• Temmuz 23, 2011

    Yönetmen: Tensai Okamura
    Tür: Aksiyon, Fantastik, Dram
    Yapım Yılı: 2003
    Bölüm Sayısı: 26 + 4
    Anime Puanı: 10/9



    Wolf’s Rain bizlere kurt olan ama insanların arasında yaşayabilmek için insan şeklinde gözükmeyi başarabilen bir avuç kurdun cenneti arayışlarında yaşadıklarını anlatıyor. Seri Freeze City adında, insanların kıt kanaat geçindiği bir şehirde başlıyor. Söylenen efsanelere göre dünyanın sonu geldiğinde cennet kapısı açılacaktır ve bu kapıdan sadece kurtlar geçebilecektir. Fakat yine söylenenlere göre kurtların nesli 200 yıl önce yok olmuştur. Kiba’da nesli tükenildiği sanılan ama insanlara insan olarak gözüktüğü için kurt olduğu anlaşılmayan kurtlardan birisidir. Yaralı halde “Lunar Flower” yani ay çiçeğinin kokusunu takip ederek Freeze City’e gelmiştir. Kiba’nın dediğine göre cenneti giden yol ay çiçeğinden geçmektedir çünkü kendisi cennetin kapılarının anahtarıdır. Kiba, Freeze City’de yine tıpkı onun gibi ay çiçeğinin kokusuna kapılıp şehirde yaşamaya başlayan Tsume, Hige ve Toboe adındaki kurtlarla tanışır.

    Kiba diğer kurtları Cheza’yı, yani ay çiçeği kızı bulmaya ikna eder ama başları da ailesini kurtların katlettiğini söyleyen ve bu yüzden tek işi kurtları öldürmek ölen Quent Yaiden ile derde girer. Bu sorunlarla boğuşurken Cheza’da Bayan Cher’in sorumluluğu altında bulunduğu laboratuardan kurtların kokusunu, daha doğrusu kurtların kanlarını hissettiği için uzun uykusundan uyanır. Fakat Kiba, Tsume, Hige ve Toboe ona ulaşamadan Cheza Üçüncü Lord Darcia tarafından kendi çıkarları için kaçırılır ve dört kurt amansız bir takibin peşine düşerler. Kiba ve arkadaşları Cheza’nın peşinde, Quent Yaiden’de Blue adındaki köpeği ile kurtların peşinde oldukça zorlu bir macera başlar.

    Wolf’s Rain anlattığım gibi oldukça fantastik ve büyüleyici bir senaryoya, bir dünyaya sahip. İzleyenini alıp her bölüm hiç sıkılmadan bambaşka bir diyara götürebiliyor. Yalnız seri 15. ve 18. bölümler arasında her karakterin ayrı olarak geçmişleri ve yaptıkları anlatılıyor ki sürekli aynı şeyleri göreceğimizden serinin atmosferi bu bölümler arasında bir hayli azalıyor. Öyle ki artık son geriye dönüş bölümünü beni baydığı için atlayarak 19. bölüme geçtim. Bunun haricinde seride öyle göze çarpan, kötü etkileyen bir olumsuzluk bulunmamakta.

    Görsel olarak da Wolf’s Rain çok kaliteli. Özellikle tasarlanan şehirler sizlere gerçekten o şehirde yaşanan atmosferi sunabiliyor. Karakterlerde bir o kadar başarılı, kurt arkadaşlarımıza söyleyecek bir sözüm de yok. Müzikler bakımından Wolf’s Rain hayatımda izlediğim en iyi animelerden biri diyebilirim. “Stray” adındaki açılış parçası mükemmel ve seri esnasında çalan çoğu İngilizce diğer parçalarda birbirinden güzel. Kısacası tekniksel bakımdan Wolf’s Rain çok iyi kalitede. Sonuç olarak ise hüzünleri, komiklikleri, mutlulukları, yaşadıkları ile dört kurdun cenneti arayışlarını mutlaka izlemenizi öneririm

    { 1 comments bulunmakta. Yorum ekleyin }

    1. Sonu biraz Kuzey Mitolojisinden Ragnaroktan alınmış gibi geldi. Keşke biraz daha aksiyon olsaydı. Müzikler konusuna katılıyorum.

      YanıtlaSil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan