliklere rağmen işlerine dört elle sarılmaya çalışıyorlar. Bunun dışında 2075 yılında dünyada yaşanan olayları, birinci dünya ülkelerinin uzayın tüm nimetlerini sömürmesini, küçük ülkelerin fakirlikle boğuşmalarına da tanıklık ediyoruz.

    Serinin başkahramanının adı Hachirota Hoshino, sürekli alın bandı taktığı için namı diğer Hachimaki. Kendisi uzaya deyim yerindeyse aşıktır ve her ne kadar dalga konusu olsa ve Enkaz toplayıcı maaşı ile imkansız kendi uzay gemisini almayı hayal etmektedir. Hachimaki’nin dışında yeni personel Tanabe, Toy Box adlı enkaz toplama gemisinin kaptanı Fee, ikinci kaptanı Yuri, enkaz birimi müdür yardımcısı Arvind, müdürü Myers ve sözleşmeli personel Edel’de serinin önemli karakterlerini oluşturuyor. Görsellik açısından ise Planetes ilk başta sizlere biraz tuhaf ve sanki eskiymiş gibi gelebilir ama emin olun kocaman gözlü erkek güzel karakterlerden kat ve kat daha iyi olmuş böyle olması. Seride kullanılan çizim tarzı bir hayli gerçeklik katmış işin içine diyebilirim. Müziklerde zaten oldukça kaliteli olunca ortaya mükemmele yakın bir seri çıkmış diyebilirim. Sonuç olarak Planetes beni oldukça şaşırttı ve bu kadar iyi olacağını asla tahmin edemezdim. Mutlaka herkesin izlemesini tavsiye ederim


    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan