• Ekim 04, 2009

    Yönetmen: Tomohira Hirata
    Stüdyo: Gonzo
    Tür: Aksiyon, Dram, Komedi
    Yapım Yılı: 2003
    Bölüm Sayısı: 24
    Anime Puanı: 10/9.5



    Peace Maker, Japonya’nın Edo döneminim sonlarında geçmektedir. 15 yaşında olan ama boyu kısa olduğundan dolayı 11 veya 12 yaşındaymış gibi görünen Tetsunosuke Ichimura’nın annesi ve babası, iki yıl önce kendilerine Choushu adını veren ve devrimci olduklarını söyleyip imparatoru tahttan indirmeye çalışan bir grubun üyesi tarafından gözleri önünde öldürülmüştür. İki sene sonra ise Tetsu ve büyük abisi Tatsunosuke (Tatsu) Shinsengumi’ye katılırlar. Shinsengumi, Kyoto polisine bağlı, saygı ve korku duyulan, bir nevi özel bir polis teşkilatıdır. Tatsu orada belge işlerine bakmak için işe girmiş, Tetsu’da bir asker, bir samuray olmak isteyip ailesinin intikamını almak istemektedir. Fakat hem yaşının hem boyunun küçük olması sorundur. Nihayetinde kendisini Shinsengumi’nin yardımcı yöneticisinden sayılan ve Shinsengumi’nin şeytanı lakaplı Toshio Hijikata’nın hizmetkârı olarak işe aldırmayı başarır ve birbirinden deneyimli samurayların arasında yeni bir yaşamı başlar.

    Peace Maker’ın hikayesi her ne kadar kurgu olsa da aslında gerçek öğelere dayanmaktadır. Edo devrinin sonunda gerçeken Shinsengumi adında bir teşkilat vardı ve oldukça saygı duyuluyordu. Japonya’ya yolunuz düşerse Tokyo’da Hijikata’nın gerçek heykelini bile görebilirsiniz. Ayrıca her ne kadar kurgu olarak bilinse de tarihte Tatsunosuke adında bir Shinsengumi üyesi gerçekten yaşamış. Tabi animedeki kurgudan çok farklı ve yetenekli bir samuraymış.

    Peace Maker karakter bakımından en zengin animeler arasına giriyor. Özellikle Shinsengumi’de birbirinden yetenekli, kişilikleri farklı samuray görebilirsiniz. Doğal olarak bu da tek bir karaktere bağlanmamanızı sağlıyor ve herkesin aslında ne kadar önemli olduğunu gösteriyor bize. Bu karakterlerden bazılarını tanıtacak olursam;

    Tetsunosuke Ichimura: Peace Maker’ın esas oğlanı ve animenin odaklandığı kişi. Bahsettiğim gibi boyu kısa olduğundan yaşı küçük sanılmaktadır ve Shinsengumi’ye ailesinin intikamını almak için katılmıştır. Ufak boyuna rağmen aslında oldukça güçlü ve cesaretlidir.

    Tatsunosuke Ichimura: Tetsu’nun abisidir ve seri boyunca eline bir kez bile silah aldığını göremezsiniz. Kardeşine çok düşkündür ve onunla her daim ilgilenmekte, göz kulak olmaya çalışmaktadır.

    Toshio Hijikata: Shinsengumi’nin en korkulan elemanı olduğu için şeytan lakabını almıştır. Kendisi her ne kadar Shinsengumi’nin yardımcı başkanı olsa da, otoritesi en çok geçek karakterdir. Samuray yetenekleri ise eşsizdir ve rakibine hiç acıması yoktur.

    Soji Okita: Birinci bölük kaptanıdır ve aslında kız gibi görünüp davranmasına rağmen bir erkektir ve savaş alanında ölüm makinesine dönüşmektedir. Hijikata ile samimi hareketler gösterebilen ve hatta onunla dalga geçebilen tek kişidir ve Tetsu’nun yakın arkadaşlarındandır.

    Shinpachi Nagakura: İkinci bölüğün kaptanıdır ve o da Tetsu kadar olmasa da kısa boyludur. Onuncu bölük kaptanı Sanosuke ve sekizinci bölük kaptanı Heisuke ile çok iyi arkadaştırlar, hatta onlara müthiş komedi üçlüsü bile denilmektedir.

    Isami Kondo: Shinsengumi’nin başkanıdır. Her ne kadar olayları ciddiye almayan, komik bir karakter gibi dursa da, sorumluklarının farkında ve savaş alanında kusursuz bir samuraydır.

    Saito Hajime: Üçüncü bölük kaptanıdır ve Peace Maker’ın en sıra dışı karakterlerinden biridir. Özel bir yeteneği ile hayaletlerle iletişim kurabilmekte ve özel büyüler yapabilmektedir.

    Keisuke Yamanami: Yamanami’de Hijikata gibi yardımcı başkandır ve çoğu konuda Hijikata’ya baş kaldırabilen tek kişidir. Kendisi gözlük takmaktadır ve kılıç kullanmaktan ziyade abaküsü ile gezip matematikle uğraşmayı sevmektedir.

    Yamazaki Susumu: Yamazaki samuray değil ninjadır ve Shinsengumi için çalışan yetenekli bir casustur. Gerektiğinde kadın kılığına da girebilen Yamazaki, raporlarını doğrucan Hijikata’ya verir.

    Yoshida Toshimaru: Kendisi Choushu liderlerinden biridir ve imparatoru öldürerek devrim gerçekleştirmek istemektedir. Choushu’nun en tehlikeli, akıllı ve ne yaptığını bilen elemanlarındandır.

    Gördüğünüz gibi Peace Maker’da epey karakter bulunmakta ve her biri kendine has özelliklere sahip. Görsellik bakımından anime oldukça kaliteli ve içinde dram bulunduğu kadar fazla abartıya kaçmadan komedi unsurları da bulunmakta, müzikleri ise bana göre biraz vasat kaldı. Açılış ve kapanış parçaları biraz Rap tarzında ve ben Rap yapan Japonlardan nefret ederim. Sonuç olarak Peace Maker atmosferi çok güzel, sizleri bağlayan kaliteli ve samuray temalı bir anime. İzlenmesini şiddetle tavsiye ederim.

    0 comments

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan