• Nisan 09, 2010

    Yönetmen: Masayuki Miyaji
    Stüdyo: Bones
    Tür: Fantastik, Dram, Bilimkurgu
    Yapım Yılı: 2008
    Bölüm Sayısı: 26
    Anime Puanı: 10/7.5



    Xam’d: Lost Memories adlı anime, konu olarak Sentan Island adlı bir adada başlıyor. Sentan Island, Kuzey Hükümeti (Northern Government) ve Güney Kıtası (Southern Continent) arasındaki süren uzun soluklu savaşta tarafsızlığını koruyabilmiştir. Serinin başkahramanı Akiyuki Takehara da Sentan Island’ta yaşamaktadır. Günün birinde Akiyuki, arkadaşları Haru ve Furuichi ile sıradan bir günde okula gitmek isterlerken Akiyuki beyaz saçlı ve çekingen davranan bir kız görür. Kızın okul otobüsüne binmek için lazım olan kol bandından yoktur ve Akiyuki kıza otobüse binebilmesi için yardım eder. Okula vardıktan sonra ise olan olur ve beyaz saçlı kız herkes indikten birkaç saniye sonra bir patlama gerçekleştirir. Patlama yüzünden garip bir ışık gün yüzüne çıkar ve Akiyuki’nin koluna girer. Neler olup bittiğini anlayamayan Akiyuki ise patlamış otobüsteki yaralı beyaz saçlı kızı görür. Ona yardım etmek için yanına koşar fakat Akiyuki’nin yüzünde önce bir maske beliriverir ve Xam’d adındaki yaratığa dönüşür. Bu sırada da Kuzey Hükümeti tarafından “humanform” adı verilen insan yapımı bir çeşit canavara benzeyen şeyler adaya bırakılır. Etrafı kasıp kavuran humanformlardan bir tanesi gözüne Xam’d Akiyuki’yi kestirir ve aralarında dövüşmeye başlarlar. Dövüş bittikten sonra Akiyuki canavarı yener ama taşa dönüşmeye başlar. Fakat gizemli bir kız gelir ve Akiyuki’ye yaşamak isteyip istemediğini sorar. Akiyuki teklifi kabul eder ve gizemli kız onu iyileştirerek yanına, Sentan Island’a geldiği posta gemisine götürür. Bundan sonra ise Akiyuki’yi büyük bir görev beklemektedir. İçindeki Xam’d’ın elde etmek istediği şey nedir? Bu sorunun cevabını ararkan değişik yerler ve çeşitli insanlarla karşılaşacaktır.

    Hikâye bakımından Xam’d: Lost Memories aslında oldukça ilgi çekici bir şekilde başlıyor. Süregelen savaş, Akiyuki’nin akıbeti ne olacak, Xam’d nedir derken ilk birkaç bölüm merak ve heyecan içinde geçiyor. Fakat belki de bana öyle gelmiştir ama artık 17–18. bölümlerden sonra anime sıkıcı bir hal almaya başlıyor. Birde üstüne hikâyenin giderek derinleşmesi ve bitmek bilmeyen diyaloglar eklenince açıkçası serinin bir an önce bitmesi için sabırsızlanmadım değil. Ayrıca sonlara doğru asıl konu biraz aceleye gelmiş gibi. Yani ne olup bittiğini tam kavrayamadan hop diye asıl olay aniden başlıyor ve insan biraz şaşırıyor.

    Görsellik ve müzikler bakımından ise Xam’d: Lost Memories kalitesini bir hayli belli ediyor. Başka arka plan çizimleri olmak üzere görsel olarak anime üst düzey, müziklerde ise özellikle açılış parçası olan “Shut up and Explode” adlı parça başta olmak üzere harika müzikler kullanılmış.

    Özetle diyebilirim ki, Xam’d: Lost Memories heyecanlı bir atmosferle başlıyor ve izleyicinin ilgisini çekiyor ama herkes de bu animenin sonunu getiremeyebilir. Benim düşüncem sadece bu tarz fantastik animeleri sevenler izlesin. Diğerler için, başta küçük yaştakiler için ağır gelebilir.

    { 3 comments bulunmakta.Yorum yapın }

    1. Çok başarılı bir inceleme,elinize sağlık:D
      İzlediğim günden beri bir yat tayfasına katılıp kıyıdan kıyıya dolaşasım var ne alakaysa:)umarım bu yönetmenin yeni çalışmalarınıda yakında görürüz...

      YanıtlaSil
    2. Harika bir seri ancak vakit eksikliğinden yarım bıraktım. Seriye aşık olduğumu söyleyebilirim. En kısa zamanda bitireceğim.

      Tanıtım da çok başarılı olmuş. Ellerinize sağlık ^^

      YanıtlaSil
    3. Teşekkür ederim. Favorilerim arasında değil ama yinede izlenmesi gereken bir anime.

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan