• Eylül 03, 2014

    Yönetmen: Hiroshi Nagahama
    Stüdyo: Animation Studio Artland
    Tür: Fantastik, Dram
    Yapım Yılı: 2014
    Bölüm Sayısı: 10 + 2
    Anime Puanı: 10/8


    Neredeyse on sene sonra Zoku Shou (Next Chapter) adındaki ikinci sezonuna kavuşan Mushishi, Mushi adındaki var ile yok arasında yaşayan, bin bir çeşidi bulunan, çoğunlukla ilkel ve kendilerine bulaşılmadığı sürece insanlara zarar vermeyen, ama zarar veren türleri de olan canlılar ile Mushi ustası olan ama diğer Mushi ustalarından farklı olarak ak saçlara ve yeşil tek bir göze sahip Ginko’nun serüvenlerini konu alıyor. 26 bölümlük ilk sezonun incelemesine buradan ulaşabilirsiniz.

    Yine ilk sezonun incelemesinde olduğu gibi Mushishi’nin ikinci sezonunun sizlere anlatabileceğim belirli bir konusu yok. Dediğim gibi animenin odak noktası Mushi adındaki varlıklardır ve bir Mushi ustası olarak Ginko köyden köye dolaşarak mushi’leri incelemekte, mushi’ler ile başı dertte olan insanlara derman olmaya çalışmaktadır. Kimi zaman mushi’lerin bulaştığı insanların dertlerinin dermanı kolayken kimi zaman da maalesef Ginko’nun da yapabileceği bir şey yoktur. 10 bölüm ve iki adet kırt dakikalık özel bölüm boyunca birbirinden farklı mushi’lere tanıklık ediyor ve Ginko’nun onlar hakkında bilgi vermesini, onlarla başa çıkmasını izliyoruz.


    Mushishi’nin mangasının yazarı (mangakası) Urushibara’nın yaptığı açıklamaya göre anime Edo ile Meiji dönemleri (kaba tahmin 1850 – 1912 yılları arası bir dönem) arasında geçiyor. Mushishi’de Ginko hariç tüm karakterleri geleneksel Japon kıyafetleri içinde görüyoruz ama Ginko daha modern bir görünüm ile karşımıza çıkıyor. Saçının kar kadar beyaz olması ve tek bir yeşil göze sahip olması ilk sezonda ele alınmıştı. Yine ilk sezonda olduğu gibi Ginko dağ, bayır, nehir, gece, gündüz, yaz, kış demeden geziyor ve insanlara yardımcı olmaya çalışıyor. Sürekli gezgin bir halde bulunmasının nedeni de bir yerde çok uzun kalırsa mushi’leri kendine çekiyor. Görünümüne de sebep olan bu olay yüzünden her bölümde farklı bir mekanda bulunuyor, farklı insanlarla tanışıyoruz. Ve elbette ilk sezon gibi Zoku Shou’da da aksiyon, hızlı sahneler ve aşırı romantik sahneler yok. Daha çok insan ilişkileri, insanlarla mushi’lerin ilişkileri, dertleri ve çözümleri odak noktası. 



    İkinci sezonun çizimlerini ilk sezona göre daha çok beğendim. Karakter çizimleri daha başarılı, dağların arasındaki münzevi köylerin tasvirleri ise çok daha başarılı. Her bölüm karşımıza farklı bir doku, farklı bir mevsim ve farklı bir tat çıkıyor. Mushi çeşitliliği de bir hayli fazla olunca aynı şeyler asla tekrarlanmıyor. Bir tek bazı bölümlerde konu çok ağır ilerlediği için sabırsızlanabilirsiniz. Dediğim gibi, çizimler başarılı ve çizimleri kadar müzikler de takdiri hak ediyor. Anime esnasında çalan parçalar Ginko’nun gezdiği ortamlara mistik bir hava katıyor ama şahsen ben Lucy Rose’un seslendirdiği Shiver adlı parçayı çok beğendim. Buradan klipli versiyonu isterseniz izleyebilirsiniz. 

    Mushishi: Zoku Shou’un devamı Ekim 2014’te gelecek. Yani ikinci sezon on bölümden ibaret olmayacak. Mushishi’nin ilk sezonunu izlemediyseniz de aslında ikinci sezonu izleyebilirsiniz çünkü bölümler birbirinden bağımsız ilerlediği ve her bölüm farklı bir hikaye ele alındığı için konu bütünlüğü bulunmamakta.


    { 4 comments bulunmakta.Yorum yapın }

    1. Mushishi'nin orijinal ilk sezonu sanırım benim en sevdiğim anime serisi olabilir. Hani en çok eğlendiğim değil, ama en çok huzurla dolduğum, en hayal gücüne ve sadeliğine hayran kaldığım anime. Bu 2. sezon benim için büyük bir sürpriz ve izlerken bitecek diye korkmaya başladım hemen :)

      Bu arada yeni bir bloga başladım, başlarken seninkini de gördüm ve çok beğendiğim için bir an vazgeçecektim. Sonra eşsiz benzersiz olmasa da, kendi fikirlerimi de ifade etmek istediğimi farkettim. bakıp değerlendirmek istersen blogum http://animefilmleri.blogspot.com.tr/

      Bu blogu da kardeş bloglar listeme eklemeyi planlıyorum. Sevgiler.

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Merhaba,

        Yorumunuz için teşekkür ederim ve blogumu beğendiğiniz için de ayrı teşekkür ederim.
        Size de blogunuzda başarılar dilerim. Eminim zaman geçtikçe çok daha iyi olacaktır. Hevesinizden vazgeçmeyin sakın.

        Saygılar.

        Sil
      2. şimdilik fena gitmiyor. arada bir göz atıp fikirlerini belirtirsen sevinirim. keşke bu işlerden biraz anlasam da daha düzgün bir tasarım yapabilsem.

        Sil
      3. Merhaba,

        Tasarım konusunda endişelenme, dediğim gibi zamanla işi çözeceksindir. Şimdilik sana tavsiyem arka planı şablon kısmında "Döşe" sekmesini seçmen. Böyle yapınca arka planın sabit kalması lazım ve daha güzel bir görüntü ortaya çıkar.

        Sitene açıkçası bir daha hiç giremedim (bunun için özür dilerim) ve aslında film önerileri bakımından takip etmek istediğim bir site. Son bir - iki aydır kendi bloguma bile girmeye vakit bulamıyorum. Misal iki gündür bitirdiğim bir animenin incelemesini yazacağım hala. Neyse, blogunu sık kullanılanlar sekmeme ekledim, bundan sonra daha sık girip yorum yapmaya çalışacağım.

        Saygılar ve kolay gelsin.

        Sil

  • Copyright © 2013 - Nisekoi - All Right Reserved

    ANİME İNCELEMELERİ SAYFASI Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan