• Ocak 22, 2011

    Yönetmen: Makoto Shinkai
    Stüdyo: Comix Wave
    Tür: Dram, Romantizm
    Yapım Yılı: 2007
    Bölüm Sayısı: Film
    Anime Puanı: 10/7



    Byousoku 5 Centimeter’in aslında belirli bir konusu yok. Anime filmi üç parçaya ayrılmış durumda ve Takaki Tono’nun hayatından kesitler sunuyor. Bölümlerden kısaca bahsedecek olursam;

    1.Bölüm - Cherry Blossom (Okasho): Takaki Tono ve Akari Shinohara, ailelerinin işi nedeniyle çok sık taşınmaktadırlar. Günün birinde ise yolları aynı ilkokula gitmeleri ile kesişir. Birbirleri ile derin bir arkadaşlık kurarlar fakat Akari yine taşınmak zorundadır. Akari taşındıktan sonra ikili mektuplaşmaya başlar fakat doğal olarak yavaşça birbirlerinden uzaklaşmaya başlarlar. Akabinde Takaki de daha uzak bir yere taşındıklarını öğrendiğinde son bir kez Akari’yi görebilmek için uzun bir tren yolculuğuna çıkmaya karar verir.

    2. Bölüm – Cosmonaut: İkinci bölümde Takaki artık lise son sınıfa gitmektedir ve Akari ile artık kopma noktasındadırlar. Bu bölümde olayları Kanae adında, Takaki’den hoşlanan bir kızın gözlerinden görmekteyiz.

    3. Bölüm – 5 Centimeters Per Second: En kısa ve son bölüm olan üçüncü bölümde Takaki ve Akari artık yabancı iki insandır. Takaki artık Tokyo’da çalışmaktadır ve Akari de evlenmek için hazırlık yapmaktadır. Bölüm, artık iki yabancı insan sayılan Takaki ile Akari’nin tesadüfen yolda karşılaşması ile başlıyor ve fotoğraf kareleri ile son buluyor.

    Çizimleri bakımından Byousoku 5 Centimeter çok kaliteli bir anime. Animede normal çizimler kullanılmış (yani olağandışı bir çizim tarzı yok) ama renklerin parlaklığı, arka plandaki manzaralar, kar yağışı gibi olaylar çok gerçekçi ve insanı resmen ekrana bağlıyor. Yapımcı stüdyo Comix Wave zaten çizimleri bakımından kendisini kanıtlamış bir stüdyo. Dileriz en kısa zamanda film ve ova’ların dışında anime serileri de çıkarmaya başlarlar. Müzik ise animede çok az ama o harikulade çizimler varken müziğe bile gerek duyulmuyor.

    Özetle Byousoku 5 Centimeter’in bahsettiğim gibi belirli bir senaryosu yok ve bu yüzden çoğu izleyiciye, özellikle küçük yaştakilere sıkıcı gelebilir. Lakin günlük hayattan kesitler, biraz da duygusallık seviyorsanız ve özellikle çizimleri için Byousoku 5 Centimeter’i izlediğim en iyi animeler arasına giremese de önerebilirim.


    { 4 comments bulunmakta.Yorum yapın }

    1. Başta birşey hissetmemiş olabilirsiniz ama konusunu aslolarak algılamanız animeye 10/10 kazandırır . Zira adı olan saniyede 5 santimetre ,Takaki ve Akari'nin ilişkisini anlatıyor. İlk hikaye dalda duran vişne yaprağını ve düşüşün başlangıcını ikinci hikaye düşüşün devamını ve üçüncü hikayede yaprağın yere düşüşünü anlatıyor.İlişkileri saniyede 5 santimetre 5 santimetre yere düşüyor yani.Başta sahip oldukları şey muhteşem saf bir aşk,bir vişne yaprağı gibi :)

      YanıtlaSil
    2. Kesinlike belirli bir senaryosu var.Kesinlikle herşeyiyle kusursuz bir animeydi.Hele o son ending girince gözlerim bıraktı kendini ağlamaya başaldım...

      YanıtlaSil
    3. Tamam çizimleri çok güzel hatta harika hatta bu kadar da olmaz anime değil animasyon olmuş hatta 3D bile olmuş desek de konuya açıklık getiren arkadaşımıza katılıyorum bence sadece bir görsel işölen ve bir de ben sonu anlamsız biten ve aşıksanız evlenin kardeşim diyenlerdenim en sonu böyle yarım yamalak ne tam ağlatan ne tam güldüren psikolojisi bozulmuş aynı zamanda izleyiciyi de sanki görsellikle uyutup kardeşim siz görselliğe bakın bırakın hikayeyi der gibi bir animeydi. Bence tam anlamıyla buydu evet her ne kadar animeden görüntü alıntıları yapıp masaüstü arka planı olarak kullansam da üzüerek söylüyorum ki bu hikayeyle bana gelse anime yapmayın wallpaper yapın derim.

      YanıtlaSil
    4. Dalgamı geçiyorsun?Sonu tamamen mantıklı bitti ve ciddi mesajlarda veren bir animeydi.Aşıksanız evlenin demek kolay.Yıllardır ayrı kalmışlar.Kim kimle evleniyor?Kız zaten nişanlanmış nerenizle izliyorsunuz animeyi...Ki zaten animenin konusunun ne denli iyi olduğu vs bizim yorumlarımızada kalmış birşey değil.Aldığı ödülleri incelerseniz anlarsınız.Bence bir kere daha anlamaya çalışarak izlemeyi deneyin...

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan