• Ağustos 06, 2009

    Yönetmen: Tsuneo Kobayashi
    Stüdyo: Studio Pierrot
    Tür: Macera, Fantastik
    Yapım Yılı: 2002
    Bölüm Sayısı: 45
    Anime Puanı: 10/7



    Youko Nakajima, Japonya’da yaşayan sıradan bir kızdır. Sınıf başkanı olmasına rağmen pek sevilmeyen, fazla arkadaşı olmayan ve içine kapanık bir kızdır. Günün birinde sınıfına uzun boylu sapsarı saçlı birisi çıkagelir ve önünde eğilerek Kei diyarına gelmesini ister. Hiçbir şey anlayamayan Youko hem şaşkınlık hem de korku içindeyken okulu ansızın garip yaratıklar basar ve birçok öğrenci yaralanır. Uzun sarı saçlı adam Youko’ya onunla gelmesini söyler ve Youko Japonya’dan hiç bilmediği başka bir diyara daha doğrusu başka bir dünyaya gider. Üstelik olayların içine tesadüfen çekilen iki arkadaşıyla birlikte kendisini on iki ülkenin bulunduğu bir dünyada buluverir.

    Neler olup bittiğini anlayamayan Youko kısa süre sonra artık ne Japonya’da ne de bildikleri dünyada olmadıklarını fark eder. İşin garip yanı ise arkadaşları bu dünyadaki insanların konuştukları dili anlayamaz ama Youko anlamaktadır ve görünümü de yavaşça değişmektedir. Kısacası Youko neden burada olduğunu anlamaya ve evine geri dönmenin yollarını aramaya koyulur ve fantastik bir macera başlamış olıur.

    Twelve Kingdom adlı animenin konusu bir hayli değişik ama işlenişte bayağı zayıflıklar var diyebilirim. Mesela diğer diyardaki insanlar bizim dünyadan gelen insanları biliyorlar ve onlar geldikleri yere, yani Japonya’ya Wa diyorlar. İşin garip yanı neden sadece Japonya’dan bu diyara gelinebiliyor ilginç. Bölümlerin işlenişi bakımından da açıkçası yarısından sonra senaryo durgunlaşıyor ve son beş bölüm sırf doldurma olmuş. Bunun dışında seri görsel olarak gayet başarılı ve kendisini izlettirmesini başarıyor. Sonuç olarak Twelve Kingdoms uzun soluklu bir anime olarak başarılı bir anime ama mükemmel değil.

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan